אוכל  טעם החיים
אוכל בוכרי: המדריך השלם
רועי ירושלמי
פורסם: 25.09.11, 00:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 158 תגובות ב-86 דיונים
61. אז אולי בטובך - תביא לנו מתכונים, תודה.
רלי   (10.09.12)
62. אושפולאו מאכל בוכארי ולא פרסי
יוס ,   -   (10.09.12)
יש לך טעות ידידי
63. אתה לא מבין על מה אתה מדבר
ביוכימאי ,   ירו   (10.09.12)
תמשיך לאכול לחם, פסטה, אורז ושאר פחמימות בזמן שאני, ושאר האנשים שיודעים קצת ביולוגיה של שנה א' נצחק לך בפנים. בשר מן החי הוא מעולה, לא יותר מידי ולא פחות מידי. כל הבעיות הבריאותיות (כמעט כולן) בעולם המערבי הן בזכות המעבר מתזונה עתירת שומן \ חלבון \ סיבים לדיאטה של סוכרים (פחמימות זמינות בכללי) ובראשן סכרת ומחלות קרדיו ווסקולריות. האנשים הכי שמנים בעולם הם אלו שהמזון שלהם בקושי מכיל חלבון \ שומן מן החי אלא שומן צמחי מחומם \ מעובד ומזונות עתירי פחמימות. אז די לשקר, די להונאה הזאת, תפתח ספר מדע (אפילו לא חס ושלום מנוע חיפוש מחקרים!) ותשכיל...!

אה וכן, אוכל אוזבקי זה מעדן!
64. לדניאל מחיפה
יוס ,   -   (10.09.12)

האוכל היהודי המרוקאי

שונה מהאוכל המרוקאי המסלמי

אבל רק בחלקו

סממן מאד בולט יהודים מיעטו לבשל עם שמן זית בגולה

בהשואה לתצרוכת הערבית יוונית טורקית איטלקית ספרדית פורטוגזית

הגבוהה של שמן זיית

נכון שמוסלמים ויהודים לא אוכלים בשר חזיר

אבל לוסלמים מותר כל השאר-סוסיםגמלים שפנים פירות ים -חלאל מוסלמי

בנוסף המוסלמים והנצרים מבשלים בשר עם חלב-והרבה!

הרבה מאכלים מוסלמים ונצרים במיוחד בחצי האי ערב הודו מבושלים עם בשר עם חלב כמו יוגורט חלב ג"י (חמאה הודית)

בהודו  נמשל המרינדה לבשר היא יוגורט עם תערובת מסאלה

כל דונר (שוארמה) בטורקיה מוגש בטורקיה עם דזדזיקי (יוגורט עם מלפפונים ביוונית)- בבקשה לא אומרים צזיקי או סופלאקי-שגוי!

אומרים סובלאקי ודזדזיקי

65. גרוזינים אנשים הרבה יותר טובים מבוכארים
עליזה ,   עיראקית   (10.09.12)
!
66. לבוכארי "המלומד"
יוס ,   -   (10.09.12)

פסטה היא מזון עם ערך גליקמי נמוך

אורז נחשב למזון מאד בריא (במיוחד אורז בסמטי הודי)

מה ההשואה בין לחם לאורז אידיוט?

עוד מעט תבוא ותאמר לי שלחם לבן ולחם מקמח מלא זה אותו דבר

נכון בוכארי? עם חרא!

ורוטב העגבניות שמוסיפים לפסטה מכיל ליקופן יותר מעגבניה רגילה

זו הסיבה מדוע באיטליה יש פחות מקרי סרטן הערמונית בקרב גברים באיטליה

שנית האוכל הים תיכוני יותר בריא מאוכל קוקאזי-תבדוק!

