את הסלט הזה קשה למצוא במסעדות הסודניות, אבל הוא נפוץ מאוד בבישול הביתי. הסודנים קוראים לסלט הזה "שחור," לא משום צבעו (שאינו שחור כלל,( אלא כרמז לירק שממנו הוא עשוי.
ציון גולשים:
(2 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
4 חצילים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
בצל, קצוץ דק
עגבנייה בשלה, קלופה וקצוצה
4 כפות שמן
1/2 קופסת חמאת בוטנים
מלח
אופן ההכנה
מבשלים את קוביות החצילים הקלופים במעט מים ומלח. אחרי שהחצילים מתרככים, מסננים וסוחטים אותם מהנוזלים ומועכים למחית.
מוסיפים למחית את הבצל והעגבנייה הקצוצים, שמן וחמאת בוטנים. מערבבים היטב.
מעבירים את המחית לסיר ומבשלים בעדינות על אש נמוכה עוד כ10- דקות תוך ערבוב, כדי שהממרח לא יידבק.