מנה קלאסית של גלידת וניל עם רוטב דובדבנים וברנדי בוער (פלמבה).
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(13 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
1 צנצנת דובדבנים בסירופ (ללא חרצנים)
2 כפיות קורנפלור
2 כפות סוכר
750 מ"ל גלידת וניל
1/2 כוס ברנדי
אופן ההכנה
1. יוצקים לקערה קטנה חצי כוס מסירופ הדובדבנים ומערבבים עם הקורנפלור עד שהוא נמס.
2. שמים את הדובדבנים, שארית הסירופ והסוכר בקערה בינונית ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור המומס ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש.
3. מחלקים את הגלידה לקעריות הגשה ויוצקים עליה את הרוטב. מחממים את הברנדי בסיר קטן (לא מביאים לרתיחה). מגישים את הקינוח לשולחן. מחלקים את הברנדי החם בין המנות ומדליקים בזהירות בעזרת גפרור. המנה תבער כמה שניות עד שהאלכוהול יישרף.
הערה: אפשר לוותר על הבערת הברנדי ולהוסיפו לרוטב בזמן הבישול.