אוכל  טעם החיים
אוכל בוכרי: המדריך השלם
רועי ירושלמי
פורסם: 25.09.11, 00:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 158 תגובות ב-86 דיונים
31. סליחה, כן...
אשכנזי למהדרין ,   גפילטע-פיש   (25.09.11)

ראיתי כאן לפחות 7 תגובות שכועסות על כך שזה "בכלל אוכל אוזבקי ולא אוכל בוכרי". התגובות האלו ערערו קצת את בטחוני וחשבתי שאולי אני טועה, לכן בדקתי את עצמי במהירות (גוגל, כן?) וגילתי ש...הפלא ופלא! בוכרה היא עיר ואם באוזבקיסטן!

אז אני לא מבין את המתמרמרים. או שאתם לא יודעים שבוכרה היא חלק מאוזבקיסטן או שאתם באמת חושבים שבכל אושבקיסטן (טשקנט וכו) אוכלים אוכל מסוג אחד ורק בבוכרה אוכלים אוכל אחר לגמרי לגמרי שממש ממש לא מושפע מכל מה שאוכלים באזור סביב. (ספוילר: בתחילת הכתבה השף בוכרי אומר שכל המאכלים שמקורם בדרך המשי דומים זה לזה) או שאתם לא יודעים שבוכרה היא חלק מאוזבקיסטן, במקרה הזה, אולי כדאי לעשות גיחה קצרה לאוזבקיסטן (לא עכשיו, כי חום אימים שם, הייתי שם לפני שלושה שבועות) ולעבור שיעור מקוצר על הגיאוגרפיה של המדינה הזו. (עוד ספוילר: אפשר גם לעשות שיעור גיאוגרפי באינטרנט)

32. לאשכנזי
חיותה   (25.09.11)

אני גדלתי על אוכל בוכרי, מאז שנולדתי, הענין הוא שהעליה הבוכרית הביאה אתה את המאכלים עם כל מיני תוספות שלא ידענו עליהם.

טיילנו באוזבקיסטן אחת ליום היינו אוכלים בבית בוכרי בכל עיר שהגענו אליה.

לדעתי ולטעמי האוכל הבוכרי בארץ הרבה אבל הרבה יותר טעים.

האוכל הבוכרי הוא לא קשה לבישול רק צריך את הטץ'. ובאמת הוא אוכל טעים.

 

33. בשר מספר 4
בוכארי 100% ,   רמלה   (25.09.11)

נשלח מאייפון שלי
34. בוכארי
בוכארי ,   חו"ל   (25.09.11)
אין על המאכלים הבוכאריים!!!!
35. מיד נזכרתי בשיר: ומשה בא מבוכרה-כרה , ואישתו מאריזונה-זונה
ומה נותר לנו ,   -רק לשיר   (26.09.11)
ומשה ממלא תשבצים-ביצים, ואשתו היתה כובסת-בסת....
36. אושפילאו: חותכים את הבצל לרצועות, או הגזר
אדם   (26.09.11)
אני חושב שיש טעות במתכון. הגזר חתוך לרצועות דקות. רואים את זה בתמונה. אבל זה לא מוזכר במתכון. לעומת זאת כתוב שצריך לחתוך את הבצל לרצועות.
37. מצטרפת לשאלה: איפה יש מסעדות בוכריות טובות?
אפרת ,   צפון   (26.09.11)
38. בוכרים בחזור
בכרי   (26.09.11)
39. ודודתו קוראים לה ציפי פי
דעי   (26.09.11)

 

40. אוכל אוזבקי
אבישג ,   הוד השרון   (26.09.11)
זה לא אוכל בוכרי זה אוכל אוזבקי בוכרא היא עיר באוזבקיסטן הייתי שם האוכל הרבנ יותר טעים בסמרקנד .טעות לקרא לכל האוזבקים בארץ ויש הרבה (ראה אור יהודה ולוד)בוכרים לא כולם מבוכרה יש כאלה מסמרקנד ומטשקנט הם אוזבקים מדינה מהממת האוכל שם הרבה יותר טעים מפה
41. טעם גן עדן!!! שאפו
רינה   (26.09.11)
חמותי מכינה לאגמאן כזה ואנחנו תמיד מבקשים תוספת!!!
הצ'ק-צ'ק - מנה אחרונה מעולה לארוחה בראש השנה!!
42. אכן כן כתבה מסקרת נכון ובצורה מדויקת את המאכלים הבוכארים
ישראל   (26.09.11)
לכל השמנים ואלה שמפחדים מכולסטרול ניתן להכין הכל ללא בשר ועם מעט שמן זית והכיסונים למינהם ניתן להכין עם ירקות למינהם(דלעת,תפו"א ועוד)מאודים בסיר המתאים וזה אכלה ארוחה.נכון שהטעם לא יהיה אותו דבר .אבל זו אופציה.
קחו בחשבון שמי שרוצה ללמוד צריך לטעום את האוכל מבוכארי מקורי ואם הטעם מתאים לו ללמוד ישירות ממנו זוהי השיטה הכי טובה ללמוד.
מבוכארי מקורי.שנה טובה
43. הצילומים עושים את האוכל
מור   (26.09.11)
כתבה מדהימה וצילומים ברמה ממש גבוהה! וואו!

נשלח מהאייפון שלי
44. רועי, תכין לי צ'אק צ'אק!
א. ,   שיקגו   (26.09.11)
45. תתפלאי אבל
יודעת משהו   (26.09.11)
תתפלאי אבל יש גם מאכלים צמחוניים אצל הבוכרים, בעיקר כאלו עם עדשים וקטניות מיוחדות. זה טעים אך לא מתאים לחך צעיר ולא מנוסה....
46. אח... נראה טעים. הרגתם אותי עכשיו.
(27.09.11)
צריך לעשות יותר כתבות על אוכל גרוזיני, בוכרי, פרסי, לא נחשפנו מספיק. נראה מעולה.
47. אוכל בוכרי:טעים- אבל מאוד משמין
נשוי לבוכרית הכי חמו   (05.10.11)
רוב המאכלים לא זזים בלי כוס שמן לפחות, וזה עוד בלי השומן שבבשר, זו הסיבה שרוב הבוכריות (באמת, בלי להעליב- אשתי בוכרית) המבוגרות סובלות מעודף תחת ומחלות שונות: מסכרת ועד לבעיות לב.
48. כמה בוכריות שפגשתי הבהירו לי ללא מילים שלא חיפשתי מספיק לפני
אשכנזי מטורף   (05.10.11)
שהתחתנתי, אי על הבוכריות יפות ונשות חייל.
49. חסר לי בכל המתכונים - צורת טיבול. במה משתמשים?
חנה   (10.09.12)
50. איך חותכים את הגזרים?
נוגה   (10.09.12)

5 גזרים בינוניים, קצוצים כמקלונים קטנים (ג'וליינים)

 

איך חותכים את זה כך? עם מכונת מיוחדת/פומפייה?

 

גם את הבצל לחתוך לרצועות?

51. יחי הבוכרים
יוסף ,   מרכז-דרום   (10.09.12)
כתבה יפה מאוד ומוררת תיאבון אפילו ב8 בבוקר טוב לעניינינו אני נשוי לבוכרית ובתור מרוקאי אני רוצה לומר שאין על האוכל הבוכרי טעים טעים יאללה אלה.........
52. לא מנת חלקם הבלעדית של הבוכרים
האוכל הקווקזי ,   הקווקז   (10.09.12)

כל המאכלים הנ"ל מאפיינים את כל המטבחים של חבל ארץ הקווקז... לא רק אצל הבוכרים. הגרסה של יהדות קווקז הרבה יותר טעימה!!! חבל שהם לא מיחצנים את המאכלים שלהם שהם הרבה יותר עשירים וטעימים.

 

 

53. האוכל הבוכרי טעים מאוד!! יש מסעדה טובה
קארין   (10.09.12)

מאוד של אוכל בוכרי שנקראת בוכרה היפה, בתל אביב ברחוב שדרות הר ציון.

54. כמון שלם?? WTF- למה הכוונה במתכון של האושפילאו???
שנה טובה   (10.09.12)
55. מסעדה בוכארית מעולה
אבנר   (10.09.12)

סמרקנד באור יהודה.

אחת המסעדות הטובות אם לא הא.

56. אוכל טעים אך לוקח המון זמן להכין אותו!
מילנה ,   י"ם   (10.09.12)
למרות שאני באה ממשפחה בוכרית אני לא מבשלת את המאכלים הללו כיוון שקצת קשה לשלב מטבח בוכרי, ילדים קטנים וקריירה... כבר לא לדבר על זה שבעל אשכנזי שלי לא ממש מתלהב מהאוכל השמן.. אנחנו מסתפקים בלאכול את האוכל הטעים הזה אצל אמא ואצל סבתא שלי (: מזל שיש אותן!
57. כן , גרגירי כמון , ניתן להשיג בכל חנות תבלינים
חתן של בוכרית ,   חולון   (10.09.12)
58. צ'אק - צ'אק מאכל טטרי ולא בוכרי, והוא מאוווווד טעים!
אנה ,   מאוזבקיסטן   (10.09.12)
צ'אק - צ'אק מאכל טטרי ולא בוכרי, והוא מאוווווד טעים!
59. צודקת..אבל לא מדוייק!!
בוכרי---מילה גסה   (10.09.12)
נכון שהבסיס של האוכל הוא מאוד שומני ..

אבל תודות לאמא שלי נולדנו וגרנו בצפון הרחק מכל הבוכרים במרכז!!

ואני חייב לציין שיש מלא מלא מאכלים שלא צויינו שהם בלי טיפת שמן ומאוד בריאים ןמזינים...

שלא יעבדו עליכם רוב המאכלים הם כבר ללא בשר כבש הוא מאוד יקר ומשמין
יש תחליפים אחרים וטעימים...למשל אושפולאו עם עוף במקום בשר

מנטי ממולא בבשר בקר ובצל בלי הרבה שמן ובצק מקמח מלא

ויש מנה שלא צויינה והיא בחש: שמים אורז עם חתיכות בשר ומלא ירק בתוך שק מבד קושרים ומכניסים לסיר עמוק עם מים...זה המועדף זה מאוד דומה ליאבוסה המנה היפנית בגפניקה
60. הכתבה אינה רק מאכלים בוכרים
יפית   (10.09.12)

אושפלואו הוא בכלל מאכל פרסי

 

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה