אוכל  טעם החיים
האימפריה מכה שנית: קינוחים אוסטרו-הונגריים
דגנית כהן-פריד
פורסם: 19.09.11, 09:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 138 תגובות ב-80 דיונים
31. חצי הונגריה!!!!
(19.09.11)
אוי ..... ומה עם  מרק דובדבנים קר? אני כבר רצה להכיא את העוגת פרג .. מכורה
32. איזה צילומים מהממים! עושה חשק לאכול
לילך   (19.09.11)
33. טעמים שהולכים איתך
נעמה ,   חיפה   (19.09.11)

 

 זה אחד מבתי הקפה הכי שווים בעיר. בלי יומרות, בלי 'כאילו'..עם המון נשמה, ובעיקר-  הטעם...ואוו.

 אכלנו שם ארוחת בוקר באחד מימי שישי..דגנית מכינה ארוחות נושא. באנו עם אורחים מצרפת. הטעם הולך איתנו עד עכשיו. במיוחד של עוגת התפוחים שלה, הקישים..נס קולינרי בתל אביב דרום.. מתי    מתקיימת שם שוב ארוחה על טהרת "שוק לוינסקי???  מתים לדעת...(חיפאים שקפצו למדינת תל אביב)

34. עוגת הפרג ממכרת..
מכור לפרג שלך ,   מרכז   (19.09.11)

 

  הכרתי את עוגת הפרג שלך..שמה יצא לפניה..

    לא מזמן  נתקלתי בקינוחים המופלאים של דגנית כהן במסיבה שערכה חברה גדולה למנהליה..ושם, מצאתי אותה. את עוגת הפרג. לא יכולתי להתיק ממנה את לשוני..שמח לפגוש אותה פה, באתר..

    

35. מריירת..בדיאטה
כתבה מושחתת   (19.09.11)

 

אני בדיאטה אבל השחיתות מכה שנית...

  להתעלל בי ככה? עם המתכונים האלה? והצילומים האלה? מחר אני באה..סוף לדיאטה!!! איפה זה דגנית ו7 הגמדים? מישהו יודע?

36. איך
(19.09.11)
שאין לאיגן מיגן מתכונים פרווה?
37. כל כך נכון! הז'רבו של אמא שלי פצצה.
קלקל ,   י-ם   (19.09.11)
38. העוגה האחרונה (פרג ותפו"ע) נקראת ז'רבו,
קלקל ,   י-ם   (19.09.11)
ככל הנראה על שם קפה ז'רבו שבבודפשט. אצלנו מכינים את זה לפורים לחלק לריבועים קטנים (מאד מתוק) למשלוחי מנות, וזה גם עם ציפוי שוקולד.
39. האימפריה מכה שנית: קינוחים אוסטרו-הונגריים
אלי אטש ,   תל אביב   (19.09.11)
הייתי שם,טעמתי את כדורי השוקולד,עוגת שוקולד ,הבלינצ'ס.אין כמו הקינוחים ההונגריים ואלה בפרט.בטעם בייתי עשוי עם המון אהבה ותשומת לב.
תענוג אמיתי.
בכלל הבית קפה ייחודי ואין כמותו
השירות נהדר
ממש חוויה
40. כל המתכונים ההונגריים בספר "גולאש לגולש"
הונגרי אסלי ,   תל אביב   (19.09.11)
כל המתכונים ההונגריים שכולנו מתגעגעים אליהם מופיעים בספר המקסים של עופר ורדי: "גולאש לגולש"
41. חסר מתכון?
הילה ,   וושינגטון   (19.09.11)

תודה דגנית על המתכונים , עושים חשק לאכול.

יש בצד תמונה של רולדה והכיתוב הוא עוגות פרג תפוחים וגבינה אבל אין מתכון.

אפשר לקבל את המתכון בבקשה.

תודה

הילה

42. מתלבטת מה להכין לסבא לשבת
עדידי   (19.09.11)
רק שלא יחטוף התקף לב...
43. מתכונים חלביים. מתאים לשבועות ולא לראש השנה
גאול ,   י-ם   (19.09.11)
44. ההונגרים תרמו את אפרים קישון.
זה כבר יותר מכל עדה   (20.09.11)
45. אוכל הונגרי
מיקו ,   ת"א   (20.09.11)
בתור ארגנטינאי שנשוי להונגריה, אשר מת על ריבת חלב, חלב הציפורים ההונגרי לא נופל ממנו.... 
46. מה זו הכותרת הזאת?!
123   (20.09.11)


נעם גרינספן
47. טעם של פעם
שרונה ,   כרכור   (21.09.11)

דגנית יקרה ומחוייכת, 

כשאוכל בא עם  סיפור וזכרון - הטעם שלו משובח!

רואים שאת מוקירה את סבתך וטעמיך עימך - תרתי משמע.

אני משתוקקת להגיע אליך לדגנית ושבעת הגמדים , ומוכנה אפילו לשמע עוד כמה בדיחות הונגריות - אם זה המחיר (:

מקנאה בך על הכישרון לזכור ולהנציח דמויות, תקופה וטעמים שלא נס ליחם.

שרונה

48. ל- 38 , בז'רבו יש שמרים, חובה.
צפ'   (23.09.11)
49. האם יש לטחון את הפרג ?
יעל, ארה"ב   (28.09.11)
תודה על תשובה מהימנה.
50. משתמשים בפרג טחון
דגנית   (03.10.11)
הפרג צריך להיות טחון, רצוי לקנות פרג לא טחון במקום בו טוחנים אותו לנגד ענייך.  את הפרג יש לאחסן במקפיא עד לשימוש. שנה טובה דגנית
51. השתלטות המטבח
קרן ,   קיבוץ אפיקים   (23.11.11)
איזה כיף לאחרונה אתם מפרסמים המון כתבות על בישולים הונגרים ווינאים
בסוף שבוע היתה כתבה על מרקים מאוסטריה מספר בישול שיצא לאחרונה
"ואלס למרק וינאי " /מטבח וינאי
הספר מקסים, ראיתי אצל חברה ואני מזמינה מהמחברת.
כל הכבוד על המתכונים, הם נראים טעימים מאד.


52. עוגה ברמה
שוש   (31.12.11)

 

 

53. חצי כף חמאה לטיגון פלצינטה אחת ????
הונגרי   (10.09.12)

יש לכותב מושג מה זה חצי כף חמאה ?????

אני מומחה !!! בבישול פלצ'ינטות !!!

הכוב חיבר שטויות !

54. מישהו מכיר מאפה מתוק מחלה/לחמניות?
שרה   (10.09.12)
55. מה זה חצי כף חמאה?
יוס ,   -   (10.09.12)
ביג דיל
56. יש מסעדה נהדרת בבודפאסט בשפם פטאל"
יוס ,   -   (10.09.12)

באמת מסעדה נהדרת

הכל מוגש על צלחות מעץ הונגריות מיוחדות

והאוכל ההונגרי טעים 

57. בו נעזוב את הכשרות לפרימיטיבים מימי הביניים
יוס ,   -   (10.09.12)
!
58. איפה ומתי שמים את הקישוט?
rona   (10.09.12)
59. אוכל הונגרי זה משהו...אבל הבחורות ההונגריות...
חיים הפולני   (10.09.12)
זה משהו משהו !!!
60. אנחנו לפני חג! אנא, תרגמי המתכונים לפרווה, וגם, צייני אם
אסתי ,   ירושלים   (10.09.12)
ניתן להקפיאם.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה