עוגיות מעמול מתוקות ופריכות למימונה
|
|
ציון גולשים: | | (22 מדרגים) |
|
|
| חומרים (60 מנות) | |
|
|
1 ק"ג קמח |
400 גרם מרגרינה לאפייה (2 חפיסות) |
1/2 כוס שמן |
1.5 כוסות מים פושרים |
2 שקיות אבקת אפייה |
2 שקיות סוכר וניל |
200 גרם אבקת סוכר |
למילוי: |
|
1 קופסת תמרים מעוכים (500 גרם) |
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים דק |
קליפה מגוררת מתפוז אחד (לא חובה) |
1 כפית קינמון |
100 גרם מרגרינה (1/2 חפיסה) |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- המילוי: שמים בקערה את התמרים, האגוזים, קליפת התפוז המגוררת (לא חובה), הקינמון והמרגרינה, ומעבדים היטב, עד לקבלת מרקם אחיד.
- הבצק: מחממים מעט את המרגרינה (במיקרוגל), מעבירים לקערת העבודה, מוסיפים את השמן, המים וסוכר הווניל ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח (בהדרגה, ייתכן שלא נשתמש בכל הקמח) ואבקת האפייה. לשׁים היטב, עד לקבלת בצק במרקם אחיד, רך וגמיש.
- צרים כדורים (בכל פעם מספר כדורים), ויוצרים בתוך כל כדור גומה. מכניסים לתוך הגומה את המילוי שהכינונו מראש, סוגרים ומהדקים.
- את הקישוט עושים בעזרת צבת דקורטיבי (מיוחד למעמולים) לאורך ולרוחב המעמול. מניחים בתבנית משומנת או על גבי נייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות למשך כ-20 דקות, עד להזהבה קלה ביותר.
- מצננים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות, ומגישים או מאחסנים.
|
|
|
|