אוכל  טעם החיים
אחד אחד: המדריך המלא להכנת אורז פרסי
שרון גבאי
פורסם: 22.12.09, 10:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 195 תגובות ב-101 דיונים
61. טהדי'ק
אורית ,   שוהם   (22.12.09)

כדי שיהיה קל לחלץ את האורז יש לשים בתחתית הסיר נייר אפייה ועליו לבנות את כל העניין.

 

עושה פלאים קל לחילוץ ולא מלכלך.

 

תהנו

62. הקטע שהתימנים הצליחו לשכנע את כולם שהפרסים קמצנים.
שירה בזק ,   טוניסאית   (22.12.09)
63. למספר 60
יי   (22.12.09)
אפשר לקבל מתכונים נוספים לאוכל פרסי כמו סבזי
64. מצחיק, גם הפרסים רבים ביניהם אם כך עושים או אחרת
לא סגורים על אחידות   (22.12.09)

ולכל אחד סבתא ואמא הכי הכי...יודעת לבשל טעים.

ומה זה אומר ???

שבכל בית ובכל אזור בישלו  קצת אחרת.  וזה הגיוני. 

אבל יש סיבה להתווכח...איזה כייף

65. אנחנו קוראים לזה בון
דליה   (22.12.09)
66. אין כמו האוכל הפרסי
יעלה-פולניה   (22.12.09)

חמותי הפרסיה עליה השלום בישלה......חבל על הזמן.

מבעלי הפרסי התגרשתי מזמן- אבל את האוכל הפרסי אני מכינה בקנאות כל ערב שישי.

 

67. וסבתא שלך לא סיפרה לך שכלה בוחרים לפי איך שמגישה תה ואיך שמנ
פרסיה ישראלית   (22.12.09)
שמנקה ירקץ ואיך היו מחכים לכלה שתביא את הסדין האדום אחרי החופה......
68. תוספת נוספת גזר+צימוקים או חומוס מבןשל מקולף+גזר
שלח אורזך על המים   (22.12.09)
69. צילומים פשוט מזעזעים
צלם מזון   (22.12.09)

בצילום השני (עם הבצל ירוק ברקע) הדבר הכהה נראה כמו אבן ולא כמו משהו הראוי למאכל ועוד פחות משהו שאמור לעורר תאבון. בראשון האוז שרוף (בתאורה) בשלישי הגזר נראה כמו משהו שעכשיו לעסו וירקו אותו

כלל מספר אחד בצילומי מזון הוא התאורה וכאן היא על הפנים. שלא לדבר על סטייליניג

בטח הפרסים חסכו בפלאשים ,בעצם חסכו בהכול

70. התקמצנו על צלם נורמלי ,הפרסים האלה
הצלם מבגדד   (22.12.09)
71. Ve mateim la aklim a kar shel Europa
A MITBAH A TURKI ,   A TOV BE YOTER   (22.12.09)

Eim kol a kavod la Mitbah a Parsi

(Bo akol mevashlim eim Turmeric)

Em adaiin lo megieim la karsulaiim shel a mitbah a Turki a Ottomani

A mitbah a Turki ou a tov  be yoter

Tishaalou et a Hungarim

Tishalou et a Germanyim

Tishaalu et a Yevanim

Eizeou a mitbah a mushpa be yoter alieeem

Ve kulam yagidou  KEN le Turkye

 

Kaha ze she akol mesigim be koah

Turkye Emperiat a Mitbah

Ve kmo she omrim be slang Israelio mizrahi

Ein al a mitbah a Turki a mefoaar ve a atzili

 

Hosgeldim

72. עאלק אורז פרסי
רון   (23.12.09)
לא מבין את ההתלהבות. לא טעים יותר מאורז רגיל שהכינו ב-20 דקות.
73. תוספת למתכון של האורז עם הגזר והשעועית
בת של בשלנית פרסיה   (23.12.09)

אצלנו בבית אימי מוסיפה לתערובת האורז הל וקינמון ולגזר סוכר חום להמתקה והשחמה של הגזר.תנסי פעם הבאה ותראי את ההבדל

בתאבון

74. ןאיך שכחתם את הספר המצוין
ורד   (23.12.09)

"המטבח הפרסי" של גדעון כלימיאן - אנציקלופדיה למידע על האוכל הפרסי

75. אני יזמין את אחמדיניג'אד אלי הבייתה להכין לי אורז,
קוקו ,   מה זה משנה   (22.12.09)
אם כבר פרסי אז עד הסוף,
76. כמה שיפורים:
(22.12.09)

בסך הכל כתבה נחמדה אבל ישנם כמה תיקונים:

1) מומלץ (לא חובה) לעשות את שלב האידוי כאשר האורז בטמפ' החדר ולא חם ישר אחרי הבישול הראשוני.

2)מומלץ לסדר בסיר שכבת אורז שכבת תוספת שכבת אורז וכן הלאה. במידה ומחליטים לערבב מראש חובה לעשות את זה עם אורז שצונן בטמפ' החדר או אפילו קר אם לא זה פשוט נהיה עיסה.

3)שני תבלינים הכי חשובים שנשכחו משום מה הם קינמון בגזר והשעועית והל בפול/אפונה ושמיר - ממש אין צורך בשום!!!

 

בתאבון :)

 

77. גדולת המטבח הפרסי היא התיבול. כל השלבים לפני
טרחניים ומיותרים ,   ארובות וקשקושים   (23.12.09)
78. אטה - מה את רוצה ממנה?
סולימני   (23.12.09)
79. בדיחה קטנה,מתי פרסי אוכל עוף?
דב בינדר ,   יהוד   (23.12.09)
או כשהוא חולה או כשהעוף חולה.ולמה לפרסים יש אף ארוך?כי האוויר הוא בחינם.כל אלו סתם בדיחות והפרסים בכלל לא קמצנים,הקמצנים האמיתיים אלו התימנים.בני ואשתו לקחו אותי ואת אשתי למסעדה פרסית בתל אביב בתחנה המרכזית הישנה ונהנינו מאוד מהאוכל שם.
80. פרסיה אולי מהעיירות...
שאה   (23.12.09)

1.אורז פרסי קלאסי זה האורז הכי זבלה לעשות אורז פרסי - אורז פרסי עושים מאורז ארוך והודי כמו יסמין כמו ג'אלאל כמו טילדה.

2.אח"כ לומדים שלא עושים ארובות אלא שמים את האורז בסיר אחרי האידוי בצורת קונוס / פירמידה.

3.טה-דיג זה לא רק עם תפוחי אדמה, עושים את זה גם רק מאורז - השאלה עם מה מתכוונים לאכול את האורז. כשעושים את זה רק מאורז, לא שמים כורכום. שמים זעפרן.

4.לומדים את שמות המאכלים טוב: הכפריים אולי קוראים לאורז לבן ברנג' א-ספיד.  אלא שיודעים קצת יותר קוראים לזה "צ'לו". פול נקרא "בק'לי" (עם ק' של עיראקים) ואורז עם גזר ושעועית אדומה נקרא "פולואו הביג' לוביה"

5. איזה בצל מוסיפים לאורז עם גזר ושעועית ומי מכין קוביות? מה זה אש פולואו?! מכינים את זה בלי בצל רק שעועית אדומה מבושלת עם מלח פלפל וגזר חתוך לקיסמים שאותו מטגנים קלות עד לריכוך. ולא לא מוסיפים שום כתוש לשום דבר!

 

81. אין על המאכלים הפרסיים
דליה ,   רג   (23.12.09)

יש לציין שהתמונות שצולמו שלהמאכלים המוכנים לדוגמא כמו האורז עם השמיר פולו באגלי הם נראים פשוט על הפנים, הייתם צריכים לצלם את פולו באגלי עם השמיר שאמא שלי מכינה ואז הייתם רואים מה זה אורז פרסי אורגינלי, (זה אמור להיות עם פול לא וזה עם אפונה מצחיק) לא כך הפרסים מכינים אורז, אתם לא הולכים לאנשים הנכונים, חבל שאין לי תמונה של יום שישי שאנחנו עורכים שולחן בבית ואז תראו מה זה אורז פרסי בסמטי אחד אחד ופשוט ללקק את האצבעות זה

מדהים - לאכול אורז עם חורשט סבזי - או חורשט לויבא וואו אני כבר מחכה לזה

 

 

82. אורז לבן אינו בריא כלל ועיקר!
רונה   (23.12.09)
83. אין שום במטבח הפרסי
גידי   (23.12.09)
84. שאחדינאגד לא יעלב ויזרוק עלינו טיל
פרסיה מתקופת השאה   (23.12.09)
המתכון לאורז הרבה יותר פשוט , הכתבה נכתבה כאילו "ביסורים" הרבה כותבים רשמו מתכונים פשוטים יותר בתגובות , תקראו את זה, ולפרסים אמיתיים האורז לא להשתמש פרסי קלאסי אלא באורז משקל בשקים. תאשאקור.
85. למכירה חנות נעליים בת"א, מקום טוב,הרבה פרנסה
פרסי מתקופת השאה   (23.12.09)
86. אין על שרון!
אלדד ל. ,   רמה"ש   (23.12.09)

אוהבת אוכל מוכשרת ובשלנית בחסד,

הייתי בשתי ארוחות ערב שהיא הפיקה - מומלץ בכל פה.

87. זה מהחיה הזאת - המיסמרה.. :)
פרסייה גאה !   (23.12.09)
88. תנסי, פשוט...פשוט וטעים טעים
יורם ,   צפון   (23.12.09)
החומרים:
שתי כוסות אורז פרסי, חצי כוס אורז מלא, ארבע כוסות מים, כף גדוש של אבקת מרק עוף או בטעם עוף ושתי כפות שמן קנולה.
ההכנה : מרתיחים את המים בקומקום, מטגנים את האורז השטוף בסיר הבישול כשתי דקות, ממיסים את אבקת המרק בכוס הראשונה של המים הרותחים, שופכים לסיר את יתר כוסות המים הרותחים , בוחשים כחצי דקה ומבשלים על אש הכי קטנה כ 25 דקות . מכבים את האש מכסים במגבת כ 20 ד' נוספות , יוצא אחלה
אני אחראי בתאבון . 
89. מומלץ אורז בשמתי של ג"אלל-מעולה !
ענת   (23.12.09)
90. בינדר איבדת את הטאץ'
שמעון ,   צפון   (23.12.09)
טוב אז הבן עשה עליך סרט נהג משאית עם חיי טוקסקיסט חאלס נגמר יודעם מי אתה אין יותר פרסום חינם בינדר.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה