מערבבים את השמרים בכוס אחת מהמים + כף סוכר ומעמידים עד שהם תוססים (כ-15 דקות).
בקערה גדולה, מערבבים את כל החומרים פרט למרגרינה, או החמאה ולחומרי המילוי וההברשה.
מוסיפים את תערובת השמרים, ועוד מים פושרים (בהדרגה) ולשים לבצק אחיד. במידה והבצק דביק מדי - מוסיפים עוד קמח. מכסים ומתפיחים במשך כשעה במקום חמים.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור לריבוע בגודל 40X40 ס"מ. מורחים על כל ריבוע 100 גרם מרגרינה, או חמאה. מקפלים 1/3 מהבצק ועליו את ה-1/3 הנוסף ומגלגלים לגליל. מעבירים לשקית ניילון ומקפידים שישאר לבצק מקום לתפוח. מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות (או מקפיאים ומפשירים לפני השימוש).
לאחר הקירור, מחלקים כל חלק של בצק ל-2 עד 3 חלקים שווים. מרדדים למלבן בגודל 40X20 ס"מ בערך, וחותכים בעזרת גלגלת למשולשים. מניחים על כל משולש קוביית שוקולד (אם רוצים מתוק), או קוביית חמאה ומגלגלים לקרואסון.
מברישים בביצה טרופה, מתפיחים שוב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה במשך כ-20 דקות.
כשהקרואסונים יוצאים מהתנור אפשר למרוח אותם בסירופ (5 כפות סוכר + 6 כפות מים - לבשל ולהוסיף כף תמצית וניל)