קראתי את כל הטוקבקים,ואיש לא יודע את זה מסתבר.אז ככה,כיוון שאני לא רוצה ליכלוך, אין לי גריל,בתנור זה לא מושלם, בניר כסף אני לא משתמשת ישירות על האוכל,אז הינה הפתרון המושלם:
נייר כסף ועליו נייר פרגמנט שמכסה כמעט את כולו
קוביות חצילים שהוברשו קלות בשמן רגיל או זית כרצונכם.
מעט מלח ופלפל למעלה
סוגרים את הנייר הכפול ומהדקים טוב טוב
דוקרים עם שיפוד חור קטן למעלה כמו ארובה לניקוז חלק מהאדים
ואופים כחצי שעה בתנור או באובן 200 מעלות
מוצאים ולא פותחים כ-10 דקות
ועושים חיים אחר כך עם כל סוג הכנה שתבחרו-(אפשר לוותר על הברשת השמן למעלה)
ועכשיו הממתק חברים-:כך אני מכינה את כל הירקות,סלק (חותכים אותו לחצי ואחר כך רבע ומקלפים אחר כך ),זה נפלא,גזר,אלוהי,תפוחי אדמה,בטטות,כל ירקות השורש כולל דלעת מכל סוגי הדלעת,כל אחד לחוד או כמה סוגים יחד,שום חתוך לחצי (כמה שומים כמובן)השמיים הם הגבול.
אני קוראת לזה"סיר לחץ תנורי"
בא לכם בשרי,יופי,חזה עוף שלם בתוך תערובת ירקות ,מתובל לטעמכם,חצי שעה ואתם מתעלפים.
בא לכם לאכול איך שזה יוצא,? בבקשה,בא לכם קצת גריל בסוף ?גיזרו את נייר הכסף בסוף האפיה למעלה-זהירות!חם! ותכניסו לכמה דקות מתחת לגריל.
קציצות בשר,עוף דגים, לפי אותה שיטה,מלא ירקות ויש ארוחה מוכנה.
חשבתם שזה הכל ?מה פתאם? אותו הטריק,עם פיזור מעט סוכר חום למעלה-תפוחים,(גרני סמיט )שזיפים ,אננס,אגסים,אפרסקים.
ולבסוף,כדי שהסידור החכם הזה יהיה מושלם,
יש לי שקית ניילון עם קילו מלח בישול שנכנס ויוצא מהתנור כבר שנתיים. ליד השקית יש נייר כסף מקופל,גם בן שנתיים. ניחשתם כבר ?
אני מרפדת את תבנית האפיה בנייר הכסף הזה (שומר על נקיון התבנית), שופכת עליו את המלח ומחממת את התנור עם האוצר בפנים.
בנתיים אני מכינה את הזלילה היומית.
כשהתנור והתבנית חמים כרצוני אני מחליקה בעזרת קרש החיתוך, בזהירות, את שקית נייר הכסף ואוצרותיה על המלח. המלח מעביר את החום לחלק התחתחן בלי שכלום ישרף או ידבק. נכון מושלם חברים ?
אהה, יש לכם אירוע ויש לכם כמות ענקית ? מה הבעיה ? קחו תבנית נייר כסף גדולה,רפדו אותה בנייר פרגמנט (אפשר לקנות גליונות גדולים) וכסו עם יריעת כסף מהודקת כהלכה. הכלי הגדול יוצא נקי לשימוש חוזר,ושוב החיים יפים!!!
תגידו בתיאבון ויאללה לשולחן......