מרתיחים 3 כוסות מים עם כף חומץ ומעט מלח. מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומרתיחים שנית. לאחר ההרתחה, מבשלים כ-10 דקות, עד להתרככות הארטישוק.
מטגנים (מי שלא רוצה בשמן, אפשר במים) את הכרישות הקצוצות כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. מוסיפים מלח, מיץ לימון, מיץ תפוזים, כוס מים וכף טפיוקה. אם משתמשים בקוזו, מערבבים אותו לפני כן בכוס מים.
לבשל עד שהטפיוקה מתפרקת והרוטב מתחיל להסמיך. להוסיף את תחתיות הארטישוק ולבשל על אש קטנה כ-10 דקות נוספות.
הכנת המלית: קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן, עד שנעשה שקוף. מוסיפים עגבניה ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים את הגזר ומערבבים עד לריכוך. להוסיף מלח-פלפל.
מוסיפים את הקינואה ועשבי התיבול. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
הרכבת המנה: ממלאים כל תחתית במילוי ומהדקים. יוצקים מעט מהרוטב לפני ההגשה.