אוכל  טעם החיים
אחד אחד: המדריך המלא להכנת אורז פרסי
שרון גבאי
פורסם: 22.12.09, 10:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 195 תגובות ב-101 דיונים
31. האוכל הכי
(22.12.09)
מגעיל
32. טרחנות לשמה: אורז מעולה ב 3 דקות
היכנסו למתכוןבאחריות   (22.12.09)

קילו אורז שטוף, חצי כוס שמן, ליטר וחצי מים.

מערבבים הכל בסיר עד לרתיחה. (ס"ה 3 דקות עבודה)

מנמיכים 20 דקות.

מכבים ומשאירים מכוסה 20 דקות נוספים

מפוררים עם מזלג (עוד דקה של עבודה)

33. לא אורז סוגת
שפית אמיתית   (22.12.09)

מה פתאום אורז סוגת?????

רק אורז בסמטי, האורז שאני מכינה בחיים לא נראה כמו שבתמונה.

למי שלא הבין התמונה לא משהו וכל הטירחה הזו להוציא כזה אורז זה ....

השלבים שתוארו פחות או יותר נכונים, אני מקצרת את השלים בכך שאפשר גם לא להשרות ופשוט להרתיח את האורז עם הרבה מים ומלח עד לבישול חלקי ואז לסנן.

יש לציין שיש עוד הרבה ואריציות של אורז מעורב ועשיר, אגב שה רק לפרסים כי כל האחרים לא יעמדו בעלויות הגבוהות של התוספות כמו זרשק (פרי יער) שקדים, פיסטוקים וכו'

פשוט הפרסים לא מתקמצנים על דברים טובים...

 

 

34. האם ניתן להמיר את האורז הלבן באורז מלא?
am   (22.12.09)
35. למס' 26
אתי ,   מרכז   (22.12.09)
תתבייש לך!!!!
36. אורז????
zaza ,   Canada   (22.12.09)

שלום לכולם.

לא ידעתי שעדיין מנקים אורז. ואם כן אז בארץ היבואנים מיבאים לכם

אורז מסוג ירוד ביותר.

זה יותר מ 20 שנים שאייני זוכר נקיון אורז או שנתקלתי בעבמי"ם באורז.

בנוסף להשריית האורז  בכדי להפחית את רמת העמילן???

אורז אחד אחד אסביר לכם איך מבשלים. ללא שמן וללא בטיח.

על כל כוס אורז כוס וחצי מים> וחצי אצבע יותר.מלח לפי הטעם

מביאים לרטיחה מוסיפים האורז מכסים הסיר ומנמיכים האש לנמוך

ביותר.

לי יש כיריים על חשמל אז זה על הקו הראשון.בוחשים פעם ראשונה

מיד לאחר דקה. לאחר מכן מכסים למשך 8 דקות נוספות ובוחשים שוב.

מידי פעם לבדוק עד שזה מוכן.

ב ה צ ל ח ה ו ב ת א ב ו ן מקנדה.

37. בישול על אדים
ליאור ,   רחובות   (22.12.09)

לכל מי שלא הבין אני אסביר

בחלק השני אחרי שמטגנים את תפוחי האדמה

לא מוסיפים מים האורז מתבשל על אדים

38. בינינו האשכנזים הרבה יותר פתוחים לטעמים חדשים ודברים מענייני
עופר ,   תל אביב   (22.12.09)

 

39. למה פרסים אוהבים אורז?כי שמים קצת ויוצא הרבה
herzel   (22.12.09)
40. אל דנטה , אל שמאטע , מה זה הפלצנות הזאת?
גיל ,   רג   (22.12.09)
41. תנסו אבל לא יצא לכם אותו דבר - יש סוד מקצוע
טומי הפרסי   (22.12.09)

וחוץ מזה ..  אנחנו לא שמים לימון באורז !!  מאיפה הבאת את זה ..

כל המסתלבטים תרגישו חופשי אבל בחיים לא יצא לכם אורז כמו שלנו :)

אנחנו תותחים באורז .. 

התפוחי אדמה למטה (תאדי) הכי טעים  :)

 

42. צילומים מקסימים של שירן
(22.12.09)
43. כיף של כתבה!
רבע פרסי, 22 ,   תל אביב   (22.12.09)
סבא שלי ז"ל ירושלמי ממוצא פרסי ותמיד רציתי לדעת איך להכין אוכל פרסי אמיתי...
תודה, מחכה כבר לכתבה הבאה בסדרה!

ולמדור אוכל היקר - בלי גזענות בכלל, אולי הגיע הזמן לעשות עמודי מתכונים לפי עדות? שהגיוון שלנו לא יעלם בעידן השניצל משקית בפריזר.
44. חידה|: למה לאחמדינג'אד יש עיניים מלוכסנות ???
(22.12.09)
ממאמץ כשהוא יושב על האסלה....מרוב אורז פרסי
45. אורז-גאות המטבח הפרסי! קשקשת מיותרת...
הישראלית   (22.12.09)

וואו-כולה אורז.

וזה כל כך פשוט להכנה. האורז הפולני-סיני שלי לא פחות מוצלח מהאורז הפרסי ה"אגדי"....

46. תאמיני לי שזה שווה
פרסי   (22.12.09)
47. ל - 39
אתי ,   מרכז   (22.12.09)
אם את/ה תתבייש/י לך!!!!!
48. מספר הערות לשפית החובבנית.
מסעדת שירז ,   holon   (22.12.09)

אורז של סוגת הוא גרוע ! משתמשים באורז המגיע בשקים, כגון: ג'לאל, שהרזאד, בסמטי, חתולים, ציילוני וכו'.. להשיחג בחנויות תבלינים או בשוק לוינסקי

סבתא של הכותבת הייתה משתמשת בשקים, כידוע סוגת לא משווקת שקים, רק אריזות של 1 ק"ג, אמנם יש פה פרסומת, הייתי מצפה שתדלגי על זה.

לימון - אסון  ! פשוט אין צורך, אורז משובח מגיע לבן כמו סיד ואורז של סוגת מעט זהוב , לכן יש צורך להלבין אותו. כשמטגנים את האורז בסגנון אחר, ניתן להוסיף כפית חומץ לבן לצורך הלבנה.

בפולו האויג' דילגת על התבלין הכי חשוב שמייחד את האורז (ק-י-נ-מ-ו-ן), את הגזר צורבים במחבת עם חצי כף יין מתוק וקינמון, (בערך כף) לא משתמשים בבצל ולא בשום, זה פוגע במרקם של האורז, כשפית הייתי מצפה ממך למעט ידע בכימיה ותהליכי בישול, כשמרטיבים את האורז עם שמן, חובה לערבב עם מים חמים וזעפרן, אחרת אנחנו עוצרים את האידוי הסופי אם מוסיפים שמן ומים שאינם חמים.

 

חוץ מזה אפשר לפרגן.

49. אחלה של מתקונים, אם אפשר עוד מתכונים של אורז עם שקדים
שחק   (22.12.09)
50. לכול החברה העצלנים ,שלא מבינים למה צריךלהשקיע באורז פרסי
אסף   (22.12.09)

נתחיל בכך ,שברגע שתטעמו אורז פרסי על סוגיו ואוכל פרסי בכלל ,תבינו למה !!!! ולא תוכלו לחזור לאכול אורז פשוט . בעייני זה המטבח האיכותי ביותר ,בעל מגוון רחב של מאכלים ,מאוד איכותיים ,בעלי טעם יוצא דופן לטובה ,איך לא!!!. נוסף על כך באותה מידה אלה שאומרים -אורז זה אורז ,למה לעבוד קשה ,כמה דקות זה מוכן וכו" וכו"

אז בואו ניקנה כולנו רכב הכי זול ופשוט אנחנו בסך הכול רוצים להגיע מנקודה א לנקודה ב ,למה לקנות רכבים יקרים ואיכותיים...

או נרכוש בגדים רק בשוק למה אנו צריכים בגדים יקרים ואיכותיים ,זה עושה את העבודה...

ובהקשר לאוכל ,בואו נוכל רק פאסט פוד זול ,זה  משביע למה ללכת למסעדות איכותיות...

