תפוחי אדמה קטנים בתנור בציפוי פריך של פירורי לחם (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4 מנות
- 1 שקית (כ-750) תפוחי אדמה קטנים עם הקליפה (בדרך כלל כתוב על השקית "תפוחי אדמה למיקרוגל")
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים (מומלץ לשלב ביניהם)
- 1/3 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 1/3 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חוצים את תפוחי האדמה הקטנים ושמים בסיר. מוסיפים מים עד לכיסוי תפוחי האדמה, מביאים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה 20-15 דקות, עד לריכוך חלקי. מסננים ושוטפים במי ברז.
- מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בה את תפוחי האדמה.
- מערבבים בקערית את שמן הזית, השום, הפטרוזיליה ו/או הכוסברה, המלח והפלפל. יוצקים על תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מפזרים מעל פירורי הלחם ומערבבים.
- אופים כ-30 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומזהיבים.
- עוד מתכונים קלים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...