הארומה הנודפת מעוגות או מנות אחרונות עם תפוחים אפויים בתנור - עם חמאה וסוכר, קינמון וברנדי תפוחים - משרה אווירה נעימה של נוסטלגיה לבית אמא. לפניכם מתכון פשוט ואהוב של כיסוני תפוחים חמים ונהדרים, שאפשר לאפות בקלות עם בצק עלים מוכן.
|
|
|
|
ציון גולשים: | | (14 מדרגים) |
|
|
| חומרים (6 מנות) | |
|
|
50 גרם חמאה |
3 תפוחים מסוג "גרנד" קלופים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ |
1/3 כוס+1 כף סוכר |
1/2 כף מיץ לימון טרי |
2 כפות ליקר תפוחים "קלבדוס" (או ברנדי רגיל) |
1/4 כוס צימוקים |
קליפה מגוררת מ-1 לימון |
400 גרם בצק עלים משובח |
1 ביצה טרופה ב-1 כפית מים, להברשה |
כלים: |
|
תבנית אפייה שטוחה, מרופדת בנייר אפייה |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- אופן הכנת המלית: במחבת רחבה וכבדה ממיסים את החמאה. מוסיפים את התפוחים, הסוכר ומיץ הלימון, ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך כ - 5 דקות, עד שהתפוחים מתחילים להתרכך, אבל עדיין קשים למגע. מוסיפים את הליקר, הצימוקים, הקינמון, וקליפת הלימון, ומערבבים היטב עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש, (מסננים אם נשארו נוזלים) ומצננים בצד.
- אופן ההרכבה: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
- מעל למשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי כ - 4 מ"מ. חותכים 6 ריבועים בגודל 12 על 12 ס"מ. מעבירים את הריבועים לתבנית ומברישים ביצה טרופה על 4 השוליים החיצוניים של כל ריבוע. מניחים 1/4 כוס מלית בצד אחד של הריבוע. מקפלים את החצי השני של הריבוע מעל לתפוחים, כך שנוצר משולש. מהדקים את השוליים ביחד ומקשטים אותם במזלג. חותכים 3 חריצים קטנים מקבילים מעל לחלק העליון של כל משולש (לשחרור אדים) ומברישים ביצה טרופה מעל. מניחים את התבנית במקפיא 15 דקות.
- אופים כ - 20 דקות, עד שהבצק תפח והוא בצבע זהוב שחום. מצננים מעט על רשת ומגישים חם עם קצפת או קרם פרש.
|
|
|
|