סלט של מלפפונים ואטריות אורז עם רוטב טחינה. נשמע מוזר? חכו ותראו.
ציון גולשים:
(133 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
500 גרם מלפפונים
1/2 חבילה איטריות אורז
לרוטב:
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית דבש /סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות שומשום קלוי
אופן ההכנה
משרים את האיטריות במים רותחים לחמש דקות.
בינתיים שוטפים את המלפפונים, חוצים אותם באמצע ומרוקנים את הגרעינים (בעזרת כפית). חותכים את חצאי המלפפונים - כך שיווצאו לנו חצאי עיגולים ריקים.
מנקזים את האיטריות ומניחים בצד להתקרר.
מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, מלבד השומשום הקלוי ויוצקים על האיטריות. מערבבים את האיטריות עם הרוטב ועם המלפפונים, זורים מלמעלה שומשום קלוי ומגישים.