מכינים את שני המרקים באותה דרך בדיוק, ולכן יש לבצע את הוראות ההכנה פעמיים.
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(8 מדרגים)
חומרים
למרק פלפלים אדומים:
1 כף חמאה
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1/2 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה
1 כף שטוחה שום קצוץ
10 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
3 כפות יין לבן
3 כפות רוטב עגבניות מוכן
2 כוסות מרק ירקות צח
2 גבעולי רוזמרין קצוצים
מלח ופלפל שחור
למרק פלפלים צהובים:
1 כף חמאה
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
1/2 כרישה (החלק הלבן בלבד), פרוסה
1 כף שטוחה שום קצוץ
10 פלפלים צהובים קלויים וקלופים
3 כפות יין לבן
2 כוסות מרק ירקות צח
1 תפוחי אדמה מגורר גס
1 כפית טימין קצוץ
1/2 כפית אבקת קארי
1/2 כפית פלפל קאיין טחון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים את השמן, מוסיפים את החמאה וממיסים. מטגנים את הבצל, הכרישה והשום עד שהם שקופים. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים. מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות במשך 2 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים, מבשלים 1/2 שעה ומרסקים.
מוזגים לכל צלחת משני המרקים, בשתי מצקות. מזלפים מעט שמן זית לכל צלחת ומקשטים במעט קרם פרש.