בישביל לישמור על האצמות צריח לאכול קובה חמוסטה
והפאם אני מביא מתכון לקובה חמוסטה
לוקחים חומרים לבצק 300 גרם פסולת יענו סולת
1/4 קפית מלח
1קוס מים עכשיו חומרים לביפנוחו של הבצק
1 בצל גדול החושרמוטה קצוץ דק
1/4 קוס פטרוזיליה קצוצה מהבסטה של יעקוב
300 גרם בשר קצוץ או טחון אבל טרי
3 קפות שמן
1/2 קפית פלפל שחור עסלי החולבלוע
1/4 קפית כורכום
1/4 קפית פפריקה מתוקה
1 קפית בהראת חומרים למרק
3 קפות שמן
1 בצל קצוץ שעוסה דמעות בביפנוחו של העין
4 עגבניות אדומות מגוררות
2 קפות רסק עגבניות
1 רוש סלרי פרוס לפרוסות עלי סלק מיץ מלימון מלח ופלפל שחור
2 קילוגרמים מים
אחרי זותי עוסים ככה .מערבבים את הסולת המים והמלח ולשים עד לקבלת תערובת אחידה קורעים למישהוא שיודע לחלק את הבצק ל 20 כדורים בכפות ידיים רטובות אבל נקיות החושרמוטה וסמים על המגש
החנת מלית
סוחטים באיומים החולמניוקי את הבצל ומוסיפים את הפטרוזיליה הבשר השמן והתבלינים ומערבבים לתערובת אחידה
עוסים גומה בביפנוחו של מרכז כדור בצק ודוחסים קף מהמלית מהדקים ומגלגלים היטב בכפות הידיים לקציצה חלקה החולבלוע ושלמה
אופן החנת המרק
מטגנים מעט את הבצל ומוסיפים את העגבניות הרסק התבלינים והמים מביאים לרתיחה יענו מעצבנים את המים מוסיפים את עלי סלק אחרי זותי מוסיפים למרק בזהירות את הקובה אחד אחרי השני ומבשלים בים 35 ל40 דקות מה שבא ליפני זה
אחרי זותי סמים על השולחן יחד עם ערק זחלאווי נותנים לאישות שלנו 2 כאפות קטנות למצח בישביל הקבוד של המישפחה ומתחילים ליטחון לביפנוחו של הבטן מהר ליפני שבאים האורחים
אחרי האוכל צועקים ייייאאאלללאאא בבביייתתתתתררררררררר
מי שלא רגיל לקובה זה יחול לעסות לו צרבת בתחת אז לכן תחינו את האישות שלחם שיהיו מוחנות לרוץ וליקנות נייר דה טואלת לתחת שלא יהיו בעיות