בורשט משמעו ברוסית סלק. זהו מרק אופייני לאזור אוקראינה, שבה בלבד קיימים יותר מ 50 סוגים שונים של מרק בורשט. הגרסה שלפניכם מבוססת על מתכון של טבחי אוניות. העושה שימוש בבשר מעושן שהוא חלק חשוב בתפריט המלחים.
|
|
|
ציון גולשים: | | (172 מדרגים) |
|
|
| חומרים (8 מנות) | |
|
|
1 ליטר מרק בשר צח |
300 גרם חזה אווז מעושן , חתוך לקוביות |
1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות |
2 תפוחי אדמה , קלופים וחתוכים לקוביות |
2 כפות שומן אווז (אפשר להחליף בחמאה או מרגרינה בטעם חמאה) |
2 סלקים גדולים, פרוסים |
3 כפות רסק עגבניות |
1 כף חומץ |
1 בצל חתוך לקוביות |
1 גזר בינוני, פרוס דק |
1 שורשי פטרוזיליה , פרוס דק |
1/2 סוכר סוכר |
מלח ופלפל |
1 עלה דפנה |
1 מכל שמנת חמוצה (אם רוצים) |
מעט פטרוזיליה קצוצה |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מחממים את המרק בסיר גדול, מוסיפים את חזה האווז ומבשלים כ 30 דקות, עד שהטעם המעושן נספג בנוזלים. מוסיפים את הכרוב ותפוחי האדמה ומבשלים כ 20 דקות, עד שהם מתרככים במקצת.
בסיר נפרד מחממים כף מהשומן ומטגנים את הסלק. מוסיפים 2 כפות מרסק העגבניות ואת החומץ, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שהסלק מתרכך.
- במחבת נוספת מחממים את כף השומן הנותרת. מוסיפים את הבצל, הגזר ושורש הפטרוזיליה ומטגנים כ 5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות הנותר ומערבבים.
- מוסיפים את הסלק ואת הירקות המטוגנים לסיר המרק, מוסיפים את הסוכר ואת שאר התבלינים ומחממים עד לרתיחה.
- מחלקים את המרק לצלחות עמוקות ואם רוצים מניחים כף שמנת חמוצה במרכז כל צלחת. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.
|
|
|
|