בריאות  דיאטה
איזו גבינה צהובה הכי בריאה? הדיאטנית בדקה
ד"ר מאיה רוזמן
פורסם: 01.01.13, 08:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 253 תגובות ב-130 דיונים
1. גבינה צהובה מחלב צאן
kk ,   מרכז   (01.01.13)
מה לגבי גבינות צהובות מחלב עיזים/כבשים?
2. כתבה מסוכנת ומבישה
מארק   (01.01.13)
אם תשתו אקונומיקה תקבלו נוזלים שהם דבר חשוב לגוף. ובאותה מידה: אם תאכלו גבינה צהובה תקבלו סידן שהוא דבר חשוב לגוף.
אין אקונומיקה בריאה לשתייה ואין גבינה צהובה טובה למאכל.
3. הצהובה ה"טובה" מלאה בשומנים צמחיים מוקשים
רבקה   (01.01.13)
בגבינה שנקראת הצהובה הטובה מוציאים את שומני החלב ושמים במקום שומנים צמחיים מוקשים (זה מה שהיה פעם גבינה צהובה לעניים)

זו גבינה צהובה שאולי לא מכילה כולסטרול אבל מחקרים מראים שהכולסטרול בגוף מושפע הרבה יותר משומן מוקשה מאשר מרכיבי כולסטרול במזון

כלומר זה הכי מסוכן לאנשים עם בעיות כולסטרול!!

ממש לא בריא!!!
4. מתי תתיחסו גם לאילו הזקוקים לשומן ולקלוריות?
דפנה   (01.01.13)

בכל הכתבות על אכילה בריאה תמיד מתייחסים לאחוזי שומן גבוהים כעל חסרון, מתעלמים מקבוצת אוכלוסייה לא מבוטלת, ביניהם ילדים קטנים, הזקוקים לקלוריות ולשומנים, מה בריא עבורם? לא תמיד דל שומן זה בריא, מצד שני, סוכרים ונתרן זה בודאי לא בריא כך שזה לא פשוט לקחת כתבה כזאת ולהפוך את ההמלצות ב 180 מעלות.

אנא כיתבו פעם כתבה המיועדת לאילו שרוצים אוכל משמין ובריא, כן יש גם כאלה.

5. סידן בריא מקבלים מטחינה שומשום מלא ודומיו, ולא מהזבל הזה
אורן   (01.01.13)
אני לאט לאט מתחיל לחשוב שהגברת מאיה רוזמן עובדת בשירות הטייקונים.
ממילצה על המבורגרים של מזללות בטלויזיה, על גבינות וגבינה צהובה כ"מקור לסידן"? אם יש מקור גרוע לסידן, זו גבינה. יאק עלייך, על החיוך המזויף שלך, ועל החרטה ברטה הזה.
6. מוצרי חלב בכלל גורמים לבריחת סידן מהעצמות!
אלון   (01.01.13)
חלב הורס את העצמות! מי שכתבה את המאמר אין לה מושג מהחיים.
7. "הכי בריא" זה לא גבינה צהובה
אסף   (01.01.13)
כל מוצרים שקוטלגו ב"הכי בריא" הם אינם גבינות צהובות אלא מוצרי דיאט חסרי טעם. בנוסף, מוצאי כפיר הם לא גבינות בכלל אלא תחליפים צמחיים ומגעילים.
8. איכס
מפליג ,   בגבינה   (01.01.13)
במקום גבינה תעשייתית בטעם ת*ת עדיף כבר שתאכלו גיר. בזה אין שומן בכלל ויש המון סידן.
בגבינה צהובה טעימה יש די הרבה שומן. אם אתם רוצים לדאוג לבריאות שלכם אז אל תלעיטו את עצמכם ואולי גוונו את התפריט מדי פעם עם איזה ברוקולי.
9. יש כמה הטעיות בכתבה:
מיכל - לא דיאטנית   (01.01.13)

1. מוצרי החלב אולי מלאים בסידן, אבל הם גם מבריחים סידן מהעצמות. במוצרי חלב יש זרחן שכדי להיפטר ממנו הגוף מוציא סידן מהעצמות, העובדה הסטטיסטית היא שבאוכלוסיות שצורכות מוצרי חלב יש אוסטאופורוזיס, ובאלו שצורכות מעט או בכלל לא - אין!

2. שכחת לציין מה עוד יש בגבינות הצהובות: צבע מאכל! ועוד טרטזין! הגרוע שבהם שחשוד כגורם לסרטן, מומלץ להימנע ממנו לגמרי!

