אוכל  טעם החיים
האימפריה מכה שנית: קינוחים אוסטרו-הונגריים
דגנית כהן-פריד
פורסם: 19.09.11, 09:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 138 תגובות ב-80 דיונים
61. סבתי ז"ל, יהודיה אוסטרית, מעולם לא הכינה
(10.09.12)
לי רגו ינצ'י או אי אלו מהמאכלים שמוזכרים כאן חוץ מעוגת פרג וכדורי שוקולד אם אני לא טועה. תאמרו שרגו ינצ'י הוא הונגרי? סבבה. סבי ז"ל נולד וחי בהונגריה עד גיל מבוגר ומעולם הוא לא הכין דברים כאלו למיטב ידיעתי.

והוא אגב דיבר בעיקר יידיש ופחות הונגרית (למרות שמשפחתו הייתה בהונגריה במשך דורות ואפילו שם המשפחה שלי שירשתי ממנו הוא בהונגרית). כל הדיבורים על "בית הונגרי" בקרב יהודים הם דיבורים מאוחרים.

אני דווקא מכיר הונגריה מבוגרת ודתיה שמכינה את כל אלו. לא הבנתי את עניין הכשרות שאתם מדברים עליו, אם אין במוצרים האלו חלב לא כשר או בשר לא כשר, ולהבנתי אין-אז הם כשרים. אם מערבבים מאכל חלבי עם בשרי אז התוצאה לא כשרה.
62. פלודן
צפירה ,   צפון   (10.09.12)
למישהו יש מתכון של פלודן. כזה עם שכבות וביניהם אגוזים עם דבש, ובציפוי דבש.חותכים לריבועים קטנים ולא מפסיקים לזלול וליהנות?......
63. אין על האוכל והקינוחים האוסטרו הונגרים!!
andi   (10.09.12)
יאממי יאממי .. אני רץ להכין!!
64. אישטנאם!!!!
אוי אישטנאם   (10.09.12)
65. אח... מתגעגע לעוגות של סבתא...
יאנוש. קום   (10.09.12)
היום העוגות דיגיטליות ובלי אופי
66. כמה טעים כמה משמין
(10.09.12)
כתבה נ פ ל א ה. מזכירה נשכחות.ביקרתי ב-7 הגמדים לפני כמה וכמה חודשים.חוץ מ-פלודני- לא היה שום דבר הונגרי.לא היה קפה-נגמר......היה קצת עלוב.מלצרית איטית מאד.לא שולטת בהיצע.ה-פלודני-היה נפלא.כגודל הציפיות גודל האכזבה.אבוא שוב .
67. אצלנו בקיבוץ, קראו לזה "פלצ'ינקה"...
א   (10.09.12)
68. סודה
ליאת נבו פלדות ,   מבשרת ציון   (10.09.12)

הי דגנית,

כמה כיף לקרוא אותך ולהחזיר אותי אחורה לימים של בישוליה של סבתי האהובה.

לבלילת הפאלאצ'ינטה היתה מוסיפה (וגם אני) מי סודה, אשר הופכים את הבצק לאוורירי ונימוח בפה.

 

אגב,

אני מחפשת מסעדה הונגרית ולא מוצאת אחת כזו. יש לך מושג?

 

תודה רבה ושנה טובה

 

69. תגידו- מי משמגיע מגליציה נחשב-
שאלה כנה   (10.09.12)
פולני או אוסטרי או הונגרי?
70. איפה מוכרים את העוגות והקינוחים האלו ? נראה לי חסר סיכוי להכ
להכין לבד   (10.09.12)
71. עוגת הפרג הטובה ביותר בעולם בהתחלה של קינג ג'ורג על יד הכרמל
אנין טעם   (10.09.12)
ב א ח ר י ו ת , שווה פי אלף מכל הג'רבוש והקישטינם ההונגרי
72. לאן נעלם האוכל האירופאי?
יאיר   (10.09.12)
כל הארץ שטופה באוכל מזרחי והכל מלא כמון וכורכום בכמויות מסחריות ואינך יודע אם אתה אוכל דג מבושל או צלי בקר כי כל הטעמים זהים. את הבישול האירופאי המעודן עם התיבול הזהיר שמדגיש את טעמם הטבעי של הרכיבים אין למצוא, והוצא לו שם רע כאילו רק במזרח ידעו לבשל. אין ברירה אלא להזמין מאמזון את הספרים של ג'וליה צ'יילד ולהתחיל לגלות בישול מהו. לפחות אצלה אין ההוראות למתכון כוללות רוטב צ'ילי מתוק ורסק עגבניות.
73. אה, מה עם ספר מתכונים???
שרון   (10.09.12)
74. זאת לא פלצ'ינטה! זה בלינצ'ס!
בוקרשט, רומניה   (10.09.12)
75. את הכתבה הזאת קראתי בדיוק לפני שנה
(10.09.12)
זוכרת לפי הסיפור הנחמד של הסבתא במכולת.
76. פעם בבזל תל אביב
מתגעגע   (03.09.13)
הייתה קונדיטוריה בשם "פוקס" שהייתה להם עוגת פרג ותופחי עץ חלומית. מאז שהיא נסגרה לא מצאתי כמוה בשום מקום ואני רק מתגעגע.
77. נמאס לשמוע את כל הבכיינים שאומרים שזה לא כשר!!
(03.09.13)
לא טוב לכם? תכינו עוגה עם מרגרינה ושמנת צימחית דוחה.... (אויי זה לא כשר!! איך אפשר לאכול את זה אחרי בשר? ) אממקקק נמאסתם כבר!!

אל תקראו את הכתבה ואל תכתבו תגובות דביליות
78. השמנתי מקריאת הכתבה!
עליזה ,   חיפה   (03.09.13)
79. נחמד הוא לא היה (ז"ל)
wtf   (04.09.13)
אבל עוגות הוא ידע להכין. ילד, שהיה שכנו לקונדיטוריה!
81. קינוחים הונגריים אולי, אוסטרו-הונגריים ממש לא
שי   (04.09.13)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה