הבטטות: מניחים את פרוסות הבטטה ושמן הזית בכלי למיקרוגל, מכסים ומבשלים בחום מירבי 5 דקות. הבטטה צריכה להיות רכה מעט. מניחים להצטנן מעט.
הבלילה: טורפים את הביצים (אפשר במיקסר).
מערבבים את הקורנפלור במחצית מכמות החלב ומוסיפים לביצים, מוסיפים את הגבינות אחת אחרי השניה כשהמיקסר ממשיך לערבל. מוסיפים את שארית החלב ומחצית מהגבינה הצהובה יחד עם אגוז המוסקט.
הרכבת הפשטידה: מניחים את הבטטות בתבנית בקוטר 28 ס"מ, שופכים את הבלילה מעל, מערבבים כדי שהבטטה תצוף בתוך הבלילה, מפזרים את שארית הגבינה הצהובה ומקשטים בפרוסות בטטה חצויות.
אופים במרכז התנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך 25-30 דקות עד שהפשטידה יציבה. מצננים מעט, מוציאים מהתבנית ומגישים חמים.