המטבח הים תיכוני נחשב לבריא ביותר

במיוחד במדינות כמו יוון טורקיה איטליה לבנון סוריה  פלשטינה (ישראל) וירדן

67. אוכל מגעיל שנראה טוב - לכל מי שחפץ חיים שיסרב בנימוס
אפי   (01.09.13)
ערימות של תבלינים בלי קשר..
אם בוכרי מזמין אתכם לביתו לארוחה - תעשו לעצמכם טובה וסרבו בנימוס - או שתצטרכו להעביר ערב שלם בהעמדת פנים וקבס.
68. תפסיקו לבלבל ביצים
אבנר ,   ירושליים   (01.09.13)
כל המתכונים האלה מקורם במטבח הפרסי ומשם הם נפוצו לשאר המדינות , כך גם השפה הבוכרית ושאר חברותיה כולן מוצאן מפרס , מדינות אלה הן חלק ממאה עשרים ושבע מדינות עליהן שלט אחשוורוש,מצד שני תפסיקו להנציח את הגלותיות שלכם , את מי זה מעניין של מי האוכל הלא בריא אך טעים מאוד , ניראה אותכם מתגאים ככה בישראליות שלכם ביהדותכם ,בהיותכם אור לגויים ולא במאכלים שמקורם אצל הגויים . ממני יהודי ישראלי
69. אליה וקוץ בה
שולה ,   חלם   (01.09.13)
70. אוכל בוכארי כמה כיף!! זה מה שאני אוכל כל יום
חיים   (01.09.13)
רק בישול פחות שומני בשביל הגזרה!!! תשאלו את אהרוני!!
71. כמה מפמפמים את האוכל התפל והשמן הזה!!!
מוטי מנתניה   (01.09.13)
מעניין מי עומד מאחורי שירי ההלל לאורז נוטף שומן וחסר טעם??? אוכל גרוזיני הוא שני רמות מעל(גם הוא לא ממש דיאטטי)! הכותב אינו גרוזיני-))) אשכנזי רומני נייטרלי-)))
72. אוכל בוכרי
ישראל גבריאלוב ,   רמת גן   (01.09.13)
האוכל הבוכרי מאודן וטעים כמו בכתבה ואני מכיר את האושפולוב הבוכרי עוד לפני 60 שנה אוכל טעים מאד ומשביע
73. אוכל מהמםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
איציק   (01.09.13)
74. החלום שלי לטוס לטשקנט ולאכול עד להתפקע; חיים פעם אחת!
צבעוני וטעים   (01.09.13)
75. מה עם הבאחש????
אורית ,   שכונת בוכרים   (01.09.13)
76. קראתי את תגובותיכם ואני מתביישת שאתם מתווכחים
בוכרית שנולדה בטשקנט ,   תל אביב   (01.09.13)
על מנטי או מנטו ו, או זה בוכארי או טשקנט ואו על התרבויות שאתם מדברים עליהם.
אני לא מתבלבלת ביניהם, יש עירבוב מסוים של אנשים בבוכריה או טשקנט לפי דעתי כולם אותו דבר, אין הבדל גדול, כל המטבחים יש מעט דומים בכל קשור למאכלים עמים. תפסיקו להתווכח ולהתחכם מאדם שני. תהיו מי שאתם והיו נדיבים. נורא לראות שיש תחרויות גדולות שכולם מחפשים להיות יותר טוב. תהיו אנשים טובים חלאס אתם!!!!
77. בוכריים עם מיותר
תומר ,   מחאצ'קלה   (02.09.13)
אין על הקווקזים מכינים גישדלך
78. 5 גזרים לאושפולוב זה מעט ביחס לכמות שאר החומרים לפחות 1ק"ג
ולכל אחד אושפולוב ,   משלו של ברכה הכיטעים   (02.09.13)
79. ל-Sarita Sarah Salomon מהפייס, אולי תלמדי את את החומר לפני ש
מוטב מאוחר מאשר אף פ   (13.11.14)
שאת קופצת בראש, אין מדינה בשם בוכרה, בוכרה היא עיר/מחוז באוזבקיסטן!, וזו כוונתו של המגיב "האשכנזי" אותו תקפת שלא בחוכמה גדולה.
80. לבוכרים אוכל מדהים !! יש מסעדה אותנטית מומלצת ?
בוכרים   (14.11.14)
81. "בבוכרה היפה בעירי ברוכת השמש חרב המשפט שלופה חרב המשפט"
חיים חפר/אריק לביא   (03.03.15)
82. לא חייבים לחתוך לרצועות דקות כמו בתמונה
אמיר אבידור   (07.03.15)

