בריאות  דיאטה
איזו גבינה צהובה הכי בריאה? הדיאטנית בדקה
ד"ר מאיה רוזמן
פורסם: 01.01.13, 08:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 253 תגובות ב-130 דיונים
61. 980 מ"ג נתרן - וזה מומלץ???????
אשתי דיאטנית   (01.01.13)
בגבינה צהובה למיניה הרבה מלח. בגבינות הטבעיות יש הרבה מלח כחלק מתהליך הייצור שלהן ולכן כל מי שסובל מבעיות של כליות או לחץ דם - רצוי שיתרחק מהם....
בכל המוצרים יש חומר משמר - רק לא מציינים איזה חומר. יש יותר כאלו שאומרים עליהם שהם מסוכנים מאחרים, ויש כאלו שאינם מזיקים כלל.
דווקא כמות הקלוריות איננה קריטריון... (אלא אם יורדים בכל ארוחה על גוש גבינה צהובה...)
62. אמונה זה דבר אחד - ומחקרים זה דבר אחר. זכותך להאמין...
סתם אחד   (01.01.13)
63. אבל מה עם גוש חלב?
נטלי   (01.01.13)
64. לדויד:
hgk   (01.01.13)

על אנשים שהם בתת משקל שמעת?

 

כן יש גם כאלה.

 

 

65. הכי בריא - בלי גבינץ בכלל
(01.01.13)
גוש שומן משומר
66. בסדר אבל אנחנו לא קונים תנובה .. קפיש ?
גיא   (01.01.13)
67. מי שרוצה להיות טבעוני - שיהיה בכיף, כולם מתים בסוף
סתם אחד   (01.01.13)
משום מה רק את ספרי הרפואה של הרמב"ם עוד לא ציטטו כאן...
השוואה בין אנשים שונים לא טובה. אנשים שונים צריכים תזונה שונה.
למי שאסור לאכול קטניות, או שהוא רגיש לחלבון חלב, או חולה צליאק, אסור לאכול מה שלאחרים מותר לאכול בכיף. מי שסובל מחומצה אורית גבוהה, לא רק לא יכול לאכול סטיקים אך גם מוגבל בסוגי ירקות שונים... וגם טופו - (שהוא מזון תעשיתי) איננו מתאים לכולם. אדם הסובל מלחץ דם נמוך (ההיפך מרוב האוכלוסיה) צריך דיאטה אחרת...
אדם צריך להרכיב את הדיאטה שלו לפי צרכיו - ומה שעושה לו טוב (גוף-נפש).
לגבי הסינים, הסיבה שדמגוגים משתמשים בהם, זה לא מעודף שכל.
סין היא מדינה ענקית, בה רובם אוכלים כל מה שזמין - גם שותים חלב. בערים קצת פחות, כי החלב פחות זמין...
תוחלת החיים הממוצעת בישראל -ובמדינות צרכניות חלב, גבוהה ב-15 שנים מזו שבסין (20% יותר !!!!!!).
לגבי אוסטופורוזיס, יש הרבה גם בסין. (וגם בסינים שהגרו לארה"ב, וממשיכים עם התזונה לה הם רגילים)
משרדי הבריאות בעולם ממליצים על מוצרי חלב כמקור לסידן. וממליצים לחיסון כנגד מחלות. מי שרוצה לעשות אחרת - כולי תקוה שיהיה בריא...
68. הקשר ין מוצרי חלב למחלות הוכח באינספור מחקרים
פשוט עצוב ומקומם   (01.01.13)

הקשר ין מוצרי חלב למחלות הוכח באינספור מחקרים שאף פורסמו בכתבי עט מדעיים ,כמו הקשר בין סרטן הערמונית לחלב, הקשר בין סרטן הכבד וסרטן בכלל לקזאין- מחקר מרתק ופרובקטיבי ממש במסקנותיו של ד"ר קולין קמפבל- מחקר שיבוא יום ובכל שיעור מדעים ילמדו עליו כמו על ניסוי האפונים של מנדל או גילוי החיידקים.
מומלץ בחום, לקרוא את "מחקר סין" (לקרוא באמת, לא להגיד שקראת) או לראות את הסרט ביוטיוב "מזלגות על פני סכינים".
69. צהובה 9% עולה פי שתיים מ22%
מנחם   (01.01.13)
צהובה 9% באריזת פלסטיק יכולה להגיע ל80 שח לקילו ואף יותר בשעה שגלבוע 22% פרוסה ידנית עולה בין 40-45 שח לקילו. קנו את ה22% ופשוט תצרכו פחות ובקשו לפרוס דק. כל כך פשוט ואפילו נרמז בכתבה.

נשלח מהסלולארי שלי
70. צהובה 9% עולה פי שתיים מ22%
מנחם   (01.01.13)
צהובה 9% באריזת פלסטיק יכולה להגיע ל80 שח לקילו ואף יותר בשעה שגלבוע 22% פרוסה ידנית עולה בין 40-45 שח לקילו. קנו את ה22% ופשוט תצרכו פחות ובקשו לפרוס דק. כל כך פשוט ואפילו נרמז בכתבה.

נשלח מהסלולארי שלי
71. כתבה ממומנת של חברת תנובה
Like1   (01.01.13)
72. ד"ר רוזמן, מסתבר שהצרפתים יודעים טוב ממך מה לאכול. זה הוכח.
כדאי שתקראי את המחקר ,   על אריכות חייהם.   (01.01.13)
73. כשאין קירור לא אוכלים מוצרי חלב
סינית ,   גוש דן   (01.01.13)

בסין פרה נחשבת לבע"ח יקר וקשה לגידול ולכן רוב הציבור לא מגדל / גדל פרות ואין לו חלב לייצור גבינה. אבל במקומות הקרים והגבוהים בסין - יש ועוד איך שיש גבינות, הטעם שונה, אבל זו גבינה. הרבה יותר קל, מהיר וזול לגדל חזירים שזה בע"ח שמגודל הכי הרבה בסין.

 

74. ותוחלת החיים של נשים ישראליות הרבה יותר גבוהה
סינית ,   גוש דן   (01.01.13)
75. מאמר יחצני מטעם תנובה לקידום המכירות
גד   (01.01.13)
76. לא קונים תנובה. נ ק ו ד ה
די לחזירות   (01.01.13)
77. אני קונה את הצהובה עם החורים בשביל החולדה שלי רוני מאוס !!!
וולט דיסני- אולפני ,   הולילנד ת"א ||✡||   (01.01.13)
۩*)☼(*۩
78. חלב זה רעל!!!!!
מומו   (01.01.13)
לא רק שחלב ומוצריו הם מקור רע לסידן הם גם גורמים לבריחת סידן מהעצמות, אל תאמינו לשקרנים האלה! ארה"ב היא בין המדינות שבהם קיים השיעור הגבוה ביותר של אוסטיאופורוזיס למרות שצריכת החלב בה גבוהה ביותר.
79. זה כמו לשאול
...   (01.01.13)
איזו סיגריה הכי בריאה?
חלב זה זבל. במיוחד חלב פרה. תפנימו את זה.
אני הפסקתי לצרוך מוצרי חלב לגמרי.
80. גבינה צהובה בריאה? אין חיה כזו
(01.01.13)
81. הדיאטנית צריכה שיעור בתזונה
יול   (01.01.13)
חלב ומוצריו אומנם מכילים המון סידן אבל זה לא נספג בגוף האדם. להפך ישנה עליה ברמת החומציות בגוף בגלל החלב ומוצריו, חומציות שהגוף מוריד על ידי לקיחת סידן מעצמות שמתבטא בדלול עצם. ההולנדים פינים ואמריקאים שיאני עולם בצריכת חלב ובדילול עצם! באתיופיה ושכנותיה לא שמעו על המחלה הזו בדיוק כמו שלא שמעו על צריכת ממוצרי חלב.
82. גבינה צהובה דלת שומן נראית, מרגישה ובעלת טעם של משהו פלסטי
זה בטוח הכי רע   (01.01.13)
83. מדובר בפרוסת גבינה אחת ולא במאה גרם
אילנה   (01.01.13)
שמעתי את דר רוזמן בתוכנית על כלכלה בערוץ 2 היא אמרה שזה לפרוסה אחת ושימו לב לפיסקה 3 היא מסבירה שמדובר בכמות כולסטרול לפרוסה אחת
84. חלב פרה אינו בריא
כתבה שקרית   (01.01.13)
וזה כבר ידוע. די לשקרים. אנחנו לא שוטי חלב
85. איך בידיוק גבנצ 9% יכולה להיות בריאה?
אני   (01.01.13)
גבינה צהובה אמיתית חייבת להכיל אחוז שומן גבוה! במיוחד הגבינות המזעזעות של כפיר שדיברו עליהן בכולבוטק לכן קןראים לה ״הצהובה הטובה״ ולא מוזכרת המילה גבינה!! זה שומן צמחי וחא שומן חלב!!! מרגרינה... כל עוד אןכלים לא יותר מפרוסה ביום אפשר לאכול גבנץ איכותית גם אם היא 28%

נשלח מהסלולארי שלי
86. מומלץ לנסות גבינת קאזו מארצו האיטלקית טעימה פי כמה מעמק
(01.01.13)
87. הגבינה 5% בלתי אכילה
עידית   (01.01.13)
עדיף לאכול פעם בשבוע פרוסה משמינה מאשר את הדיקט הדוחה הזה!!
88. לא הכל נכון על ידי הרופאה - יש חלופות שפויות:
דני DANY ,   טורונטו, קנדה   (01.01.13)
כל כך הרבה אנשים "חכמים" שיודעים הכל כאן... והרופאה עם כל כך הרבה תארים ?אשר אומרת שאפילו חלק מגבינות עם מלח כל כך הרבה הוא בריא? איזה סוג של רופא הוא זה שמקדם גבינה עם 500-900 מ"ג נתרן ב100 גרם(כפי שרגיל אצלכם לחשב)? ואיך היא בדקה - העתיקה את הנתונים מהאריזה? באופן מקצועי הדיאטנים שלנו שולחים למעבדה! מבחינת הסידן, האם היא שמעה על גבינת אמנטל עם רק 190 מ"ג נתרן לכל 100 גרם גבינה? מה לגבי תוצרת ביתית של יוגורט ב 100 גרם של 2% עם רק 45 מ"ג נתרן - כל אחד יכול לעשות בבית, כמוני? מזה אני עושה 3.75% שומן גבינת שמנת עם רק 100 מ"ג נתרן ב 100 גרם של גבינה זו?
המסקנות אכן, חכמות מאוד מהרופאה הזה ... אבל היא מאוד נכונה כאשר היא אומרת: "לכן, לדיעה, עדיף שכל אחד מאתנו אסתכל על כמות שומן, כולסטרול ומלח בתפריט שאותו הוא אוכל במשך היום כולו". גם, לכל הטבעונים, היא נכונה כשאומרת בסעיף: "מהו מקור העיקרי לסיד?". כולכם הטבעונים חיים בעולם של חלומות ....
לא הכל נכון על ידי הרופאה - יש חלופות שפויות:
89. הטבעונים המסיונרים הם עובדי האלילים המודרנים
יואהב   (01.01.13)
נמאס כבר שכל פעם שמוזכר חלב קופצים כל הפטתיים האלה ומנסים באגרסביות לפמפם את עבודת האלילים המודרנית שלהם.
אולי תסתמו כבר. מצידי שתאכלו סירפדים כל היום, זו הבעיה הפרטית שלכם. אני אמשיך לאכול מוצרי חלב גם אם תתהפכו באוויר ותכשקשו בזנב אז חלאס.
אתם מלאי אגו וצדקנות מגעילה, אתם לא מכבדים את האחר, אתם אגרסיביים ומסיונרים וזה הדבר הכי לא בריא שאני מכיר.
90. שקר. חלילה לכם להאמין כי...
אורית   (01.01.13)
מוצרים מהחי, חלב ומוצריו הם רעל לגוף האדם. הורמוני גדילה שמוזרקים לפרה, אנטיביוטיקה ומוגלה בעטינים הם מרכיבים עיקריים בחלב שאתם שותים ובכל הגבינות. חלב גורם לחומציות בגוף וכדי לנטרל אותו מופרש זרחן שקשור לסידן שמופרש איתו. חלב גורם לבריחת סידן ולאוסטאופורוזיס. בדיוק להיפך ממה שאומרים לכם.
הכתבה ממומנת על ידי תנובה. מה, חשבתם אחרת?
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה