שתף קטע נבחר
.
ערוץ 20

משרד הביטחון שחרר את מבנה הישיבה ביצהר

גורם במשרד הביטחון: הצו התפיסה שהוצא למבנה הישיבה הוכיח את עצמו; יו"ר ועד מתיישבי השומרון: "מהלך שלא נהוג במדינה דמוקרטית"

למעלה משנה אחרי מבנה ישיבה ביצהר הוחרם  ב'צו התפיסה'  צה"ל ישיב את הבניין להנהלת המוסד. בזמנו, הוחלט להציב לוחמים בתוך הישיבה מתוך "שיקולים מבצעיים והיותה בסיס קדמי להוצאת פעולות אלימות נגד כפי הסביבה הפלסטיניים וכוחות הביטחון". במשך החודשים הארוכים בהם מבנה הישיבה היה מוחרם, הפך אותו הצבא למתקן מגורים ופעילות של כוחות הביטחון. מהלך שגרר הפגנות ומחאות מצד תושבי המקום. 

 

גורם במשרד הביטחון אמר ל'ערוץ 20' כי לאחר בחינה חוזרת של המצב ביצהר, כולל המלצות מצה"ל, השב"כ והמשטרה הבין יעלון כי אין צורך בהארכת צו התפיסה. "יש שיפור של המצב ביישוב, הם נלחמים בתופעות שליליות כמו תג מחיר והם מתמודדים עם הגורמים השליליים בישיבה. יש ירידה ניכרת במקרים של תג מחיר".

 

את התקופה בה פעל צו התפיסה מסכמים במשרד הביטחון לחיוב. "צו התפיסה הוכיח את עצמו, אך הכיוון כעת נראה חיובי. כמובן, אם תהיה שוב הדרדרות, לא נהסס להחזיר את הצו לתוקף", מספר אותו גורם.

 

הצבא מחנך אזרחים

 

"זה בכלל לא היה צריך להתחיל, אבל זה נמשך בגלל שתיקה של ארגוני ימין", אומר שגיא קייזלר, יו"ר וועד מתיישבי שומרון.  "השתיקה יצרה גיבוי למעשה ההזוי הזה של סגירת הישיבה. אם רוצים לטפל בפורעי חוק, זה בסדר. לא בענישה קולקטיבית". קייזלר מוסיף כי "יכול להיות שיש היום פחות מקרים, אבל זה מעולם לא היה תופעה. המהלך הזה נעשה כמהלך ענישה וחינוך של שר הביטחון כלפי היישוב יצהר. משרד הביטחון הרבה לטעון שבגלל חומר חסוי ומסווג הם נאלצים לעשות את זה. צבא שמשמש לחינוך וענישה של אזרחי? זה לא מהלכים שנהוגים במדינה דמוקרטית".  

קייזלר מזכיר כי קודם להשתלטות הצבאית על הישיבה, ניסו משרדי הממשלה השונים לעצור תקצוב הישיבה בגין הסתה. "הר"מים המשיכו ללמד גם בלי משכורת, וכשזה לא עבד – הם סגרו את הישיבה".

 

במשרד הביטחון סירבו להתייחס לנושא.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
מג"ב משתלט על הישיבה ביצהר
צילום: עידו ארז