אוכל  נבחרת השפים  ארז קומרובסקי
המופלטה הכי טובה בעולם
ארז קומרובסקי
פורסם: 16.04.17, 18:23
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 260 תגובות ב-119 דיונים
61. הדבר הכי טוב בעדה ההמרוקאית אלו הבנות והאוכל כל השאר ......
ארטישוק עלים   (17.04.17)
62. סתם...
דרומית   (17.04.17)
קאהי יותר טעים....
63. ארז,טעית.מה שעשית זה "מישמנה" לא מופלטה.2 דברים שונים לגמרי
דומה למלאווח.יותר ,   עשיר.(חמאה)   (17.04.17)
וחוץ מזה מופלטה היא דקה יותר. כמעט כמו עלה סיגר כששמים אותה על המחבת.
64. חג שמח לכל הנתינים הערסים שלי
מוחמד החמישי   (17.04.17)
65. מה עם המתכון של דוד לוי מבית שאן
שאול נעים ,   גבעת זאב   (17.04.17)
66. יש שירים מוזרים ברקע לא שומעים מה הוא אומר התוצאה כמו בורקס
יאיר 5656   (17.04.17)
לא מובן ונראה דוחה סורי
67. כל המרוקאים מתאספים במקום אחד
דייב   (17.04.17)
מבקש מכל העדות להנפל עליהם בזמן שהם תוקעים כמו בהמות משא בלבוש האוגה בוגה שלהם לזרוק אותם לים. לאחר מעשה מבקש מכל העדות ממדינות ערביות להשאר שם עד שנגיד לכם לצאת
68. בדיוק כמו "המשטותי" של התימנים!!!
אכלנו את זה אצל סבתא   (17.04.17)
69. רק האשכנסי הזה יעשה הכי טוב
נו באמת   (17.04.17)
70. אצל ארז לא יוצא שום דבר לפי ההסברים
זיו ,   תל אביב   (17.04.17)
2 סיבות יכולות להיות או שהוא לא מסביר טוב או שמדלג על שלב ואז ברור שלא יצא טוב.
71. כולה בזק מטוגן ומזינים את המוח
אילן   (17.04.17)
72. סע ידבע
Yosi malka   (17.04.17)
73. עזרה דחופה
אהוד   (17.04.17)
קשה לי להימנע ממופלטות שהן ברדיוס הרחה ואחרי שאני אוכל אותן קשה להגדיר במילים את רמת הגועל שאוחזת בי ולכן אין מנוס מהימנעות בהגעה לקירבתן. אני זקוק בדחיפות לתירוץ טוב ואמין שיאפשר לי לחמוק מהגעה לקירבת המופלטות בצורה מכובדת ומבלי להעליב
74. הסתכלתי כבר . מה עושים
טל   (17.04.17)
אלוהים יקום?
75. מצחיק,מי שמכין את המופלטה הטובה ביותר הוא אשכנזי
,תומר בר ,   בת-ים   (17.04.17)
חה,חה,חה.
76. אולי די כבר?
פה זה לא מרוקו   (17.04.17)
אפשר קצת שקט?
שבוע בלי לשמוע על מרוקאים ועל האוכל שלהם ואת היללות שלהם?

חלאס נמאס
77. תתבייש לך . פשוט שונא אדם !!!
צ   (17.04.17)
78. מימונה: תסעדו ותברחו
דניאל   (17.04.17)
79. להיות טיפש זה כמו להיות מת - אתה לא יודע שאתה כזה
אא - המרוקאי   (17.04.17)
80. לתוהה הבור שכל הידע ,ההשכלה והאינטליגנציה שלו מסתכמת בידיעת
היסטוריה ועובדות ,   גבעתיים   (17.04.17)
לתוהה הבור שכל הידע ,ההשכלה והאינטליגנציה שלו מסתכמת בידיעת המילה - מופליטה!
לך תלמד היסטוריה ,מקווה שאתה יודע לקרוא טוב וגם מבין ואז אולי תלמד ותרחיב קצת את הידע הדל שלך.
יוצאי מרוקו היו חלק משמעותי במלחמות ישראל , בתרבות ,בחינוך , ברפואה ובמדע והכל מתוך טוהר ,נדיבות וטוב לב. עוד לפני העלייה הראשונה שנים 1881-1904יהודי מרוקו עברו
מירושלים ליפו להתפרנס מחקלאות ועיבוד אדמות כמו: שלוש ,אמזאלג ,מויאל , נבון ואחרות.כינו אותם יהודים "מערביים" .הם קנו אדמות מחוץ ליפו והקימו שכונות כמו :נווה צדק ב-1887,נווה שלום 1890,מחנה יהודה 1896,יפה נוף 1897,אחוזה 1900 ועוד .
בירושלים הם גם נטלו חלק בהקמת אחוזת בית ב-1909 ( היום תל אביב). בירושלים הם קנו אדמות מחוץ לחומות והקימו את השכונה הראשונה שהיא שכונת מחנה ישראל ( נמצאת מול מלון המלך דוד).
עשרות שנים ועד היום גרים בנגב ובגליל. הם הצילו את הנגב ביישוב שלהם ולא נטשו או עברו למרכז הארץ. במלחמות ,כמו מלחמת סיני , ישר מהאוניות שלחו אותם להילחם ללא שום הכשרה צבאים והקיזו את דמם ונתגלו כחיילים אמיצים שאפילו ההנהגה האדומה הידועה סתמה את פיה והתפעלה. חיילים מרוקאים תרמו את השמיכות שלהם לעולים אחרים מוך וויתור , כי לא היה מספיק כסף למדינה לממן סל קליטה וגם שמיכות לעולים שהגיעו. במעשה "כביכול " קטן אבל אצילי תלמד מה זה ליטול חלק בהקמת אומה ומדינה. ויש עוד הרבה מה לספר ,כי דאגו לא לספר ,זו היתה המדיניות של המיזרחים ממזרח אירופה. צא ולמד לפני שאתה מפגין את הידע האפסי שלך על יוצאי צפון אפריקה ובפרט מרוקו. ועוד דבר קטן - כל מה שידוע כאן על מימונה או מופליטה גם עיוות ובורות שהם רחוקים ממה שהיה באמת - אבל ככה זה בישראל המומחים לאגדות ,שמועות ובכללות שרחוקים מהאמת. מקווה בשבילך שאולי כעת הצלחתי לתרום לידע הדל שלך
81. במרוקו היה רק חמאה
טעות ,   גבע   (17.04.17)
82. לתוהה הבור שכל הידע ,ההשכלה והאינטליגנציה שלו מסתכמת בידיעת
למגיב 1 הגאון ,   גבעתיים   (17.04.17)
לתוהה הבור שכל הידע ,ההשכלה והאינטליגנציה שלו מסתכמת בידיעת המילה - מופליטה!
לך תלמד היסטוריה ,מקווה שאתה יודע לקרוא טוב וגם מבין ואז אולי תלמד ותרחיב קצת את הידע הדל שלך.
יוצאי מרוקו היו חלק משמעותי במלחמות ישראל , בתרבות ,בחינוך , ברפואה ובמדע והכל מתוך טוהר ,נדיבות וטוב לב. עוד לפני העליה הראשונה שנים 1881-1904יהודי מרוקו עברו
מירושלים ליפו להתפרנס מחקלאות ועיבוד אדמות כמו: שלוש ,אמזאלג ,מויאל , נבון ואחרות.כינו אותם יהודים "מערביים" .הם קנו אדמות מחוץ ליפו והקימו שכונות כמו :נווה צדק ב-1887,נווה שלום 1890,מחנה יהודה 1896,יפה נוף 1897,אחוזה 1900 ועוד .
בירושלים הם גם נטלו חלק בהקמת אחוזת בית ב-1909 ( היום תל אביב). בירושלים הם קנו אדמות מחוץ לחומות והקימו את השכונה הראשונה שהיא שכונת מחנה ישראל ( נמצאת מול מלון המלך דוד).
עשרות שנים ועד היום גרים בנגב ובגליל. הם הצילו את הנגב ביישוב שלהם ולא נטשו או עברו למרכז הארץ. במלחמות ,כמו מלחמת סיני , ישר מהאוניות שלחו אותם להילחם ללא שום הכשרה צבאים והקיזו את דמם ונתגלו כחיילים אמיצים שאפילו ההנהגה האדומה הידועה סתמה את פיה והתפעלה. חיילים מרוקאים תרמו את השמיכות שלהם לעולים אחרים מוך וויתור , כי לא היה מספיק כסף למדינה לממן סל קליטה וגם שמיכות לעולים שהגיעו. במעשה "כביכול " קטן אבל אצילי תלמד מה זה ליטול חלק בהקמת אומה ומדינה. ויש עוד הרבה מה לספר ,כי דאגו לא לספר ,זו היתה המדיניות של המיזרחים ממזרח אירופה. צא ולמד לפני שאתה מפגין את הידע האפסי שלך על יוצאי צפון אפריקה ובפרט מרוקו. ועוד דבר קטן - כל מה שידוע כאן על מימונה או מופליטה גם עיוות ובורות שהם רחוקים ממה שהיה באמת - אבל ככה זה בישראל המומחים לאגדות ,שמועות ובכללות שרחוקים מהאמת.
83. רק
הסדר   (17.04.17)
רק הסדר מדיני של חילופיי האוכלוסין של ערביי ישראל הפיתרון לעולם לא נצליח לעשות מהם בני אדם
84. מסכים
יורם הרצנברג   (17.04.17)
המדינה תהפוך לעוד מדינת ערב
כמה טוב זה יהיה
85. מי אוכל את החר.. הזה
צ   (17.04.17)
צינתור דחוף
86. הלו,זה מלאווח....
ציפציף   (17.04.17)
מופלטה הן יריעות דקות ואחידות,שבוזקים לתוכן דבש או כול דבר מתוק,מגלגלים ואוכלים,חוץ מזה,על טעם ועל ריח אין להתווכח,הרוויח פרסומת חינם הבחור.
87. זאת לא מופלטה!
מרוקאית עצבנית   (17.04.17)
קצת הגזמתם ״המופלטה הכי טובה בעולם?״
88. Ressemble à de la merde
Yossi Biton ,   Scarcelles France   (17.04.17)
C'est de la muflata qu'on laisse aux chiottes après avoir mangé du couscous
89. מתכון נחמד מאוד אבל לא עם כל כך המלח, מר. שֶׁף! כאשר אנשים מ
DANY - דני ,   TORONTO - טורונטו   (17.04.17)
מתכון נחמד מאוד אבל לא עם כל כך המלח, מר. שֶׁף!
כאשר אנשים מבשלים(ואפילו אתה), כפית המלח שלך מעוגלת, אז זה בעצם הופך ל 1.5 כפיות = 360 מ"ג נתרן בכל מופלטה.
זה לא, לא - הרעלת רק מחתיכת לחם אחת, "בלגימה" אחת ...
וכל כך הרבה חמאה?
אבל, מה זה - בפסח ??? איפה הכבוד שלך ??? אפילו שאנו לא דתיים, אנו אוכלים רק מצות (עם סיבים גבוהים) ולחמניות שאשתי הכינה מקמח מצה סיבי. למעשה אנו לא אוכלים אוכמעט לא לחם = מצות!
90. התקף לב על בטוח....
דוד אורן   (17.04.17)

רק מכמות החמאה האדירה, שלא לדבר על הבצק עצמו....

סתימת עורקים בלב - מובטחת!!

אני משוכנע שזה טעים לאללה, אבל השומנים, השומנים...

האם שפיפוני המטבח בישראל לא המציאו עדיין איזשהי
מופלטה דיאטטית???....

תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה