קטנים, עדינים ונגמרים בשלושה ביסים. וזו הזדמנות מצויינת להתנסות ראשונה בבצק פילו, למי שלא העז עד היום.
ציון גולשים:
(33 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
1 חבילת עלי פילו
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח פלפל ומעט אגוז מוסקט מגורר
חופן גבינה צהובה מגוררת
מעט חמאה מומסת להברשה
למלית א':
1 בטטה אפויה
1/2 בצל אדום קצוץ דק
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר (או ג'ינג'ר טרי,מגורר)
2 כפיות רוטב סויה
2 טיפות טבסקו (אפשר יותר לאוהבי החריף)
למלית ב':
1/2 חבילת תרד טחון קפוא
1/2 בצל אדום קצוץ דק
1 שן שום
50 גרם חמאה
מלח פלפל ומעט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מכינים את המליות: את הבטטה האפוייה קוצצים דק ומערבבים עם יתר החומרים. טועמים ומוסיפים תיבול (אם צריך). למלית התרד: ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל, מוסיפים את השום ואת התרד ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים, מתבלים ומניחים בצד.
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
בכלי נפרד טורפים את הביצים עם השמנת, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט.
מכינים את תחתיות הפילו: חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל 10X10 ס"מ - חותכים את כל החבילה בבת אחת ומשתמשים רק בשלוש "חבילות" כאלה. את שאר הפילו מכסים ומחזירים למקרר.
עכשיו עובדים בזריזות עם העלים והחמאה: מברישים בחמאה את שקעי התבנית ומתחילים לרפד את השקעים בעלי פילו, מורחים כל עלה בחמאה ומניחים אותו בתוך השקע, בכל שקע מניחים 3-4 שכבות של עלי פילו, הקצוות צריכים לבלוט החוצה בחינניות. מניחים בתחתית כל שקע כף מהמלית ויוצקים מעל מעט מבלילת השמנת-ביצים מפזרים למעלה מעט גבינה צהובה. ממלאים את כל השקעים ושולחים לתנור לכ-20 דקות, עד שעלי הפילו והמאפה מזהיבים. מגישים בזריזות!