אני אנסה להסביר מספר שיטות חיתוך לרצועות ( עם גזר קלוף ובגודל בינוני)

1. חותכים את הגזר לפרוסות דקות ולאחר מכן כל כמה פרוסות יחד לרצועות
שם לב שאפשר לאחר שחותכים פרוסה דקה להעמיד את הגזר על המשטח
שנוצר כתוצאה מחיתוך הפרוסה ואז ממשיכים עוד כמה פרוסות
ושוב מעמידים על המשטח שנוצר כתוצאה מהחיתוך

2. חורצים את גוף הגזר עם מזלג לאורך ואחר כך מקלפים את החריצים עם קולפן

3. משתמשים בג'וליאנר או מנדולינה
- חנות מומלצת : או טישלר או לובלינסקי
או לובלינסקי בקינג ג'ורג' או טישלר ליד כל בו שלום
83. מתי כבר תלמדו שאותו מאכל בוריאציה שונה במקצת
אמיר אבידור   (07.03.15)

יכול להופיע גם במטבח הגיאורגי, הבוכרי, הקווקזי האוזבקי וגם התורכי והפרסי.

זה פשוט אותו איזור ויש דימיון בצורות הבישול וההכנה.
84. בסופו של דבר זה לא המתכון אלא מי מבשל
אמיר אבידור   (07.03.15)

אומנות אמיתית של בישול מתחילה מלדעת איזה גזר בוחרים
מתי מנמיכים אש ומתי מגבירים ובאיזה אורז להשתמש
כל מיני פרטים "שטותיים" ולא חשובים שהם עיקר התבשיל.

ואלה דברים שנולדים איתם ושלומדים מניסיון ולא משהו שקוראים ועושים

מסורות בישול שעוברות מאם לבת מבוססות על כל מיני "טריקים" קטנים
שהם העושים את התבשיל ואת ה"טריקים" האלה לא תלמדו
גם אצל שף עם 5 כוכבי מישלן.
אתם יכולים לשבת ולרשום אבל עד שלא תכינו משהו 100 פעם ותנסו לשדרג
מפעם לפעם זה לא יצא ברמה של בשלנית בוכרית מנוסה.
86. אכילה בידיים הוא לא אחד ממנהגי היהודים
יוסף   (05.10.16)
יהודים לא ישבו על הרצפה ואכלו בידיים זה אחד מסימני ההיכר של המוסלמים שיהודים נמנעו להדמות אליהם.
87. לאלה שלא מבינים בטעם
בוכרית אסלית   (13.08.18)
לכל אלה שמתלוננים ומדברים בפוזות אז כנראה שלא אכלו את המאכלים המקוריים של הבוכרים ואני לעומת זאת גאה בלהיות בוכרית ואיןןןן על הבוכרים נקודה,כי תמיד השולחן אצלינו מפוצץ בשפע וכל אחד שמתארח אצלינו פשוט מזיל ריר מכל התבשילים שלנו אז עם כל הכבוד שכל אחד יסתכל על הצלחת שלו ועל העדה שלו כי כל עדה בפני עצמה אז תפסיקו לבלבל ת'שכל כי הבוכרים בתחום המטבח מקום ראשון מי שלא טוב לו יום טוב לו יקירים וחלאס להיות גזענים אחד כלפיי השני פשוט גועל נפש שזה מה שקורה במדינתינו ואכן האוכל של הבוכרים הכי מושלם הכי עשיר הכי עסיסי והכי מגרה אז חלאס סתם ללכלך כנראה שלא אכלתם במקומות הנכונים,בהצלחה לכולם
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה