המלית: שמים את האורז בסיר, מכסים ב-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות, מסננים, שוטפים תחת זרם מים ומניחים בצד לחצי שעה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
העגבניות: חותכים פרוסה מחלקה העליון של כל עגבניה, כך שהקצה שלה יישאר מחובר ויוכל לשמש כמכסה. מוציאים את תוכן העגבנייה בכפית ושומרים אותו להמשך.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
ממלאים את העגבניות במלית, סוגרים ב"מכסים" ועורכים בתבנית אפייה.
הרוטב: קוצצים דק את תוכן העגבניות ומערבבים בסיר עם שאר מרכיבי הרוטב. מבשלים עשר דקות ויוצקים על העגבניות שבתבנית.
אופים את העגבניות כשעה וחצי, עד שהן משחימות. מגישים פושר, עם לחם וכוסית אוזו.