3. כמו כל מוצר מן החי הגבינות מכילות שאריות הורמונים ואנטיביוטיקה שהחיות מקבלות על מנת לספק חלב בכמות גבוהה ולהישאר "בריאות" שאריות אלו מגיעות גם למי שאוכל את המוצרים הנ"ל

4. כמויות הנתרן בטבלה הן אדירות! לא ייתכן שאפשר בכלל הגיד על אף מוצר מן הכתבה "בריא" עם כמויות המלח האדירות האלה. גבינה צהובה נחשבת למזון מעובד! לפי כמויות המלח, צבע מאכל, שומן...

5. לדעתי אפשר להסתדר בלי גבינה צהובה או גבינה בכלל, שנים שאני לא צורכת מוצרי חלב ואין לי בעיה של סידן! (ולא צריך לאכול כ"כ הרבה שקדים כדי להשלים, יש המון מוצרים אחרים שמתאימים והעיקר- לגוון)

 

רק בריאות לכולם!!

 

10. השומן מהחי הרווי הוא הדבר הכי בריא שיש
עידן ,   אונ׳ ת״א   (01.01.13)
תפסיקו כבר להלעיט אותנו בשטויות. תאכלו כמו האדם הקדמון ותנסו ככל האפשר לחקות את המזונות שלו, בשר שומן ופירות רק בעונתם בכמות מועטה. כל היתר פשוט קישקוש אנטי בריאותי. תזונת הפליאו או דיאטת האדם הקדמון. היכנסו לקבוצה הישראלית בפייסבוק paleo israel, מי שרוצה להרזות בקלות ובמהירות ללא כל דיאטה ובחינם ללא כל יועצים ומכוני כושר שייכנס לקבוצה ויקרא את החומר. תזונת הפליאו היא הדבר הבריא ביותר. דיאטה ללא דיאטה.

נשלח מהסלולארי שלי
11. הרדידות של הדיאטניות
רמי   (01.01.13)
דיאטניות שונאות אוכל טעים וטוב
הבחינה של מה הכי בריא לפי כמה פרמטרים בודדים היא מגוכחת
גבינה צהובה 5% או 9% זו לא גבינה לא צהובה ולא אחרת זה בקוי פלסטיק וזה מופיע בראש הטבלה של מה שהכי בריא, נו באמת
12. הצהובה הטובה בכלל אינה גבינה!
דין   (01.01.13)
13. מארק אתה תותח
מיקה   (01.01.13)
כל מילה נכונה אין דבר כזה מוצרי חלב טובים לגוף פשוט אין חיה כזאת, מוצרי החלב פוגעים בספיגת הסידן תוכלו ירקות כמו בשאר העולם סין יפן הודו וכל המזרח התיכון!!!

נשלח מהסלולארי שלי
14. אגב,לידע כללי-ה"גבינות" של כפיר,הן לא באמת גבינות
(01.01.13)
זה חיקוי גבינה עשוי מסויה,ברובו,ואי אפשר להגידר את זה כגבינה.
15. אויש נו... דוחפים לנו זבל במסווה של בריאות
ממ"ד   (01.01.13)
הגבינות האלה לא טובות לגוף שלנו, הסידן שמגיע מהן לא מפורק בצורה טובה בגוף שלנו.

יותר סיכוי לחלות בסרטן מאכילת כל החומרים שיש בהן מאשר לקבל ערכים חיוביים של סידן.

תבדקו את העניין בבדיקות הדם שלכם.
16. למה מתייחסים המספרים בטבלה?
קרן   (01.01.13)
לחבילה? לפרוסה? ל-100 גרם?
17. המוצרים של כפיר הם בכלל לא גבינה !!!
דיאטנית מטומטמת !!!   (01.01.13)
18. בסין לא אוכלים מוצרי חלב ואין בעיה של בריחת סידן
(01.01.13)
19. שימו את חתיכת גבינה צהובה על המדף - תראו שהיא לא מתקלקלת
(01.01.13)
פעם גבינות צהובות היו מתקלקלות אחרי יומיים שלושה בחוץ - מפתחות עובש. היום אין עליהם עובש... לדעתי זה אומר שיש בהן חומרים משמרים אגרסיבים, אין מצב שהחומרים מתאימים לגוף האדם.
20. המקור הכי חשוב הוא חלב??? אם זה היה נכון
ניר לא בא בחשבון ,   מרכז   (01.01.13)
אז למה יש כל כך הרבה מקרים של אוסטאופורוזיס בקרב אנשים שאוכלים כל החיים שלהם מוצרי חלב???

הכל שקר אחד גדול מבעלי אינטרסים שמכניסים לנו לראש מאז ומתמיד שמוצרי חלב טובים והכרחיים לנו!
אם מוצרי החלב היו כל כך חיונים כמקור סידן, אז למה צריכים למכור "חלב מועשר" בנפרד(במחיר יקר יותר כמובן) בתוספת ויטמין D? כי הסידן בחלב כמעט לא נספג בגוף מלכתחילה!

