|
כדי שיהיה קל לחלץ את האורז יש לשים בתחתית הסיר נייר אפייה ועליו לבנות את כל העניין.
עושה פלאים קל לחילוץ ולא מלכלך.
תהנו
|
|
|
62. הקטע שהתימנים הצליחו לשכנע את כולם שהפרסים קמצנים.
שירה בזק , |
טוניסאית |
|
(22.12.09) |
|
|
|
אפשר לקבל מתכונים נוספים לאוכל פרסי כמו סבזי
|
|
|
64. מצחיק, גם הפרסים רבים ביניהם אם כך עושים או אחרת
לא סגורים על אחידות |
|
|
(22.12.09) |
ולכל אחד סבתא ואמא הכי הכי...יודעת לבשל טעים.
ומה זה אומר ???
שבכל בית ובכל אזור בישלו קצת אחרת. וזה הגיוני.
אבל יש סיבה להתווכח...איזה כייף
|
|
|
|
|
חמותי הפרסיה עליה השלום בישלה......חבל על הזמן.
מבעלי הפרסי התגרשתי מזמן- אבל את האוכל הפרסי אני מכינה בקנאות כל ערב שישי.
|
|
|
67. וסבתא שלך לא סיפרה לך שכלה בוחרים לפי איך שמגישה תה ואיך שמנ
שמנקה ירקץ ואיך היו מחכים לכלה שתביא את הסדין האדום אחרי החופה......
|
|
|
68. תוספת נוספת גזר+צימוקים או חומוס מבןשל מקולף+גזר
שלח אורזך על המים |
|
|
(22.12.09) |
|
|
|
בצילום השני (עם הבצל ירוק ברקע) הדבר הכהה נראה כמו אבן ולא כמו משהו הראוי למאכל ועוד פחות משהו שאמור לעורר תאבון. בראשון האוז שרוף (בתאורה) בשלישי הגזר נראה כמו משהו שעכשיו לעסו וירקו אותו
כלל מספר אחד בצילומי מזון הוא התאורה וכאן היא על הפנים. שלא לדבר על סטייליניג
בטח הפרסים חסכו בפלאשים ,בעצם חסכו בהכול
|
|
|
70. התקמצנו על צלם נורמלי ,הפרסים האלה
|
|
|
71. Ve mateim la aklim a kar shel Europa
A MITBAH A TURKI , |
A TOV BE YOTER |
|
(22.12.09) |
Eim kol a kavod la Mitbah a Parsi
(Bo akol mevashlim eim Turmeric)
Em adaiin lo megieim la karsulaiim shel a mitbah a Turki a Ottomani
A mitbah a Turki ou a tov be yoter
Tishaalou et a Hungarim
Tishalou et a Germanyim
Tishaalu et a Yevanim
Eizeou a mitbah a mushpa be yoter alieeem
Ve kulam yagidou KEN le Turkye
Kaha ze she akol mesigim be koah
Turkye Emperiat a Mitbah
Ve kmo she omrim be slang Israelio mizrahi
Ein al a mitbah a Turki a mefoaar ve a atzili
Hosgeldim
|
|
|
לא מבין את ההתלהבות. לא טעים יותר מאורז רגיל שהכינו ב-20 דקות.
|
|
|
73. תוספת למתכון של האורז עם הגזר והשעועית
בת של בשלנית פרסיה |
|
|
(23.12.09) |
אצלנו בבית אימי מוסיפה לתערובת האורז הל וקינמון ולגזר סוכר חום להמתקה והשחמה של הגזר.תנסי פעם הבאה ותראי את ההבדל
בתאבון
|
|
|
74. ןאיך שכחתם את הספר המצוין
"המטבח הפרסי" של גדעון כלימיאן - אנציקלופדיה למידע על האוכל הפרסי
|
|
|
75. אני יזמין את אחמדיניג'אד אלי הבייתה להכין לי אורז,
קוקו , |
מה זה משנה |
|
(22.12.09) |
אם כבר פרסי אז עד הסוף,
|
|
|
בסך הכל כתבה נחמדה אבל ישנם כמה תיקונים:
1) מומלץ (לא חובה) לעשות את שלב האידוי כאשר האורז בטמפ' החדר ולא חם ישר אחרי הבישול הראשוני.
2)מומלץ לסדר בסיר שכבת אורז שכבת תוספת שכבת אורז וכן הלאה. במידה ומחליטים לערבב מראש חובה לעשות את זה עם אורז שצונן בטמפ' החדר או אפילו קר אם לא זה פשוט נהיה עיסה.
3)שני תבלינים הכי חשובים שנשכחו משום מה הם קינמון בגזר והשעועית והל בפול/אפונה ושמיר - ממש אין צורך בשום!!!
בתאבון :)
|
|
|
77. גדולת המטבח הפרסי היא התיבול. כל השלבים לפני
טרחניים ומיותרים , |
ארובות וקשקושים |
|
(23.12.09) |
|
|
|
78. אטה - מה את רוצה ממנה?
|
|
|
79. בדיחה קטנה,מתי פרסי אוכל עוף?
דב בינדר , |
יהוד |
|
(23.12.09) |
או כשהוא חולה או כשהעוף חולה.ולמה לפרסים יש אף ארוך?כי האוויר הוא בחינם.כל אלו סתם בדיחות והפרסים בכלל לא קמצנים,הקמצנים האמיתיים אלו התימנים.בני ואשתו לקחו אותי ואת אשתי למסעדה פרסית בתל אביב בתחנה המרכזית הישנה ונהנינו מאוד מהאוכל שם.
|
|
|
80. פרסיה אולי מהעיירות...
1.אורז פרסי קלאסי זה האורז הכי זבלה לעשות אורז פרסי - אורז פרסי עושים מאורז ארוך והודי כמו יסמין כמו ג'אלאל כמו טילדה.
2.אח"כ לומדים שלא עושים ארובות אלא שמים את האורז בסיר אחרי האידוי בצורת קונוס / פירמידה.
3.טה-דיג זה לא רק עם תפוחי אדמה, עושים את זה גם רק מאורז - השאלה עם מה מתכוונים לאכול את האורז. כשעושים את זה רק מאורז, לא שמים כורכום. שמים זעפרן.
4.לומדים את שמות המאכלים טוב: הכפריים אולי קוראים לאורז לבן ברנג' א-ספיד. אלא שיודעים קצת יותר קוראים לזה "צ'לו". פול נקרא "בק'לי" (עם ק' של עיראקים) ואורז עם גזר ושעועית אדומה נקרא "פולואו הביג' לוביה"
5. איזה בצל מוסיפים לאורז עם גזר ושעועית ומי מכין קוביות? מה זה אש פולואו?! מכינים את זה בלי בצל רק שעועית אדומה מבושלת עם מלח פלפל וגזר חתוך לקיסמים שאותו מטגנים קלות עד לריכוך. ולא לא מוסיפים שום כתוש לשום דבר!
|
|
|
81. אין על המאכלים הפרסיים
יש לציין שהתמונות שצולמו שלהמאכלים המוכנים לדוגמא כמו האורז עם השמיר פולו באגלי הם נראים פשוט על הפנים, הייתם צריכים לצלם את פולו באגלי עם השמיר שאמא שלי מכינה ואז הייתם רואים מה זה אורז פרסי אורגינלי, (זה אמור להיות עם פול לא וזה עם אפונה מצחיק) לא כך הפרסים מכינים אורז, אתם לא הולכים לאנשים הנכונים, חבל שאין לי תמונה של יום שישי שאנחנו עורכים שולחן בבית ואז תראו מה זה אורז פרסי בסמטי אחד אחד ופשוט ללקק את האצבעות זה
מדהים - לאכול אורז עם חורשט סבזי - או חורשט לויבא וואו אני כבר מחכה לזה
|
|
|
82. אורז לבן אינו בריא כלל ועיקר!
|
|
|
|
|
84. שאחדינאגד לא יעלב ויזרוק עלינו טיל
פרסיה מתקופת השאה |
|
|
(23.12.09) |
המתכון לאורז הרבה יותר פשוט , הכתבה נכתבה כאילו "ביסורים" הרבה כותבים רשמו מתכונים פשוטים יותר בתגובות , תקראו את זה, ולפרסים אמיתיים האורז לא להשתמש פרסי קלאסי אלא באורז משקל בשקים. תאשאקור.
|
|
|
85. למכירה חנות נעליים בת"א, מקום טוב,הרבה פרנסה
פרסי מתקופת השאה |
|
|
(23.12.09) |
|
|
|
86. אין על שרון!
אלדד ל. , |
רמה"ש |
|
(23.12.09) |
אוהבת אוכל מוכשרת ובשלנית בחסד,
הייתי בשתי ארוחות ערב שהיא הפיקה - מומלץ בכל פה.
|
|
|
87. זה מהחיה הזאת - המיסמרה.. :)
|
|
|
88. תנסי, פשוט...פשוט וטעים טעים
החומרים: שתי כוסות אורז פרסי, חצי כוס אורז מלא, ארבע כוסות מים, כף גדוש של אבקת מרק עוף או בטעם עוף ושתי כפות שמן קנולה. ההכנה : מרתיחים את המים בקומקום, מטגנים את האורז השטוף בסיר הבישול כשתי דקות, ממיסים את אבקת המרק בכוס הראשונה של המים הרותחים, שופכים לסיר את יתר כוסות המים הרותחים , בוחשים כחצי דקה ומבשלים על אש הכי קטנה כ 25 דקות . מכבים את האש מכסים במגבת כ 20 ד' נוספות , יוצא אחלה אני אחראי בתאבון .
|
|
|
89. מומלץ אורז בשמתי של ג"אלל-מעולה !
|
|
|
טוב אז הבן עשה עליך סרט נהג משאית עם חיי טוקסקיסט חאלס נגמר יודעם מי אתה אין יותר פרסום חינם בינדר.
| |