עוגה חגיגית, טעימה ואפילו מתאימה בתור מתנה, עם שבבי שוקולד צ'יפס
|
|
ציון גולשים: | | (4 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
לבצק: |
|
1.5 (350 גרם) כוסות קמח |
1/2 שקית או 1/2 קוביית שמרים (25 גרם) מפוררת |
1 כוס (240 מ"ל) חלב חמים |
1/2 (100 גרם) כוס סוכר |
1 ביצה בינונית |
1 חלמון (מביצה בינונית) |
1 כפית תמצית וניל |
50 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות |
100 גרם שוקולד צ'יפס |
לשימון התבנית: |
|
20 גרם חמאה רכה |
מעט קמח |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- משמנים תבנית בחמאה, מקמחים מעט, מנערים מקמח עודף ומעבירים למקפיא.
- בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חלב, סוכר, ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבלים כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבלים כחצי דקה, רק עד לפיזור אחיד בתערובת.
- יוצקים את בלילת הבצק לתבנית המשומנת והקרה ומיישרים היטב (גובהה צריך להיות זהה בכל התבנית). מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה.
|
|
|
|