אפשר להכין את המרק יום מראש.
|
|
|
ציון גולשים: | | (7 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
1/2 1-2 ליטר מים |
50 גרם חמאה או מרגרינה |
1 בצל גדול, קצוץ דק |
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות |
1 כף אבקת מרק עוף |
מלח ופלפל שחור גרוס טרי |
1/2 1 צרורות חמציץ , שטוף וקצוץ לרצועות |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
1/2 כוס אורז מבושל למחצה |
3 כפות חומץ (או חומץ בן יין לבן) |
1 כפית סוכר |
1 חלמון טרוף |
1 מכל שמנת חמוצה |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מרתיחים את המים עם החמאה או המרגרינה. מוסיפים את הבצל, תפוחי האדמה, אבקת המרק, מלח ופלפל, מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים.
- מוסיפים את החמציץ, הפטרוזיליה, האורז, החומץ והסוכר ומבשלים 10 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים.
- כשהמרק צונן מוסיפים לו בהדרגה, תוך בחישה ,את החלמון והשמנת. מאחסנים במקרר לפחות שעה.
להגשה מחלקים את המרק לקעריות ומעטרים בפלפל גרוס טרי.
|
|
|
|