אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
האורז, הסיר ושני מתכונים
רותי קינן
פורסם: 24.12.09, 10:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 58 תגובות ב-33 דיונים
1. אחלה מתכונים !!
דנה ,   אילת   (24.12.09)
2. סיר בישול אורז ?
אמא ,   מודיעין   (24.12.09)

מישהו יכול להסביר , לפרט ו/או לחילופין לומר היכן ניתן למצוא סיר כזה ?

של מי / איזו חברה ?

או כל מידע נוסף בעניין !

תודה ובתאבון.

3. מומלץ בחום!
שוש   (24.12.09)
במרס האחרון הייתי בסין. מטעמי כשרות נאלצתי לאכול הרבה אורז שבישלתי בסיר במלון. רכשתי סיר של חברה מקומית בשם midea בעלות של כמאה ש"ח. מאז ילדי טוענים שיש יותרמדי אורז בתפריט, אבל מחסלים את כל הסיר. אני מכינה  בואורז פשוט שיוצא מעדן. או מוסיפה ירקות מגוררים גרגרי חומוס ועוד. היתרון הגדול הוא שמירה על החום כמובן קלות ההכנה.
4. ממליצה
שירה   (24.12.09)

אני הבאתי כבר כמה כאלה מסין לכל המשפחה. אפשר לעשות אורז מצויין ללא שימוש בשמן בכלל! בנוסף אפשר לאדות ירקות עם או בלי האורז. פשוט מאוד לשימוש וחוסך את הצורך להשגיח שלא ישרף.

5. סיר לבישול אורז
סמדר ,   חולון   (24.12.09)

אפשר להוציא מהסיר הזה מאעמים מדהימים עם אורז וכמו כם עם פסטה לי יש סיר כזה מטהרן אולם כל ביקור בלוס אנג'לס יכול להניב סיר כזה בכל מיני נפחים .

התחתית של תפוחי האדמה(טהה דיג) יוצא פשוט מדהים. בתאבון

6. מישהו יכול להסביר איך משתמשים בסיר כזה?
נורית ,   חיפה   (24.12.09)

קיבלתי סיר כזה במתנה, אך אין לי מושג איך מתפעלים אותו.

אשמח אם משהו יתן לי הסברים , כולל פירוט כמויות החומרים ומשך זמן הבישול.

תודה

7. סיר לאורז
דן   (24.12.09)

קודם כל הסיר הנל הינו פופולרי בכל המזרח הרחוק כך שיותר ממיליארד איש משתמשים בו באופן יומי

יש סירים בגדלים של כוס אורז עד סירים של עשרות כוסות(בדרך כלל במסעדות)

באסיה משתמשים בו לאורז לבן ולא לתבשילים.

 

לאחר ששמתם בסיר את האורז והמים, לפי הסימון וכוס המדידה, לוחצים על הכפתור, ותהליך הבישול מתחיל

הסיר פועל כך שכאשר המיים מתאדים והמשקל של התכולה בעצם יורד   הכפתור קופץ וכך הבישול מפסיק והסיר שומר על חום האורז  (פעולה זאת נעשת בעזרת קפיץ פשוט שנמצא בתחתית הסיר )

 

, לא לשלוש שעות, אלה עד שתוציאו את המכשיר מן השקע.

 

בדרך כלל הסירים הללו מגיעים עם רשת אידוי, מעולה לאידוי ירקות ודגים.

 

ויש גם סירים שמגיעים עם רשת לטיגון עמוק.

 

 

בארץ אני לא יודע היכן ניתן להשיג את הסיר אבל נראה לי שבאזור התחנה המרכזית הישנה בתל אביב היכן שיש חנויות של סינים ופיליפינים, יש סיכוי גדול למצוא את הסירים הללו, בדרך כלל הם זולים מאד.

 

8. איפה יש? פעם ראיתי בארץ אבל כבר אין
??????   (24.12.09)
9. איפה ניתן לרכוש פה בארץ?
(24.12.09)
10. הסבר איך הסיר עובד
אחד שמבין   (24.12.09)

בתוך ה-"סיר" יש גוף חימום חשמלי (כמו פלטה חשמלית). במצב בישול גוף החימום עובד בעוצמה גבוהה.

סוף הבישול לא נקבע לפי חישוב זמן, או לפי ירידת משקל התכולה, אלא לפי טמפרטורה. כל עוד האורז אינו מוכן, יש בסיר מים נוזליים (שטרם ניספגו באורז). כאשר גוף החימום מחמם את הסיר, המים רותחים, וטמפרטורת הסיר אינה יכולה לעלות מעל 100 מעלות. ברגע שכל המים ניספגו, כלומר האורז מוכן, הסיר מתחיל להתחמם מעל ל-100. זה מה שמקפיץ את כפתור ההפעלה ממצב בישול למצב חימום.

 

כלומר שאם מבשלים/מאדים משהו, הסיר לא יפסיק לעבוד עד שיופסק ידנית או שכל המים יעלמו. שימו לב. הוא לא יודע מעצמו מתי האוכל מוכן.

11. אפה ניתן לרכוש את הסיר
אסתי   (24.12.09)

לא צריך לטוס לסין!!!

ניתן לרכוש באייס תמורת  כ- 100 ש"ח והוא מעולה.

 
12. סיר אורז מעולה!
ליאור ,   חיפה   (24.12.09)

http://www.traklin.co.il/emall/product.asp?pc=109374

 

רכשתי ואני מרוצה!

13. הכנתי אורז עגול בסיר כזה ביפן
נכון ,   מאד   (24.12.09)

וזה יצא פשוט מעדן.

האם אפשר להשיג בארץ? איפה?

14. איפה משיגים- כנסו!!!
רות ,   רמת גן   (24.12.09)

פשוט מאוד, רושמים בגוגל סיר אורז ונכנסים ללינק שמופיע השלישי מלמעלה שהכותרת שלו היא סיר אורז.

יש מספר יבואנים והמחיר נע בים 170 ל380 ש"ח

בתיאבון

15. לפני 30 שנה בעלי הביא סיר כזה מאיראן תוצרת נשיונל/יפן
פרסיה   (24.12.09)
והוא עדיין עושה פלאים....
16. מיותר, מיותר , מיותר
לא משנה   (24.12.09)

במזרח אוכלים אורז כל יום במקום לחם. במזרח המטבחים קטנים מאוד ויש מקומות שבהם אוכלים בכלל בחוץ (בנקוק למשל) ולכן סיר אורז שאפשר לחבר לכל שקע ובכל מקום ומספק אורז חם וזמין לאורך כל היום הוא אכן חיוני.

ואצלנו המטבחים גדולים והארונות מפוצצים במכשירים מיותרים: מייבשי חסה, קוצצי ירקות, אופי לחם, סירי טיגון ומה לא. אין פשוט יותר מלהכין אורז. יש היום סוגים נפלאים וטעימים, המתכונים פשוטים וכל מה שצריך זה אורז איכותי, סיר כבד (בטוח יש לכל אחד כי קיבל מהועד לראש השנה...) וכיריים.

בהצלחה.

17. יש לי את הסיר כבר 30 שנה
קוקי   (24.12.09)

סיר חשמלי פרסי

מ ע וווו ל ה   במיוחד לתהדיק למטה שלא נדבק

18. טפלון-מסרטן. האם יש סיר אורז ללא טפלון????
אלה ,   חיפה   (24.12.09)
19. יש סיר נהדר
יונת ,   חיפה   (24.12.09)

באתר של טרקלין חשמל,

תוצאות מעולות כל פעם

 

 

20. סיר מדהים
דנה ,   תאילנד   (24.12.09)
אני גרה בתאילנד כבר כמה שנים טובות. יש לי את הסיר מאז שעברתי לגור כאן. זו אחת ההמצאות היותר טובות. הסיא מגיע בכמה גדלים כך שלא חייבים לקנות את הגדול ביותר. וגם אם קונים את הגדול לא חייבים למלא אותו באורז. אפשר לעשות איזו כמות שרוצים. זמן הבישול הוא בהתאם לכמות האורז ואין מקום לדאגה של כמה חשמל זה לוקח.
אנחנו אוכלים בבית אורז פעמיים בשבוע בערך והסיר משרת אותי יופי. הוא נח, קל לתפעול והכי חשוב האורז תמיד יוצא אחד אחד ולעולם לא נשרף.
21. "הכינותי אך טרם הספיקותי"...כותבת יפה רותי קינן.
ט"א   (24.12.09)

נדמה לי שפגעת בכבוד העצמי של כמה מאות אלפי עקרות בית נואשות.

אולם הן צודקות, באמת שאין הצדקה לסיר הזה אם לא משתמשים בו בכל יום.

מתכון לאורז קל ופשוט הכנה:

- כוס אורז יסמין או אחר

- שתי כוסות מים רותחים

- מעט שמן ומלח

- סיר מתאים בנפח עם מכסה הרמטי

משמנים את הסיר קלות ועל להבה בינונית מטגנים בוחשים את האורז והמלח עד שחלקו מתחיל להזהיב.

יוצקים בזהירות ובאיטיות את המים הרותחים, בוחשים מספר שניות, מכסים ומכבים את האש.

לאחר 15 דקות פותחים, האורז מוכן.

22. אין כמו מאכלי אורז עירקיים ללא סיר חשמלי ולא בטיח
אריה   (24.12.09)
23. בסירים המשוכללים יש טיימר וזה בכלל פצצה
נדב   (24.12.09)
יש סירים משוכללים שאפשר לקבוע מתי זמן הבישול מסתיים, שמים, מכוונים והולכים לישון או לעבודה. חוזרים אחרי כמה שעות והאורז מוכן וטרי :)
24. אין עליו
אורן ,   מרכז   (25.12.09)

סיר סוף הדרך יש גם  קטנים לכוס אחת או שתיים

וכול ילד מגיל שש יכול להכין בו אורז נהדר

אצלנו הוא עובד על בסיס יומי ללא תקלות

 

25. האורז תמיד יוצא לי אחד אחד, בלי הסיר
אני, גרמניה   (24.12.09)

האמת שרק עכשיו שמעתי על הסיר הזה, נשמע מעניין...

הייתי מחפשת אותו אם לא היה לי מטבח קטן שבו כל סנטימטר חשוב.

בכל מקרה כל פעם שאני מבשלת אורז יוצא אחד אחד, טעים, ואין יותר פשוט מזה.

בתיאבון ושבת שלום...

26. אורז זריז לכוס אורז אחת במיקרוגל
michael ,   tel aviv   (25.12.09)

כוס אורז 2 כוסות מים בקופסה סגורה שמתאימה למיקרוגל כף שמן (רצוי זית) קורט מלח וכל התוספות שרגילים להוסיף לאורז או בלעדיהם. 12 דקות חימום בעוצמה מלאה - וזהו. מתאים לרווקים/זוגות. סיר חשמלי מתאים יותר למשפחות גדולות או לאירוח.

אם נשאר אורז, משאירים הקופסה מוסיפים מעט מים ומחממים שוב 2-3 דקות והוארז אכיל.

27. אפשר גם לבשל בו דברים אחרים
א   (25.12.09)
אני מאדה בו ירקות (מגיע עם סלסלות אידוי) ויוצא מעולה.
הקינואה יצאת בסיר הזה הכי טוב שאפשר, ובטח אפשר עוד דברים, הסיר יחסית חדש אצלי ועני עדיין בשלבי ניסוי...
28. הכותבת לא עשתה מחקר- יש סירים קטנים לכוס אורז אחת!
(24.12.09)

הסירים הנפוצים אצל רווקים וזוגות הם סירים לכוס עד 3 כוסות אורז.

יש בארץ כבר מזמן, ראיתי ברשת שיווק גדולה וגם בחנות "מזרח מערב"

 

אם תשתמשו בהם תגלו כמה כיף לאכול אורז כל יום, וכמה זה טוב יותר

מאשר לחם ועוד לחם. יותר בריא ויותר קל לבטן.

אם רוצים לבשל בסיר חשמלי אוז מלא- כדאי מאוד להשרות אותו לכמה שעות

במים, ואז לבשל לפי ההוראות שעל השקית (שמציינות יחס של פי 2 מים מהאורז לפחות!)

 

אפשר גם לבשל בסיר קטן רגיל עדשים עם המון בצל מטוגן וקצת כמון,

ואז לערבב עם האורז המוכן שבסיר החשמלי, ולקבל מג'דרה שנשארת

חמה כל היום בסיר.

29. סיר חשמלי
לי ,   מרכז   (27.12.09)

אין בית פרסי כמעט שלא מחזיק בסיר הזה. אני למשל לא מוצאת את עצמי בלי הסיר. אך חשוב לציין למי שקונה יש שני סוגי סירים, הטוב ביותר הוא המצופה באיימל, אם לא האורז נדבק, ונגרמת עוגמת נפש מכך.  

מה שסירים יודעים לעשות אין לכם מושג, בעיקר למי שנשואה טריה, זורקים הכל לסיר וחסל.

 

30. סיר חשמלי
לי   (27.12.09)
אכן כן, הסיר הובא לפנים שנים מאירן וכל פרסיה המכבדת את עצמה רוכשת אותו, אלא שמאירן מביאים את הסיר האורגנל, ובארץ זה החיקוי העולה זול יותר     
תגובות נוספות
חזרה לכתבה