מרתיחים מים בסיר גדול מוסיפים את מיץ הלימון, כאשר המים מגיעים לרתיחה זורקים פנימה את הקלמארי ומבשלים 45 שניות. מוציאים, מסננים ושוטפים במים קרים.
בקערה גדולה מערבבים את החומץ, האורגנו, זרעי השומר והשום, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת עד שמתקבלת תערובת חלבית.
מעבירים את הקלמארי המבושל לקערה, מוסיפים את השומר או הסלרי, מערבבים היטב מכסים ומכניסים למקרר ל 4 שעות לפחות לספיגת טעמים (מומלץ להכין יום מראש ולשמור בקירור).