לסיום מקווה שחלק מהאנשים לפחות ינסו את המתכונים כאן ואף נוספים במטבח הפרסי ,מבטיח לכם הנאה צרופה. זה הרולס רויס של המטבחים בעולם בעיניי.

51. למה לא לעשות אורז במיקרו וזהו ?
יפיופה ,   צפון   (22.12.09)
יוצא אחד אחד וטעים מאד
52. למה למה לחשוב שהמגיב אשכנזי.לא שואלים ישר מקללים. .כמה מזרחי
(22.12.09)
53. הפרסים מנסים להוריד את הסטיגמה של הקמצנים מהם אבל זה לא יעזו
מורים   (22.12.09)

הם מנסים דרך הסטנדפיסטים  ועכשיו גם השפים הפרסים נכנסו למרוץ

 

אבל לא יעזור לכם!

 

54. ממש לא מכינים כך אורז פרסי
רוני ,   אשדוד   (22.12.09)

כפרסיה אמיתית אני אומרת לכם שככה לא מכינים אורז.

לא צריך להשרות אורז לילה שלם...

55. קשה מידי, וסתם תרחה
הראל   (22.12.09)
מה הבעייה שרעבים לאלתר משו שניצל בפיתה בצוהורים שלא טוב?
במיוחד בדור של היום
56. רוצה מתכון של חורשי סבזי וגונדי- בבקשה.....
רפי   (22.12.09)
57. הכתבה לא "פגעה" אם יש למגיבים כל כך הרבה שאלות!!
דוואט בסמטי   (22.12.09)
להלן הסבר קצר ולעניין, להכנת אורז בסיסי (אני מעדיף בסמטי כמובן) בלי למדוד מים!!!

השרו מבעוד יום, אורז בסמטי (כוס או שתיים...לפי הצורך) ששטפתם מספר פעמים, בקערה או סיר גדול, עם כמות מים גדולה (2 כוסות מעל לנדרש) וכפית/כף מלח.

למחרת, הביאו את המים לרתיחה בסיר לא מכוסה. ברגע שאתם רואים שהאורז נפתח ומתחיל להתרכך (הבסמטי נראה כמו חוטים ארוכים), העבירו את האורז דרך מסננת. החזירו את האורז לסיר וצקו עליו דרך כף מחוררת כרבע כוס מים קרים (חשוב). כעת, צרו ארובות באמצעות ידית כף עץ על מנת לאפשר לאדים לכלות למעלה. כסו במגבת וכסו את הסיר. בשלו על אש קטנה כ-40 דקות. הסירו את המכסה, הוסיפו כף שמן, ערבבו בעדינות בלי לגעת באורז התחתית הסיר ובשלו עוד 15 דקות. המתינו 10 דקות והגישו. מובטח לכם אורז צחור 1/1.

אפשר לשדרג את המתכון בפשטות. לאחר סינון האורז, צקו כף שמן קנולה, הוסיפו קמצוץ כורכום וכסו את תחתית הסיר בפרוסות תפוח אדמה עבות. הוסיפו את האורז ואת המים כמתואר בפסקה למעלה והשלימו באותה הדרך.


58. לכל המלעיזים והמצחקקים עם הבדיחות האתניות השחוקות שלהם.
(22.12.09)
שלא לומר גזעניות! בכלל, אני חושב שהעיראקים אוכלים לא פחות אורז מהפרסים. כבן למשפחה יוצאת עיראק, אין לי בעיה לציין, שלדעתי המטבח הפרסי (לפחות בענייני אורז) מגוון יותר מזה שלנו. הוא גם בריא יותר. אבל בענייני אופי, שניהם קשים.

אגב, מה רע באורז? בלעדיו אחוז ניכר מאוכלוסיית העולם לא היה מתקיים.
59. 1 כוס שמן זה המון גם אם מדובר על 1 ק"ג אורז
אירית ,   חיפה   (22.12.09)

 

יותר מדי שמן לטעמי

60. אורז לבן ומעל חורשט סבזי !!! יאמייייי
שירין הפרסייה   (22.12.09)

אמא שלי אלופה בבישול פרסי :)

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה