אוכל  נבחרת השפים  רפי כהן
המתוקות הראשונות: משלוח מנות חגיגי
רפי כהן
פורסם: 26.02.10, 00:05
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 159 תגובות ב-78 דיונים
31. נראה כ"כ טעים
יערית ,   שרון   (26.02.10)
שאני מעדיפה ליקנות מאשר לעבוד שעות ובסות לקבל משהו אחר..
רפי כהן תמשיך להיות כ"כ מסור למסורת שלך ולעדתיות שלך, אני אשכנזייה במקור אך נהנית לראות שאתה כ"כ נהנה להכין אוכל שגדלת עליו ואף פעם לא שמעתי אותך מבדיל בעדתיות ..כל הכבוד..יש לך גם את אהדת האשכנזים
32. מזכיר לי נשכחות (את הילדות כמובן) איך השכנה
אילנה ,   הרצליה   (26.02.10)
הפרסית היתה מגיעה עם משלוח מנות וכל אוזן המן או עוגיה שווה מיליון דולר וכמה שאמא שלי הכורדית הייתה מנסה ללמוד ממנה את רזי האפיה לא הצליח לה אז הדודה מקריית גת כל ביקור הייתה מגיעה עם סיר ענק מלא בשובקיות רק בשבילי היא לא הייתה מרשה לאף אחד להתקרב לסיר וזה היה מצחיק כל פעם היא הייתה מחביאה את הסיר מהאחים והאחיות שלי כל פעם המקום אחר אך היו זמנים היום משלוחי מנות זה רק בגני הילדים ובבתי הספר.
33. מתי יהיה ערב מרוקאי ברפאל?הגיע הזמן לא?
אילנה ,   הרצליה   (26.02.10)
34. מעולה!!!
תודה רבה! ,   פורים שמח!   (26.02.10)
35. מצטערת, לא יודעת לעשות !
מיקי   (26.02.10)

עם כל התמונות וההסברים הכי פשוט זה לגשת למסעדת רפאל המדהימה

ולאכול את מה שרפאל מכין. תאמינו לי שאין מסעדה כזאת וגם אם תחפשו

טוב תראו שיש רק אחת שקוראים לה רפאל.

 

אני לא יודעת להכין את המעדנים האלה, אולי כי אני אשכנזיה, אולי כי

זה נראה לי מסובך, ואולי כי עדיף לאכול אצל רפאל...

36. אין על המרוקאים והמטבח המרוקאי בפרט!!!
2G ,   Morocco   (26.02.10)
37. פוי! מתוק עד בחילה. זה בסדר מתוק, אבל לא פצצת סוכר!
רונית   (26.02.10)
38. גועל נפש המתוקים המרוקאים הפרימיטביים האלה
יורם   (26.02.10)
39. לכול המתלוננים על המתוק והסוכר!
שושי ,   ניו-יורק!   (26.02.10)
שמגיעה   המימונההההה שלנו.. כולכם עומדים בתור אצלינו בדלתות בשביל איזה מופלטה ומתוקים!! אין על המטבח המרוקאי בעולם!!! שבת שלום ופורים שמח
40. אתה גדול
מלי רפאל ,   אורנית   (26.02.10)

כל דבר שאתה עושה טעים ומקצואי תמשיך והרבה הצלחה

 

41. המטקבקים בתשלום מתבקשים לנוח
תנוחו כבר ,   אשבולים   (27.02.10)
או לפחות להיות פחות שקופים. השקיפות שלכם ממש מעליבה.
42. ממליץ על הסידרה גורמה מרוקאי בערוץ 23 ,הפקה אנגלית\ספרדית .
טעים לי   (27.02.10)
43. הכי אני אוהב את התגובות הקינאה של מתחזה יחיד . עד ש
(27.02.10)
,Until your brain explod
44. שמן ולא "חמאה מזוקקת" משיקולי כשרות
(27.02.10)

ולא משיקולים כלכליים, די להתנשאות המגוכחת על בני עדתך

45. רפי שולט באינטרנט....בדה מרקר...בתפוז.... וגם כאן.
מרוקאי   (27.02.10)
46. מכיר את העניין מקרוב.אימי וחברותיה היו עושות פאזוולוס ביחד..
ומחלקים בינהן את ,   האוצר...   (27.02.10)

כל חג, היו מתכנסים אימי ו2-3 מחברותיה בבית.

פורסים מפות נקייה על השולחנות וכל אחת ותפקידה.

אחת מייצרת בצק, השנייה מרדדת כמה וכמה רידודים עם מכונת הבצק ואח"כ אחרת מטגנת את הפאזוולוס.

היו גם התכנסויות לצורך עוגיות רירבות ובוטנים וכו'...

אני תמיד הייתי לוקח פאזוולוס מיד לאחר הטיגון - עם אבקת סוכר.

בד"כ בסוף התהליך - שכולן היו מרוצות מהכמויות, היו לוקחים את שאריות הבצק ומכינים שבקיה.

שזה אותו בצק מטוגן , רק חתוך עגול עם פסי חיתוך אמצעיים בתוכו - כמו נבל - ואז המומחית היתה מטגנת ומזיזה את חיתוכי הבצק עד שהיתה יוצאת יצירה של ממש.

לאחר הטיגון והקירור טבלו את זה בסירופ סוכר.

 

תמיד בחגים שמכרינו מאשכנז היו רואים את השולחן העמוס היו נכנסים לאקסטזה - ייתכן שמרוב הסוכר שנכנס להם לראש - ולא מפסיקים לאכול ולטעום, ולקבל בסוף צלחת לאלא שנשארו בבית...

 

47. רפי כהן
אין על העוגיות האלה ,   עופרים   (27.02.10)
48. לבשל כמו רפאל
אילן אוליאל ,   עופרים   (27.02.10)
אין על העוגות המרוקאיות
49. nice going rafi!
shir ,   new york   (27.02.10)
i enjoyed your writing and the recepie for "oznay haman " will be tried by me. once i made your fistook marzipan - it was good! and u people amuse me with your remarks!!
50. רפי המרוקאי היחיד שאומר צפון אפריקאי ולא מנכס את כל האוכל
אני   (27.02.10)
הצפון אפריקאי "למרוקאי" כמו שתמיד אני רואה...
51. אין כמו האוכל הטורקי !
אין כמו האוכל הטורקי   (27.02.10)
אין כמו האוכל הטורקי !
52. שאלה לגבי כמויות השמן ב"רריבה"
(27.02.10)
במתכון כתוב
200 גרם חמאה או שמן תירס
*וגם* 1 כוס שמן תירס.

באמת צריך גם וגם?
53. YOU ARE THE BEST
LIZ MARCIANO ,   TEL AVIV   (27.02.10)
RAPHY TOTAH
54. רררפפפאאאללללל אני חולמת על שכן כמוך
מימי   (27.02.10)
אתה מכין רמה של אוכל קינוחים  ,אני מעריצה ואתה תותח פשוט איכות של שף!
55. ריחות של סבתא עזיזה
אביטל   (27.02.10)
סחתיין עלייך שהזכרת לי טעמים וריחות של ספתא עזיזה
56. זה לא המימונה. זה פסח. בשביל מה הכתבה הזו?
מתוק מדיי   (27.02.10)
רוצים משלוח מנות שמתאים לכולם.
57. הבישול נפלא - הצרה אי אפשר לאכול כלום.
תודה אך לא תודה   (27.02.10)
הכל לא בריא שם.
עדיף לבשל אוכל בריא באופן גרוע מאשר לבשל זבל באופן נהדר.
58. חולה על פזואלוס!
אורית   (27.02.10)
סבתא שלי היתה מכינה כאלה,למות! רק אתמול אבא שלי הסביר לי כמה עבודה זה לטגן את הפזואלוס,אחרי" שהתלוננתי" שהוא ואימא שלי לא הכינו לפורים כאלה,הם דווקא הכינו הרבה עוגיות אחרות שהאהובות עלי הן הרירבה.ושלא תבינו לא נכון,שבקייה הם הכינו.אלופים!
59. מעניין למי מקושר הרפי כהן הזה שצץ לפתע
אבי   (27.02.10)
עד לפני שנה כלומר לפני הפרסומת הזאת של חומוס צבר,לא שמעתי על השף רפי כהן,אגב באותה מידה אם היו מפרסמים במקום השף רפי כהן,נניח משה לוי,זה היה מקבל את אותו הפקט,אני שואל איך זה שבן אדם קם בבוקר והופך להיות שף מפורסם ואכותי (בעיקר אכותי,כי מפורסם כל אחד יכול כאמור גם משה חוי היה יכול להתפרסם באותה מידה)לפי איך שאני מכיר את המדינה הזאת,רק אדם מקושר טוב יכול להגיע למקומות האלה,ימים יגידו,
60. תשובה למס' 38
מישל   (28.02.10)
לידיעתך אדון נכבד, המטבח המרוקאי הוא אחד המטבחים המגוונים ביותר, שלא לדבר על אחד הטעימים ביותר, נראה לי כי מי שפרימיטיבי כאן הוא ..... כדאי שתקרא קצת יותר ותתעדכן במה שקורה בעולם. שכחתי לציין כי אני לא מרוקאית כך שאני לא משוחדת, פשוט מבינה.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה