לאמירה ש"ילדים ובעלי חיים גונבים את ההצגה", צריך כבר מזמן להוסיף גם לחם באפייה ביתית.
אחרי שנים של אפיית לחמים שונים מקמח לבן, בישרה לי דוקטור סמדר:
"צריך לאזן את הגלוקוז". ואז החלטתי לאפות לחם משיפון וקמח מלא ולהקטין את כמות הקמח הלבן. חיפשתי מתכון ברוח זו ב-ynet העשיר בדרך- כלל, אך לחם כזה אין.
ניסיתי, פיתחתי, התפחתי ואפילו שבינתיים נפרדתי מעודף הגלוקוז, הלחם נשאר עמנו. הנה לפניכם מתכון ללחם עשיר, עדין וטעים, בצבע אדמה -טבעי, מלא וכבד יותר מלחם שכולו קמח לבן.
תפיחתו איטית ופחות "מפוארת". מצויין לרטבי דגים ובשר (מתכון שלי לדגים בקישור מצד ימין), גבינות קשות ולבנה, וגם לטפטף עליו שמן זית, שום מרוח ועגבניה , לצד יין, מתכון לפתרון מיטרדים. תהנו.