אוכל  טעם החיים  וידאו  אפייה ביתית
בלי מיקסר ובלי קושי: לחם גורמה להכנה עצמית
סיון רביב
פורסם: 02.11.11, 15:30
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 159 תגובות ב-68 דיונים
31. המתכון של מ״ס 14 הוא מעולה! אני עושה אותו כל שבוע
יואב פרי ,   ניו יורק   (03.11.11)
אפשר גם לעשות לו גרסאות שונות עם קמחים מלאים יותר ותוספת דגנים. להבדיל מהלחם בכתבה שתופח מהר מידי ויש בו יותר מידי שמרים, ללחם הזה יש טעם איכות של לחם, לא של שמרים.
המתכון הוא של ג׳ים לאהי ממאפיית רח׳ סוליואן בניו יורק ומארק ביטמן - כותב האוכל של הניו יורק טיימס. זה הפך ללהיט ב-2006 ושנה אח״כ הם יצעו עם גירסה מהירה. מלא סרטים של זה ביוטיוב

נשלח מהסלולארי שלי
32. ועוד לחם ביתי...! מאד חשוב !
דני, DANY ,   טורונטו, קנדה   (03.11.11)
לא לצנזר; נא לפרסם !
12 גרם של מלח = 28,800 מ"ג נתרן = 14,400 מ"ג בלחם אחד = 720 מ"ג נתרן בפרוסה אחת; אני כאן נדיב, אולי אפילו פחות פרוסות, = 1000 מ"ג לכל פרוסה ב 14/15 פרוסות לכל כיכר ! בלחם מסחרי טיפוסי יש 160 מ"ג נתרן לכל פרוסה (20 פרוסות).
הייתי מתבייש לפרסם כזה מתכון, זה אפילו לא עולה על דעתי ...
זה טירוף מוחלט, איזה אופה ... (אנו אופים ללא מלח)
ב 1000 מ"ג לפרוסה 1, אתם כבר דוחפים 2 / 3 של הקצאת המלח שלכם ביממה.
לילדים זה 83% מהסכום היומי שלהם של נתרן!
זה טירוף מוחלט ...!
ועוד לחם ביתי...! מאד חשוב !
33. שאלה
אילן ,   רחובות   (03.11.11)
הלחם לא "עלה״ בסוף כאפיה ?
34. 2% ממשקל הקמח
תומר   (04.11.11)
35. כולה כתבה על לחם ואיזה דפוקים מגיבים
חבל על הזמן   (04.11.11)
36. 12 שעות התפחה - בחוץ? או במקרר?
ליאת   (05.11.11)
37. המתכון לקריספיות בתנור ביתי( שיטה שהמאפיות לא רוצות שתדעו )
אלי ,   סינגפור   (04.11.11)

בסה"כ מתכון נחמד ניתן פשוט להשאיר את הבצק ללילה במקרר אף לאחר לישה של 2 דקות הסוד שאותו אין מספרים שכדי שהבצק יהיה קשה - רעש ה קריספיות יש להשתמש בתנור המשולב עם אדי מים - טוב זה עדיין גדול למטבח הקונבציונלי אז הפתרון הינו לחמם את התנור ל 220 מעלות צלציוס ולהכניס לתוכו סיר מברזל יצוק כולל המכסה , לאחר שהסיר שהה בחום כחצי שעה פשוט להוציא מהתנור להכניס את הבצק ( לא משנה באיזה צורה ( כדי ליש בתחתית הבצק קמח תירס גס ) לכסות את הסיר . לאחר 20-25 דקות להסיר את המכסה ולאםות בעוד כ 20 דקות ,. להוציא לצנן , לקחת חמאה טובה ואו קוטג במחיר טוב

לנקות את האוזניים כי הצליל הזה של חיתוך הלחם פשוט ממכר

ובתיאבון

38. גרם מים
Eli ,   Toronto   (04.11.11)
גרם מים?????????????
39. במקום גבינה שמתי זעטר (3 כפות גדושות) יצא מעולה.
אריה ,   צפון   (05.11.11)
40. רק אופה לחם חשמלי
אופה לחם   (04.11.11)

אני שנים אופה לחם במכשיר לאפיית לחם, הדבקתי את כל חבריי בעיניין. אני עושה איזה לחם שאני רוצה ואיזה תוספות שבא לי והלחם בכל פעם מדהים, כשצריך משתמשים בתוספת גלוטן לקמחים מלאים ולשיפון כדי שיגדל יפה. זה המכשיר שעובד הכי קשה אצלי במטבח. יש אנשים שקנו אופה לחם ניסו פעם אחת, נככשלו וזרקו את האופה במדף הכי גבוהה בארון. אם הייתם יודעים מה שמים לכם בלחם "בריאות" לא הייתם בחיים נוגעים בלחם קנוי, (מרגרינה, כלור,גיר, רשימה חלקית)

יש כללים מאד מדוייקים להכנת לחם באופה, כימיה פשוטה, צריך לדעת את הכללים הבסיסיים ואז אפשר לבנות לחמים אישיים איך שבא, כל הלחמים שלנו יוצאים מדהימים, כאשר אנחנו מתארחים אנחנו מביאים לחם וכולם מתלהבים ובדרך כלל רצים לקנות מכשיר ומקבלים אצלי הדרכה בסיסית ומתכונים מדוייקים. הכי חשוב בלחם עשוי במכונה זה הדיוק, מי שעובד בערך ולפי הרגש, בחיים לא יצליח. משתמשים במשקל וכל גרם קובע. עכשיו אני הולכת לאכול את הלחם קמח מלא עם זייתים, עגבניות מיובשות ופרמזן.

41. רגע, מה עם לקטוף חיטה?
מוגזם   (05.11.11)
42. אפיתי את הלחם בדיוק כמו שנאמר. יצא טעים מאוד. אבל,
הכנתי את הלחם   (05.11.11)
לא "שזוף" כמו בתמונה וגם אין 'חורים' אווריריים כמו בתמונה. אפיתי בטורבו. אולי יש עוד איזשהו פטנט שאנו לא יודעים. אבל היה כאמור, מאוד טעים כולם אכלו ורוצים כל יום..
43. מתכון ללחם מלא
ירדנה ,   תל אביב   (05.11.11)

האם המתכון ללחם מלא הוא: 500 גרם קמח מלא, 350 גרם מים, 13 גרם מלח,

20 גרם שמרים טריים ?  או קמחים: 250 גרם קמח לבן ללחם שטיבל פלוס 250 גרם קמח מלא ללחם שטיבל ?  מצפה לקבלת המתכון הנכון ללחם מקמח מלא. תודה.

44. למי יש זמן פנוי לכל ההתפחות הללו ?
קבלו מתכון פשוט באמת   (04.11.11)
45. לא מכינים היום לחם עם שמרים.
מיכל   (05.11.11)
לחם איכותי הוא לחם מחמצת.
46. אני צוחקת כל כך הרב מתגובות הטוקבקים שמי צריך לחם כלל..
כמה צחוק   (04.11.11)
47. לחם גבינות איטלקי
אינויטו ,   חד נס   (04.11.11)
הלחם נראה נהדר, אצלנו באינויטו מעריכים לחמים טובים. אנו מזמינים אותכם להביט בקטע וידאו להכנת לחם גבינות איטלקי אותו אנו מגישים כחלק מארוחת הבוקר.

תהנו....

http://www.invito.co.il/index.php?option=com_k2&view=item&id=22:%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%A7%D7%99&Itemid=26&lang=he
48. מלח בלחם
ברק ,   תל אביב   (06.11.11)
לא מומלץ לאפות לחם בלי מלח,המלח מווסת את פעולת השמרים,נותן צבע ללחם והכי חשוב - טעם!!!!
49. כל אחד טועה...למה להיות כזה אכזרי במילים?
ויקי ,   חיפה   (13.11.11)
אפשר לחשוב ...בסך הכל הוא דואג לכולנו...דני, תודה רבה,נשים פחות מלח
50. ניסיתי
שרית   (12.11.11)
ממש מעולה!!! צריך להשתמש במישקל מטבח דיגיטלי, לשקול את המים, אפשר להשתמש בשמרים יבשים, אותה כמות, להוסיף את התוספות לפני ההתפחה הראשונה ולחמם טוב את התנור!!! ממש לחם מצוין, שווה את ההתעסקות
51. הכנתי הלחם ומעוניינת לשתף אתכם
איריס   (14.11.11)

הכנתי הלחם לפי המידות המדוייקות וקיבלתי לחם מעולהה

מקצועי ביותר, קראנצ'י מבחוץ ודחוס אך רך מבפנים כמו שלחם טוב צריך להיות.

שווה לנסות. אני הכנתי עם קמח לבן ובפעם הבאה אכין עם קמח מלא.

דרך אגב.. הכנתי גם ריבת חבושים .. מעולה.

52. את המים תמדדו בבקבוק שתיה של תינוק.. מדוייק מאוד
איריס   (14.11.11)
53. = Expensive
Popular   (27.01.13)
54. הצעות לשיפור
מר לא ,   תל אביב   (16.09.13)
אם רוצים לחם טעים באמת כדאי להחליף כרבע מהקמח הלבן בקמח חיטה מלא או שיפון. אם לא לחוצים בזמן להקטין את כמות השמרים ל 12 גרם (כף) ולהאריך את ההתפחה. כדאי לנסות להמיס כפית סוכר חום או דבש במים לפני הוספת השמרים.
55. לפי המתכון זה ייצא כמו צנימים, צריך להוסיף שמן...
sz45 ,   מרכז   (16.09.13)
שכחתם לפחות 4 כפות שמן או שומן כלשהו
56. יש תחליף אפשרי לשמרים?
מורן   (16.09.13)
57. לא ידעתי ש15 גר' שמרים + 10% = 20 גר'.
שמן ,   תל אביב   (16.09.13)
58. אפשר בלי גבינה???שמישהוא יענה לי...
ש   (16.09.13)
59. כנס לכל אתר של מאכלים טוניסאים - זהו אחד מהמאכלים המיוחדים
רגב   (16.09.13)
ליום הכיפורים (על אף שמדובר בצום).
60. אוי זה כל כך מצחיק....
רחלי   (17.09.13)
"פשוט מפחדים מהמכשיר, ובינינו - עם המסיביות שלו והרעש שהוא עושה, אז גם קצת בצדק. " תגידו, אתם עושים צחוק? פוחדים מהרעש של המיקסר???? אוי אוי אוי... המסיביות שלו... היא כל כך מפחידה!!! והרעש!!! ווי ווי ווי.... טוב, אז תלושו בידיים... איזה מתכון מיוחד ללחם, נו באמת... הכי יסודי, הכי בסיסי, ותלושו במיקסר כך תחסכו לכם כאבי שרירים בידיים. טמטום, שחבל על הזמן.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה