הארטישוקים: שמים את הארטישוקים בסיר גדול מלא מים ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות. הארטישוקים מוכנים כאשר אם מנסים לתלוש עלה מהארטישוק הוא נתלש בקלות.
הרוטב: שמים במערבל ביצה, שום, לימון, חרדל ועלי זעתר. טורפים במהירות גבוהה, ומוסיפים באיטיות רבה את שמן הזית בעוד עד שהרוטב מתחיל להסמיך. כשהרוטב מסמיך מפסיקים להוסיף שמן זית ועוצרים את המערבל. מעבירים לקערה קטנה.
עכשיו נשאר רק למזוג כוס של יין לבן צונן, לתלוש עלי ארטישוק ולתבול ברוטב האיולי. אם נשאר רוטב אפשר לשמור במקרר ולשתמש עם סלטים אחרים או למריחה על כריכים.