מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון (אפשר לצמצם את כמות מיץ הלימון ב-1/2 לפי הטעם או להוסיף בהדרגה עד למידה הרצויה)
1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
אופן ההכנה
העוגיות: שוקלים את כל רכיבי העוגיות. מנפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר לקערה. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
חלבונים מיושנים: חלבונים שהופרדו מהחלמונים יום או יומיים קודם ועליהם להיות בטמפרטורת החדר
מקציפים את החלבון יחד עם הסוכר הדק עד לקבלת קצף יציב. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את צבע המאכל (לא חובה) וממשיכים להקציף עד להטמעה. מוסיפים את תערובת אבקת השקדים לקערת החלבונים, בכל פעם שליש. לאחר כל הוספה מקפלים בעזרת מרית עד לקבלת בלילה אחידה. לאחר הוספת החלק השלישי והאחרון, מוודאים שלא נותרו חלקים יבשים שלא הוטמעו היטב. אם הבלילה נראית אחידה מפסיקים את פעולת הקיפול.
מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ (או גוזרים את השק כך שייווצר פתח בקוטר הזה). על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה משרטטים בעזרת שבלונה עיגולים בקוטר 2.5 ס"מ. הופכים את הנייר כך שהשרטוט פונה כלפי מטה, אך שניתן לראותו מהצד השני. מזלפים עיגולים של בלילה, לפי העיגולים ששרטטנו קודם.
מניחים לייבוש בטמפרטורת החדר למשך כ-40 דקות.
אופים את העוגיות כ-10-12 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 150 מעלות. מצננים לחלוטין לפניי שמפרידים את העוגייה מנייר האפייה.
המלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מערבלים את הגבינה עם מיץ וגרידת הלימון עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
מנפים פנימה את הסוכר ומערבלים עד להטמעה.
מזלפים (או בעזרת כפית) כמות של כחצי כפית מלית על מחצית מהעוגיות. סוגרים בעוגייה נוספת.
מחכים כשעה-שעתיים לפני ההגשה.
העוגיות עם המלית נשמרות לכל היותר כיום-יומיים בקירור.
ללא המלית העוגיות נשמרות תקופה ארוכה כשהן בקופסא אטומה.