בסיר עם מים קרים מניחים את התפודים והבצל ומחממים על אש בינונית עד להרתחה, מנמיכים את האש, ממליחים, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים עד שהתפודים מוכנים.
מוסיפים חמציצים ומבשלים עוד 4-5 דקות. מכבים את האש ומתבלים במיץ לימון (אני מוסיפה 3 כפות, אבל זה תלוי בטעמכם) ומערבבים.
מצננים את המרק, מוסיפים 4 ביצים שנטרפו עד להופעת קצף קל ומערבבים אותם עם המרק. מצננים את המרק במקרר במשך שעה לפחות. מומלץ לתת למרק "לנוח" במקרר 7-8 שעות, כך טעמו יהיה עשיר יותר.
דקה לפני ההגשה מוסיפים לכל צלחת צנוניות, מלפפון, ביצה קשה ולמי שמעדיף, גם שמנת.