פטיפורים פשוטים להכנה, משוקולד ממולא בדובדבנים משומרים ברום או בדובדבנים בסירופ. אפשר לשמור אותם במקפיא עד חצי שנה.(15-20 יחידות)
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(15 מדרגים)
חומרים
350 גרם שוקולד מריר (או שוקלד לבן)
1/4 מכל שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
2 כפות רום או וויסקי
15-20 דובדבנים משומרים ברום (או דובדבנים בסירופ, ללא הנוזלים)
אבקת קקאו (אם רוצים)
אופן ההכנה
מיסים את השוקולד, השמנת, החמאה והרום בסיר קטן על להבה נמוכה, עד שכל הגושים נעלמים. מעבירים לכלי אחסון ומניחים במקפיא לחצי שעה, או עד שהשוקולד מתקשה מעט.
יוצרים מהשוקולד כדורים מכניסים דובדבן לכל אחד מהם. מאחסנים שוב במקפיא לרבע שעה, מתקנים קצת את צורתם ומגלגלים באבקת קקאו (אם רוצים). מאחסנים במקפיא עד להגשה.
הערה: העבודה עם השוקולד עדינה. ביום חם חשוב להכניסו לכמה דקות למקפיא, אפילו תוך כדי העבודה על הכדורים, כדי לאפשר המשך עבודה נוחה. השוקולד הלבן עדין יותר לעבודה ולכן מומלץ להתנסות קודם בהכנה עם שוקולד מריר.