אוכל  מדורים  חדשות האוכל
נעים להכיר, כאן הפרה שלכם
לין לוי ותיקי גולן
פורסם: 21.05.16, 09:13
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 28 תגובות ב-20 דיונים
1. אוי ואבוי, זו כזו כתבה לטבעונאצים
ישראל ישראלי   (21.05.16)
2. כתבה מאד מעיינת ומחכימה, תודה!
(21.05.16)
3. בשניה שיהיה אפשר להשיג בשר מתרבית רקמה במחיר שפוי - אז זהו
אני לא נוגע יותר ,   בבשר מהחי.   (21.05.16)
תחשבו על זה כך: לחיות, כל יום הוא אושוויץ. אפשר להפסיק את זה. כמובן שאנחנו זקוקים לויטמינים מסדרה B ולכן אולי אפשר להיות צמחוני ולקבל אותם מחלב ומביצים - אבל זה סתם לרמות את עצמנו כי גם הפרות והתרנגולות שם סובלות - אבל אי אפשר להיות טבעוני לחלוטין. לא באמת, כי את כדורי הויטמינים שתצטרכו, עושים ממשהו..

אין מה לעשות, המין האנושי הוא טורף קבוצתי. אם לא היינו, אז היינו עדיין על העצים. זה מה שאנחנו, אי אפשר להילחם נגד הביולוגיה שלנו. אבל בעזרת הטכנולוגיה, אפשר לעקוף את הצורך שלנו בהרג בעלי חיים פשוט ע"י גידול הבשר בעזרת תרביות רקמה וכך לקבל את הויטמינים שאנחנו צריכים.

בסרטי מד"ב תראו את זה כחווה ענקית שבה גושי בשר גודלים על אנקולים מהתקרה מוקפים בצינוריות שונות ומשונות. אני לא יודע אם זה נראה כך באמת, אבל הקאצ' הוא שהטכנולוגיה כבר קיימת. לפני כמה חודשים בתערוכה בינ"ל בבריטניה, הוצג המבורגר מבשר מתרבית רקמה. העלות: כמאה אלף ליש"ט למנה. והאמת? אם הטכנולוגיה קיימת - אין שום בעיה לעשות את זה זול. אז למה אנחנו לא רואים מוצרים כאלה בחנויות? אולי בגלל הלחץ של הלובי של החקלאים. וזה - עצוב מאוד.

אני לא מבין למה זה צריך לעלות כל כך הרבה, למה אי אפשר להתחיל גידול תעשייתי של תרביות רקמה לבשר כבר היום ולמה אי אפשר להתחיל במוצרים פשוטים יחסית לייצור, כמו המבורגר ובשר טחון מתרבית רקמה - ובעתיד לעבור למוצרים יותר עדינים, כמו אומצות עם מרקם של בשר אמיתי. לפי דעתי אפשר. זאת רק שאלה של רצון.
4. פלצנות לשמה
(21.05.16)
5. מתוך כבוד לפרה, מציע לעמוד לזכרה דקה דומיה ...
ק. פריש   (21.05.16)
אני מכיר מקומות שבהם, לפני שכורתים עץ, מבקשים ממנו סליחה ...
6. במילה אחת: מזעזע
אחד שמרחם   (21.05.16)
בשתי מילים: מזעזע ומחריד.

אנשים הזויים שמרוכזים בעצמם ובכרס שלהם.
כל מה שחשוב לכם הוא לדעת בת כמה היתה הפרה שנשחטה באכזריות בשבילכם.
7. דרך להעלות מחירים על אותם מוצרים
oh-da   (21.05.16)
בטעימה עיוורת אין הבדל בין בירה ב'ייצור מסורתי' לבירה בייצור מסחרי, כל עוד המתכון זהה.
בטעימה עיוורת אף אחד לא יבחין בין אנטריקוט מפרה בת 12 שאכלה תפוחי אדמה מקורמלים
במרעה בגבעות אחיטוב לבין פרה בת 15 שאכלה חציר ליד המשחתה.
בסופו של דבר, זה נועד לתת למסעדות ולקצביות אפשרות להבחין את עצמן
ממסעדות אחרות, ולהצמיד תג מחיר גבוה למוצר כביכול 'איכותי' יותר.
אה כן, וגם למלא את כיסם של אלו המעניקים את תו התקן. (שאחרי תקופת חיים
מסויימת יהפוך להיות אות מתה)
8. בקיצור לא ילך
פשט ,   ט   (21.05.16)
9. הסטייק בתמונה עדיין הפור מבקר שאכל תירס
(21.05.16)
ותירס כידוע למי שמבין באמת אינו מותאם לקיבת הבקר אבל אין לו ברירה. מה הנקודה שלי? מדוע לחייב אותי כאילו מדובר על בשר שמקורו בבקר שגדל במרעה טבעי? שהרי אין בארץ מרעה טבעי כל יימות השנה אלא לפרק זמן קצר ביותר אם מגדלים בגולן, תקופה שאינה ארוכה מספיק להניב בשר עם פרופיל השומנים והערכים התזונתיים המתאים. בשר ממרעה טבעי לא יכיל גושי שומן כמו בתצלום ולמעשה הנו דל שומן
10. בן כמה הפגר בצלחת שלי?
שושו   (21.05.16)
11. אין בשר טוב בארץ,הכל בגלל הכשרות והחוקים קשורים בכך!
לא אוכלת בקר בארץ   (21.05.16)
12. הפרה שלי כשרה. ושלכם?
(21.05.16)
13. חברי הכת הטבעונים ממש מגעילים בתגובות
(21.05.16)
כמו הטינופת רועי שפרניק מהפייסבוק ושאר חבריו מהכת.
הרי הכתבה מפריחה את כל התאוריות המשיחיות של הטבעונים, ברור שהם יילחצו כמו ילדות קטנות.
14. לא להתרגש מרועי שפרניק, הוא צלם המחמד של גלרוע
(21.05.16)
ודואג להשוות כל אוכל בשר לאנס סדרתי בעמוד הפייסבוק שלו.
15. למה אתם רק משקרים בלי סוף??? זה לא גדי זה טלה תפסיקו לשקר!!
נועם   (21.05.16)
16. למה אתם רק משקרים בלי סוף??? זה לא גדי זה טלה תפסיקו לשקר!!
נועם   (21.05.16)
17. למה אתם רק משקרים בלי סוף??? זה לא גדי זה טלה תפסיקו לשקר!!
נועם   (21.05.16)
18. בזבוז כסף, עדיף פרה שאנחנו לא יודעים איפה היא גדלה ומה נתנו
משה   (22.05.16)
לה לאכול
19. מה לא תעשו בשם הקיבה שלכם?!
ליהב וינשטיין   (22.05.16)
מגעיל!!! 80% מבעלי החיים שנשחטים כאן מגיעים בספינות מוות מאירופה ודרום אמריקה בתנאים מזעזעים מכוסים שתן, צואה וקיא. לכל הקרניסטים פה שחושבים שמזון ללא סבל הוא מגעיל- נראה אתכם שוחטים גדי/ טלה/ עגל, פושטים את עורו, מבתרים אותו, מנקים, חותכים, קוצצים ומבשלים. יפה לכם לבשל למישהו אחר שיקיז את דמם של החפים מפשע בשביל הגרגרנות שלכם. כתבה מגעילה ומגמה בזויה
20. ויטמינים נהרסים בחימום
יוסי   (17.06.16)
רוב הויטמינים נהרסים בבישול ובכל מקרה מזון מן החי זה המזון הכי בעייתי מבחינה בריאותית ואחזקת המזון (קירור, הקפאה, שימור, הוספת פוספטים וויטמינים) כל כך בעייתית מבחינה תברואתית. אני נעשתי טבעוני מטעמי בריאות ואנוכיות, בהמשך הבנתי את השאר. עשו לעצמכם טובה ענקית - עברו לטבעונות.
חזרה לכתבה