יום לפני הארוחה קולפים את האגסים, מרוקנים את הליבה ומבשלים אותם בשלמותם ביין אדום וסוכר למשך 6 דקות מזמן הרתיחה. שומרים במקרר.
מנקים את כבד האווז מהעורקים העיקריים, ממליחים ומפלפלים ומשרים עם כפית פורט לפחות ל-12 שעות.
ביום הארוחה מסננים את האגסים מהיין, ומכניסים לסיר היין שבו בושלו האגסים את הדבלים והפורט. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. חוצים את הדבלים, וממלאים בעזרת כפית בכבד אווז.
זמן קצר לפני ההגשה מצמצמים את היין והפורט שבסיר, עד שהוא מרוכז. מתבלים.
מסדרים את הדבלים הממולאות בתבנית, יוצקים מעליהם 3-2 כפיות מהרוטב ואופים 9-7 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס.
פורסים את האגסים ומסדרים מהם מניפות על 6 צלחות, מוסיפים שני דבלים ממולאים ויוצקים מעט מהרוטב. (כדאי לפזר על שולי הצלחת פלפל שחור גרוס, כניגוד למתיקות המנה).