בראוניס נקראים בעברית חומיות, והגירסה שלפנינו היא של בראוני-
אקסטרה-פאדג' עשיר במיוחד. הדבר הכי טוב בבראוני הוא הפשטות שבהכנתו. רק דקות ספורות, ומה שבטוח, הוא נעלם תוך שניות.
|
|
ציון גולשים: | | (519 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
350 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ |
225 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות |
1.5 כוסות קמח |
1 כפית אבקת אפייה |
1/4 כפית מלח |
4 ביצים בטמפרטורת החדר |
1 כוס סוכר |
1 כפית תמצית וניל |
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס |
כלים: |
|
תבנית מרובעת בגודל כ 25X25 ס"מ, משומנת ומקומחת |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
- שמים את השוקולד והחמאה בקערה בינונית, וממיסים מעל לסיר עם אדים (באן מארי).
מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- בקערת מערבל שמים את הביצים, הסוכר והווניל, ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מורידים את המהירות לבינונית, יוצקים פנימה את תערובת השוקולד המומס, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- במהירות נמוכה מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח, ומערבבים בקצרה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את האגוזים בעזרת מרית.
- יוצקים את התערובת לתבנית. אופים כ 45-40 דקות עד ששולי העוגה ניתקים מעט מהדפנות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים על רשת.
- אופן ההגשה: חותכים את הבראוניס לריבועים בגודל 6 ס"מ כל אחד. כמנה אחרונה חותכים לריבועים יותר גדולים, ומגישים עם גלידה או קצפת ורוטב שוקולד חם.
|
|
|
|