אוכל  טעם החיים
אחד אחד: המדריך המלא להכנת אורז פרסי
שרון גבאי
פורסם: 22.12.09, 10:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 195 תגובות ב-101 דיונים
1. אין על אורז פרסי. 40 שנים אני מבשלת אורז בצורה הזאת
ואני ממוצע אשכנזי ,   אין לזה תחליף!   (22.12.09)
2. אין על האורז הפרסי, על שלל גרסאותיו.
תומר ,   ראשון   (22.12.09)
המאכל הכי טעים בעולם !!!!!
3. במקום מגבת אפשר נייר אפיה
ירושלמית ,   ירושלים   (22.12.09)
4. במקום תפו"א יש אפשרות לסדר עוף
lol1101 ,   מודיעין-מכבים-רעות   (22.12.09)
מתובל. בסיום הבישול העוף יוצא קריספי.
5. פמיניסטיות = נשים עצלניות ורעות
אורן ,   פתח תקווה   (22.12.09)

אין כל רע בזה שאישה טורחת עבור בני הבית שלה, להפך זה יוצר בית חם ונעים שבו לכל אחד יש תפקיד מוגדר. התנועה הפמיניסטית חרגה לגמרי מהמתכונת המקורית שלה, זכויות נשים, והפכה להיות תנועה של נשים מרירות, שונאות גברים, שונאות עבודה ובעיקר שונאות...
6. כתבה מצוינת
pnina ,   כפר סבא   (22.12.09)

 

 

7. דוקטורט בשביל לעשות אורז לבן
סימה   (22.12.09)

אני לא יודעת כמה שווה ההשקעה העצומה הזו: להשרות, להלבין, לשם תפוחי אדמה, ליצור ארובות...

גם בצור שאי עושה את זה, יוצר אורז לבן אחד אחד, וכל מה שאני עושה זה שמה מים ואורז בסיר ומחכה שהמים יספגו. זה הכל.

8. המטבח הפרסי עשיר ומדהים
לא פרסי   (22.12.09)
9. תודה כפרה עליך!!! מנסה הערב בעה"ש.
ניר   (22.12.09)
10. שרון שלום
אמא   (22.12.09)

את באמת מקסימה שהבאת אלינו מתכון אורז לכל בית ובאמת בהסברים

מפורטים כאילו היינו בסדנה שלך כך צריך להסביר כל מתכון המובא לקוראים

ואפילו הסברים בייתיים.

אבל מתכון קילו וכוס שמן בבית אנחנו לא מכינים קילו והשרייה ללילה שלם

אני בסה"כ רוצה להכין אורז כתוספת לערב שבת ושבת.

אז איך באמת מכינים.

בלילה חמישי להשרות נגיד 3 כוסות להוסיף לימון (האם אפשר את הגירסה

הפרסית ללא תפוח אדמה) מה סוד האורז כמו באולומת חתונה.

איך שם האורז תמיד נימוך ומבריק האם ולך השאלה האם לחמם את השמן

תחילה האם לטגן את האורז תחילה האם להרתיח אותו יחד המים וכמה באמת להוסיף כוסות 2 או 1.5 .

כמה זמן בישול והאם אולי הסוד הוא במלח האם זה מלח גס אטלנטי או להוסיף לאחר הבישול מרגרינה או שמן על מנת שיהיה מבריק ונימוך או משהו אחר

האם להוסיף לאורז תבלינים אחרים חוץ ממלח  ו/או כרוכום(הכוונה לפרסי)

ועוד בקשה בהבטחה למתכונים פרסיים האם אפשר לפעם הבאה

הסבר מפורט איך מכינים עוף בתנור שיתאים לכל נפש ואורח לערב שבת

מה באמת התיבול המנצח כמה זמן איך אופים בתנור הבייתי האם לכסות האם לבשל לפני כל ההסברים ממש כמו במיני סדנא. כל טוב לך.

11. שרון גבאי -שכחת משהו....
ריקי הפרסייה   (22.12.09)

באורז עם הגזר והשעועית האדומה, חובה להוסיף גם קינמון. חוץ מזה ממתי "מערבבים אורז"? אמא שלי הייתה משתגעת אם הייתה שומעת את זה. מניחים בסיר מעל תפוחי האדמה שכבת אורז דקה ותערובת הגזרים לסירוגין,עד שהכמות מסתיימת.

בקשר לאורז הלבן, מומלץ להוסיף בטהדיג גם זרעי כוסברה.

 

לתשומת ליבך...

