בריאות  דיאטה
בעקבות כלבוטק: איך תדעו ששמן הזית איכותי?
מרב מור - אופיר
פורסם: 25.04.13, 14:47
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 406 תגובות ב-186 דיונים
151. יש שיטה מאד פשוטה לזהות
(27.04.13)
ולא, לא שיטת המקרר (שם גם זמן-זית לא איכותי יקפא).

קודם,כל תשקיעו - לכו לחנות ידועה שאתם סומכים עליה, וקנו ממנה את שמני הזית היוקרתיים.

אחרי שתטעמו אותם, תדעו בוודאות מה זה שמן זית (אי אפשר לטעות - הריח והטעם של הזיתים ניכרים).

בשלבים הבאים תנסו לקנות שמנים פחות יקרים, ולאט לאט תתחילו לפתח טעם - אם השמן סתמי וחסר טעם, רק לפי הטעם והריח תדעו שזה לא שמן זית מעולה

בהצלחה
152. שטויות
רון   (27.04.13)
שמן זית וקפיאה במקרר או בדיקות מעבדה וסיפורי סבתא
לאחרונה אנו נתקלים במספר סיפורים לגבי בדיקות איכות לשמן זית. כאחראי על ענף זיתי
השמן בארץ, ברצוני להדגיש שבדיקת שמן זית ע"י הקפאתו במקרר אינה מהווה כל
אינדיקציה להיותו שמן זית אמיתי או מזוייף. שמן זית אמיתי יכול לקפוא במקרר ויכול שלא
לקפוא במקרר. קפיאת שמן זית במקרר תלויה בפרופיל, הרכב והסידור המרחבי של
חומצות השומן אשר משתנה בין זני הזית וממשקי הגידול השונים.
הדרך היחידה לבדוק אם שמן זית אמיתי או לא היא בבדיקות מעבדה מקצועיות, קיימות כ-
30 בדיקות מעבדה. אנו משתמשים בארבע בדיקות המשמשות על פי התקן כבדיקות
הראשונות להוכחת דרגת האיכות והאוטנטיות של שמן זית, המצביעות על מרבית זיופי
השמן. בחודשים הקרובים נוסיף בדיקה נוספת אשר משלימה את הבדיקות הללו ומאפשרת
ברוב הזיופים המוכרים להצביע על סוג הזיוף: בדיקת סטרולים. בדיקה זו תוכנס לראשונה
בארץ למעבדה מקצועית.
הבדיקות הן:
 מספר פראוקסיד
 חומצות שומן חופשיות )המכונה חמיצות(
 בליעת אור באורך הגל UV 270nm
 פרופיל חומצות שומן בכרומטוגרפיה גאזית )GC(
 בדיקת סטרולים
בימים אלו אנו משדרגים את תו האיכות לשמן זית ישראלי של ענ
153. ואני ממליץ -Carapelli - כי בשבילם אנחנו תוצרת חוץ, כנסו:
שימי (לא הדג)   (26.04.13)
http://www.carapelli.com/
154. בתוכנית כלבוטק לא נתנו את תוצאות הבדיקה של זיתא ויד מרדכי?
עזרה בבקשה   (26.04.13)
155. שמני זית בלי תו האיכות
מרים ,   תל-אביב   (27.04.13)

כלבוטק די הבליעו את הענין אבל שמני הזית של יד מרדכי וזיתא הם ללא תו

האיכות של שמני זית. ראיתי בעתון מודעה של זיתא שיש להם תו של מכון

התקנים. זה אומר שהם לא פנו לקבל את תו איכות שמן הזית. הפרופסןר

אמר אמירה לא טובה על שמני הזית האלה.

בדקתי בסופר למי משמני הזית על המדף יש את התו. לשמנים בודדים יש את תו האיכת. זה אומר משהו על רשתות השיווק.

אני משתמשת כמעט אך ורק בזמן זית חלוצה. שמן מעולה.

156. החברות הגדולות יד מרדכי זיתה אחיה עץ הזית וכו, תקין
Sb   (27.04.13)
157. "תעשיית זיופי שמן הזית בארץ, ובמיוחד בעולם, שכיחה"
משפט מוזר ,   וריק מתוכן   (27.04.13)
מי זה העולם ששם מזייפים יותר מבארץ? משפט מאוד מוזר.
158. איך ניתן לדעת שתו האיכות עצמו לא מזוייף ?...
לז   (27.04.13)
159. הפרומו הרעיד אמות הסיפים על השמן המזויף ונגמר קול ענות חלושה
אלו שצריך היה לבדוק ,   למה לא נכללו בתחקיר?   (27.04.13)
קפד ראשו.... גיבור כלבוטק הבלתי מעורער רפי גינת "לא משחק בגפרורים"....
160. איך תדעו ששמן הזית איכותי? בטוח לא מקריאת הכתבה הזו
כרגיל,כותרות למכירת ,   פרסום ותוכן סתמי   (27.04.13)
161. הכותרת: איך לזהות שמן זית מזויף
שרון   (27.04.13)
בפועל: כלום ושום דבר- רק במעבדות אפשר לעשות זאת... כתבה מיותרת

נשלח מהסלולארי שלי
162. כך תדעו כנסו
משתמש   (27.04.13)
צלילות ,חומציות0.8 ומטה, שמן לא עושה צרבת, ספיגות מהירה בעור ולא מכתים בגד, {ולגבי השמן של סבא למי שמכיר} לא לקנות פחים הם מחלידים מנסיון .
163. שמן זית תוצרת חוץ
מני ,   חולון   (27.04.13)
מבקש לדעת איך לזהות איכות טובה של שמן זית תוצרת חוץ
164. מכון התקנים
אריה הזקן ,   צפון   (27.04.13)

על לא מעט שמנים יש תו תקן של מכון התקנים הישראלי

האם תו זה רציני או שמא עוד ישרא בלוף ?

 

165. חד משמעי איך להיות בטוח שיש לך שמן זית טוב
חד משמעי   (28.04.13)

הולכים ומוסקים זיתים הולכים איתם לבית בד מוודאים שבמכונה המרסקת אין חומרים  "אחרים " ואז מכניסים את הזיתים למכונה את השמן שיוצא מבקבקים מייד

רצוי לבקבוקים כהים  ושומרים במקום קריר ואפל

 

 

מובטח לכם שמן זית אמיתי  -- האיכות נקבעת לפי זן הזית  מועד המסיק וכמה זמן עובר מהמסיק עד להפיכתו לשמן

 

כל דבר אחר משאיר אתכם בספק!!!!!!!!!!!!!!!!!

166. העיקר שיש כשרות.
(28.04.13)
לזה דואגים פה בארץ ומכריחים אותנו לשלם על זה ביוקר.

יופי שבודקים כשרות. חבל שלא בודקים שזה ראוי בכלל למאכל אדם.
167. כשיגיעו ימות המשיח
י.   (28.04.13)

בתחומים רציניים מפרסם הרגולטור או מכון התקנים טבלה מפורטת של המוצר ואיכותו ותקפות הרשיון.

בצורה זו ניתן לדעת מה כדאי לקנות ומה לא.

מאחר והיקף היצור והיבוא גדול מאוד אין מכון התקנים מכסה את כל התחומים.

גם האצלת הסמכויות לגופי ביקורת אחרים איננה מאפשרת בדיקה בהיקף מלא.

המינימום הנדרש הוא לפרסם את טבלת המוצרים ואיכותם שנבדקו והציבור יבין דבר מתוך דבר.

קשה למצוא תחום בו אין עבודה בעיניים על הציבור, נמשיך לחקות למשיח.

168. יד מרדכי למשל קונה שמן ואורזת, לא מייצרת בכלל בעצמה
evel ,   tel aviv   (27.04.13)
אז למעשה אי אפשר כבר לסמוך על אף יצרן או מתחזה ליצרן. העיה היא שמאד ריווחי לזייף שמן זית. היצרנים המקומיים הטובים מתקשים להתחרות ביושר ביבוא הגדול והמפוקפק. למשל באיטליה משתמשים בשמן ירוד שהם קונים בטורקיה, ואיטליה היתה בית המקדש של שמן הזית. האיטלקי שמתמצא בדרך כלל, לא קונה בחנויות אלא בכפרים.
169. למה לא כתוב שזה מאמר מוזמן בתשלום?
אנישואל   (28.04.13)
170. נו... אז איך מאחסנים?
משה מיכאל   (28.04.13)
כתבה מיותרת! גם באיך בודקים זיוף היה אפשר להגיד שיש לבדוק את התוית ולא להציף אותנו במילים שלא לענין נושא הכתבה.
171. מה שבטוח: כל מה שקונים בישראל, לא איכותי.
(28.04.13)
אנחנו מדינה של רמאים וגנבים.
דבר אחד בטוח: כשקונים כחול לבן, המחיר מופקע, והאיכות בקרשים.
תמיד ימצאו דרך לרמות אותך.

מי שרוצה סיכוי לקנות שמן זית איכותי, שיסע לחו"ל.
172. על ישראלים קשה להאמין=יזייפו גם תוי איכות ויתפארו
יוסף המספר   (28.04.13)
באחוזי חומציות שיקריים, המסקנה שלי ליקנות שמן שאינו כחול לבן רצוי ממדינות כמו ספרד או יוון.
173. שמן זית טוב הוא נדיר יחסית
אוליביה ,   פח השמן   (28.04.13)
ולכן גם לא זול יש לקנות דרך המגדלים (לא אצל בני הדודים שלא מקפידים על כלום) ולמנוע רמאויות נפוצות. רובם אנשים מקסימים, שאוהבים את המקצוע שלהם.

חובה לטעום ולהריח את השמן לפני הקניה, כך תתרגלו לסמוך על החושים ולא על תוויות ומה שאומרים אחרים. אגב המגדלים גאים במוצרים שלהם וירצו שתטעמו-זו הגאווה שלהם והם לא שם רק בשביל הכסף כמו היצרנים והרשתות הגדולות.

חייתי שנים רבות באירופה וטעמתי סוגים לא מעטים-שמן הזית האיכותי בישראל הוא בין הטובים בעולם. אישית מאד אוהב את שמן אגר שלדעתי אחד המעולים ביותר.
174. כ"כ פשוט לזייף פתקית כזאת שלא יאמן שממליצים כאן לסמוך על זה
(28.04.13)
175. מה עם שמן BORGES מספרד ?? (טעים מאוד). האם איכותי? מזוייף ?
מישהו יודע ?   (28.04.13)
176. נורא פשוט, כמויות הסיטוסטרול והסטיגמסטרול בשמן.
מישהו   (28.04.13)
בשמן כתית מעולה צריכים להיות כ-1000 חלקים למיליון של סיטוסטרול ורק כ-10 חלקים למיליון של סטיגמסטרול.
177. הפתרון להעניש חזק חברות מזייפות
יוסי   (28.04.13)
יש חוקים כאלה צריך ליישם אותם שלא ישתלם לזייף
178. מדינת היהודים, או לא מדינת היהודים. לך תבנא מדינה!
ארץ מזוייפת ,   אנשים מזוייפים   (28.04.13)
179. קראתי פעם שאסור לטגן עם שמן זית?
(29.04.13)
180. שכחו לכתוב איך מאחסנים
איזה פאדיחה   (01.05.13)
אין הגהה???
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה