מכינים את המרנג לפי הוראות המתכון הבסיסי. במקרה זה מזלפים את הקצף בצורת בסיס עגול בקוטר 22 ס"מ (קטן במקצת מקוטר התבנית הקפיצית), ואופים לפי ההוראות. מהקצף שנשאר אפשר לזלף קישוטים לעוגה ("נשיקות").
המוס: ממיסים את השוקולד בסיר כפול שבתחתיתו מעט מים. חשוב לערבב את השוקולד בזמן ההמסה. כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים את החלב וטורפים עד שהמרקם חלק לגמרי וללא גושים (אם יש צורך מוסיפים עוד חלב). מערבבים את הג'לטין עם המים ומכניסים למיקרוגל לחצי דקה (אם הג'לטין לא נמס ממשיכים כחצי דקה נוספת). מוסיפים את הג'לטין לשוקולד, מערבבים ומסירים מהאש.
מרסקים את התותים במעבד מזון יחד עם הברנדי כ 3 דקות, מוסיפים לשוקולד ומערבבים היטב. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים בעדינות לתוך השוקולד עד שהם מתאחדים. אם המוס נוזלי מדי. מאחסנים במקרר לחצי שעה.
הרכבת העוגה: מניחים את המרנג על תחתית התבנית ויוצקים עליו את המוס. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה. אפשר להכין עד יומיים מראש.
הערה: אפשר להגיש את המוס ללא תחתית מרנג, כמנה אישית.