12. אם ממלאים את הסיר במים איך תפוחי האדמה מיטתגנים?
tanya24 ,   ירושלים   (22.12.09)
13. אורז פרסי-כתבה נהדרת מזכיר ימים מבית הוריי מפרס
אורנה פרץ ,   ראשל"צ   (22.12.09)

אופן ההכנה ממש מדוייק פשוט מזכיר את ניחוחות הבישול מבית הוריי תמשיכו לפרסם עוד מתכונים מהמטבח הפרסי

14. פרסיפרסי
דרומית ,   דרום   (22.12.09)
בעלי פרסי אסלי ואלו המאכלים שאני אוהבת מהמטבח של חמותי אף שהיא אישה לא בדיוק קלה. במיוחד את האורז עם פול ושמיר. בשישי אני מכינה אורז פרסי עם כל הטרחה וביוםיום אורז מהיר.
15. הפרסים באמת אוכלים את האורז אחד אחד !!!
מרדכי חורמזבזי ,   תל-אביב   (22.12.09)

////ו\\\\

&

lt;A>\\\\ו////

16. אורז פרסי של סוגת לא תמיד בסדר...
דנה ,   רג   (22.12.09)
17. מצחיק שהפרסים אוהבים פול...
(22.12.09)

כשאחת המחלות התורשתיות שלהם היא g6pd- שזה בעצם רגישות לפול (חוסר באנזים g6pd)....

18. אוף עשיתם לי להתדעדע לסבתא!!
(22.12.09)
19. מבקש הבהרה
לא פרסי   (22.12.09)
לא הבנתי. האם בשלב האחרון, מבשלים את האורז בלי מים? רק עם שמן? לא נשרף ככה? אודה אם הכתבת תוכל להשיב לי כי מניסיון של הרבה שנים, בישול אורז בלי מים יוצא, שרוף
תודה
20. לא הבנתי
שי   (22.12.09)
לאחר יצירת הארובות באורז הפרסי צריך להוסיף עוד מים? ממה האורז מתבשל?
21. water
(22.12.09)

 

כמה מים שמים בשלב האחרןן ?
22. מסכים - אין בזה כל רע, כל עוד זה נעשה מרצון ובאהבה, וכמובן ש
איתן   (22.12.09)
ששאר בני הבית מקבלים את זה לא כמובן מאליו אלא כזכות
23. כמה שלבים אאאאוף,לא מתאים לדיסלקטים
סימה ג ,   תל-אביב   (22.12.09)
24. איזה עיצוב יפה
ליטל ,   רעננה   (22.12.09)

וואו אחלה כתבה...חידש לי כמה דברים שלא ידעתי...

25. הרבה בילבול מוח בשביל משהו כל כך פשוט
מבשל וסועד ותיק   (22.12.09)

רוצים להצליח עם אורז? הנה 4 שלבים עם אחריות:

 

1. השתמשו רק באורז תאילנדי מסוג יסמין , טגנו מעט עם שמן ומלח לפני הבישול.

2. בשלו עם עודף מיים גדול ככל שמאפשר הסיר עד לריכוך "על הדנטה" וסננו.

3. רפדו סיר עם כף שמן בצל ואו תפו"א, כסו עם האורז המסונן והשאירו על אש

   הכי נמוכה כ- 20 דקות, עם מכסה סגור.

4. אכלו לתאבון  על הכיפק "אחד אחד".

26. פרסי סופר אורז וגרושים אחד...אחד שלא להתבלבל!
דיויד   (22.12.09)
27. רק לפרסים אומרים להימנע מקניית אורז זול!
דניאלה   (22.12.09)
28. אייך יוצרים ארובה במים??? לא ברור מה קורה כאן
מה עם המים? ,   מתי וכמה מים יוצקים   (22.12.09)
29. אין על אוכל פרסי, הוא טעים ונפלא!!
מוצא אחר בכלל   (22.12.09)
שווה גם ביקור ביום שישי במסעדת "קשת" בתחנה המרכזית הישנה של ת"א. מדובר בנסיעה לפלנטה אחרת ובלי לעבור דרך שדה תעופה. באזור גרים עובדים זרים צבעוניים, חנויות עם שלטים זרים, תלבושות מעניינות, בחנויות מוצרים מזן אחר ובתוך כל האריז האנושי המסקרן נמצאת מסעדת קשת. ממליצה ביקור והתרשמות, טיפונת של חו"ל במסגרת הארץ.
30. ספר בישול לאוכל פרסי
גרגמל מטהרן   (22.12.09)

מי שאוהב אוכל פרסי אמיתי , קיבלתי בזמנו מתנה מחברה ספר בישול לאוכל פרסי בשם "נאש אג'אן" (אני מקווה שאני מבטא נכון) .  ספר נהדר עם המון מתכונים נהדרים שכתבה מישהי שאינני זוכר את שמה כרגע .

היה בסטימצקי עד לא מזמן (אולי עדיין יש) .

בישלנו כמה מאכלים ממנו , ויצא פשוט נהדר !

תגובות נוספות
חזרה לכתבה