ynet - אורות רמזור - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ירקות וקטניות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 יוגורט מנגו קפוא
 קציצות המבורגר צמחוניות
 הר מקרוני

  אורות רמזור / ד"ר פני סטאנווי, מתוך הספר "אוכל טוב לילדים"

הפלפלים הממולאים הצבעוניים האלה מפתים מאוד. פלפלים אדומים, צהובים וירוקים ניתנים לקנייה בכל החנויות וכך גם פלפלים כתומים. פולנטה (קמח תירס) יש בסופרמרקטים ובחנויות מזון בריאות. קיימת גם פולנטה אינסטנט.

נקודות בונוס

פולנטה מספקת פחמימות מורכבות ואלה מכלכלות את הילד במשך זמן ארוך.

היא גם אידיאלית לילדים ומבוגרים בעלי רגישות לגלוטן שנמצא בחיטה ובגרעיני תבואה אחרים כמו שעורה, שיפון ושיבולת שועל.

מתאים לפני גיל שנה?

מוותרים על המלח.

6-4 חודשים: נותנים מעט פולנטה מבושלת. לילדים שמסוגלים להתמודד עם יותר מאשר טעם אחד בכל פעם, נותנים גם מעט כרובית או ברוקולי.

12-6 חודשים: טוחנים במידת הצורך את המזון עם מעט חלב או מים. כשהתינוק יכול ללעוס, חותכים את המזון לחתיכות קטנות, ומרככים אותו באמצעות הרטבתו למשך דקות אחדות במעט חלב או מים.

ציון גולשים:  (336 מדרגים)
חומרים
250 גרם פולנטה (קמח תירס)
750 מ"ל ציר ירקות או מים
6 פלפלים (אדומים,צהובים,וכתומים)
250 גרם גבינת מוצרלה פרוסה לפרוסות דקות
250 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת לבזיקה (אם רוצים)
אופן ההכנה
  1. כדי להכין את הפולנטה שמים את הציר או את המים בתוך סיר גדול, מוסיפים קורט מלח (לפי הצורך) ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הפולנטה תוך ערבוב תמידי בתרווד. כדי לשמור על מרקמה החלק של העיסה, מוסיפים מעט פלפל שחור. מבשלים במשך 25-30 דקות בחום נמוך, תוך בחישה תכופה, כדי למנוע את הידבקותה או עד שהפולנטה כמעט סמיכה מכדי שיהיה אפשר לבחוש אותה.
  2. חוצים את הפלפלים ומסלקים את הליבה ואת הגרעינים. מניחים בתבנית אפייה משומנת וממלאים כל חצי פלפל בפולנטה, כדאי להניח את חצאי הפלפלים צפופים וסמוכים כדי למנוע את גלישתה של הפולנטה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלסיוס, בתנור גז דרגה 4, במשך 45 דקות.
  3. מניחים את פרוסות המוצרלה על גבי מלית הפולנטה האפויה, וחותכים את השוליים אם יש צורך בכך. בוזקים פרמזן (לפי הטעם). אופים במשך 5 דקות או עד שהמוצרלה כמעט מותכת.

    צורת הגשה יפה היא סידור הפלפלים בשלושת הצבעים על כל צלחת בתוספת כרובית מאודה, ברוקולי או תרד ולחם פריך מקמח מלא.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©