בטחינה(גולמית) יש כמות סידן גבוהה בהרבה מכל מוצר חלב שתביאו.
שיפסיקו לחרטט אתכם...
21. שכחת להזכיר את צבע המאכל הצהוב הרעיל!!
בריאות ,   ישראל   (01.01.13)
22. כתבה פתטית ושקרית.
מור ,   חיפה   (01.01.13)
חבל שכל הקוראים העיוורים גם יאמינו לזה.. אם בא לכם בעיות עצמות ובריחת סידן, אז מאוד מומלץ לאכול גבינות. חבל שווינאט מביאים מקום לכותבים כ"כ בורים שמקבלים מימון מתנובה. תאכלו יותר טחינה וירקות ירוקים! אז תקבלו סידן.
23. מדוע שקר הסידן נמשך ?
מי משלם על הכתבות ?   (01.01.13)

מדוע ממשיכים לספר לנו כמה סידן יש במוצרי חלב, בעוד שידוע היטב שמדובר בסידן שאינו נספג בגוף, ושמוטב לקבל סידן ממוצרים אחרים כמו טחינה וטונה ?

 

תפתחו קצת את הראש ותפסיקו לאכול (תרתי משמע) מה שמאכילים אתכם בעלי אינטרסים ותקציבי ענק.

 

תקראו קצת על הקשר בין מוצרי חלב למחלות קשות ותחליטו איך אתם ממשיכים, יש המון חומר בנושא באינטרנט.

24. 5% שומן זה לא גבינה, זה משהו צהוב
אחד ,   מודיעין-מכבים-רעות   (01.01.13)
בריא או לא זו שאלה אחת,
אבל גבינה צהובה 5% זה לא ממש גבינה, זה משהו צהוב בטעם שלא תמיד מזכיר גבינה צהובה.

בריא או לא? אני תמיד אומר מה שבריא לנפש בריא לגוף:-)

בריאות לכולם
25. בולשיט כזה הרבה זמן לא קראתי
אילן   (01.01.13)
לאכול זבל בשביל הטיפונת סידן שבו? מקורות טובים לסידן: טחינה משומשום מלא, צנוברים, עדשים, וכו'. מי לעזעזאל ממליץ לאכול זבל בשביל המעט סידן שיש בו?
26. גארי יורופסקי לא רוצה שתראו את ההרצאה הזאת!
נעמה ,   המרכז   (01.01.13)
גארי יורופסקי לא רוצה שתראו אותה
אבל הינה הקישור

http://www.youtube.com/watch?v=qIzAzZsJpkU


תוציאו מהתזונה שלכם את הדגנים (חיטה,לחם..) שמנים צמחיים וסוכר.

תאכלו שומן רווי מהחי ! בשר של פרות! ביצים ! שמנת וחמאה כאוות נפשכם!
ומעט עלים ירוקים ופירות אבל ממש לא חובה.

אתם תרזו במהירות מסחררת ותהיו בריאים ואנרגטיים יותר מאי פעם, אתם פשוט חייבים לשמוע את ההרצאה!
27. גבינות זה דבר מסוכן, תשתדלו להכניס אותם כמה שפחות לפה.
(01.01.13)
28. גבינה צהובה לא בריאה. נקודה.
שירה ,   הרצליה   (01.01.13)

כל נטורפת מתחיל יסביר לך שגבינה צהובה היא מזון מעובד, עם צבע מאכל,

ושזהו מזון פשוט מזיק.

גם הסידן לא נספג בצורה טובה ממוצרי חלב!! עדיף סידן משקדים וטחינה.

כתבה מטעה מאוד ופשוט לא נכונה.

לכי לעשות שיעורי בית....

 

29. אין בארץ גבינות צהובות טעימות.
חנן ,   חיפה   (01.01.13)

לא יודע למה, אבל כשמשווים לגבינות צהובות תוצרת הולנד, שוויצריה, צרפת ועוד, הגבינות הצהובות הישראליות מרגישות כמו שעווה. אולי לא מיישנים אותן מספיק?

 

כי, אם כבר חוטאים, אז לפחות שיהיה טעים.

30. גבינה צהובה = רעל (למי אכפת)
הבולגרי   (01.01.13)
העיקר שהחברות הגדולות מפמפמות לנו לראש שזה טוב יאמייי
ועושים פרסומות עם ילדים קטנים כדי שהילדים שלכם יבקשו שתקנו להם .

אין גבול !
תגובות נוספות
חזרה לכתבה