שתף קטע נבחר
.
ערוץ 20

סמינר מטעם לשכת עורכי הדין: ייצוג מסתננים

האגודה לזכויות האזרח, המוקד לפליטים ומהגרים וקו לעובד יקבלו ייצוג נכבד, לצד הקליניקה המשפטית של אוניברסיטת תל-אביב בסמינר הכשרה חדש של לשכת עורכי הדין. עו"ד יונתן עוז, פעיל חברתי: "יש גורמים בלשכה שעושים בה קרדום לחפור בו"

אתמול (ג') הזמינה לשכת עורכי הדין את חבריה לסמינר הכשרה לייצוג מסתננים תחת הכותרת "סיוע למבקשי מקלט", כשבמוקד הקורס נמצאים כמובן יוצאי אריתריאה וסודן, המהווים את הרוב הניכר של הנתינים האפריקאיים בארץ.

 

מדובר בסמינר הכשרה שהוא חלק ממיזם "שכר מצווה" של הלשכה. הפרויקט נועד לסייע לאותם אלו שאינם יכולים לעמוד בעלויות הייצוג המשפטי וזקוקים לסעד משפטי. הלשכה, אשר מסמיכה את עורכי הדין ומהווה הגוף הייצוגי היחיד של בעלי המקצוע בארץ.

 

 

תושבי דרום תל אביב מפגינים. מתלוננים על חד צדדיות (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
תושבי דרום תל אביב מפגינים. מתלוננים על חד צדדיות(צילום: אבי מועלם)

>>עוד באתר ערוץ 20>>

 

במסגרת הקורס המיוחד שנפתח למתנדבי "שכר מצוה", ניתן למצוא נציגים רבים מהקליניקה המשפטית של אוניברסיטת תל אביב שפעילה מאוד בסוגיית המסתננים כמו גם מספר ארגוני סיוע, ביניהם עו"ד עודד פלר מ"האגודה לזכויות האזרח", עו"ד אסף וייצן מ"המוקד לפליטים ומהגרים", ועו"ד מיכל תג'ר מ"עמותת קו לעובד", שלושת ארגוני שמאל רדיקלי.

 

עו"ד יונתן עוז, פעיל חברתי מספר כי "יש גורמים בלשכה שהם אנשי שמאל, ארגוני זכויות אדם, קליניקות לזכויות אדם, שעושים בלשכה קרדום לחפור בו". עוז מסביר כי הוא מקבל את זכותם של עורכי הדין להקים עמותות ולייצג את אלו שהם מעוניינים לייצג, אך לא במסגרת דמי החבר שהוא מחויב לשלם. "זה לא צריך לבוא על חשבון דמי החבר", הוא אומר.

 

"אני לא רואה אותה עושה סדנאות לזכויות תושבי דרום תל אביב או לרכישת קרקעות במזרח ירושלים וטוב שכך", אומר עוז. "היא לא צריכה להתעסק בנושאים פוליטיים מעוררי מחלוקת. היא צריכה לשמור על גדרי המקצוע של עורכי הדין".

 

מהמרכז למדיניות הגירה מוסרים כי "לא רק שהלשכה לא עשתה דבר לטובת אזרחי המדינה מהחלשים והפגועים ביותר בחברה הישראלית, אלא שהיא מתגייסת בפעם המי יודע כמה לסייע דווקא לאוכלוסית המסתננים. צורם מאוד לראות שעל אף שהסבל שתושבי דרום תל אביב ידוע לכל, מעולם הלשכה לא נרתמה לסייע להם".

 

בלשכת עורכי הדין מדגישים כי הלשכה "נותנת מענה לפניות של עובדים זרים המוסדרים בארץ עם רישיונות עבודה. יתרה מזאת, מדובר בתביעות שברוב המקרים נוגעות בתחום של דיני עבודה והוצאה לפועל. יש להוסיף גם את העובדה כי סך כל הפונים מסתכם לכל היותר בשמונה פניות בשנה לעומת כ-4000 פניות בשנה של תושבי תל אביב כשרובם תושבי דרום תל אביב.

 

"על פי תקנות משרד המשפטים לשכת עורכי הדין אינה יכולה שלא לתת מענה לאדם שפונה אליה. יתרה מכך, החוק אוסר מבחינתנו לדרוס זכויות אזרחיות כאלה ואחרות.

 

לשכת עורכי הדין בהנהגתה החדשה על ידי עו"ד אפי נוה תבחן את הסוגיה האם יש לשנות את החוק ולהחיל אותו על אזרחי המדינה בלבד כפי שנהוג בסנגוריה הציבורית ובסיוע המשפטי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידן מילמן
עו"ד אפי נווה. יבטל את הכנס?
צילום: עידן מילמן