אוכל  טעם החיים  מטבח עולמי
ממליגה
רותי קינן
פורסם: 18.12.02, 14:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 65 תגובות ב-64 דיונים
31. yaki goal nefesh
liviu ,   rishon   (19.12.02)
yaki goal nefesh mageil
32. ה-מתכון האולטימטיבי ל-MALAI
רומניה מלידה   (19.12.02)
2 חב' טוב טעם,1 שקית שמנת מתוקה,3 ביצים טרופות,1 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל, 2 כפות ברנדי 3/4 כוס קמח תירס+שקית אבקת אפיה. משמנים תבנית פיירקס,זורעים קצת קמח תירס מערבלים את החומרים הרטובים מוסיפים את הקמת/אבקה אופים במיקרו 12 דק' ואחר כך עוד 8 דק' טורפים בתאבון חם או קר משביע וטעים POFTE BUNE
33. עבור 22 ו-28 ולכל מעוניין
דוד ,   ראשל"צ   (19.12.02)
מתכונים רומניים מקוריים אפשר למצאו באתר רומני: WWW.culinar.ro כמובן,לקוראי רומנית
34. עבר מס 43
דוד ,   ראשל"צ   (19.12.02)
אם כבר , אמרים: Pofta buna נא לא לעשות בושות.
35. ממליגה
אורי   (19.12.02)
תודה רבה לYNET ולמגיבים על הדיון בממליגה. פשוט כיף לקרוא על מאכל אהוב וטעים. כמה הערות: 1. קשה להעלות על הדעת הכנת ממליגה על בסיס חלב. 2. הוספת חמאה או שומן אחר לממליגה יכולה לשפר את תחושת היובש או ה"בלוק". 3. למתחילים: תמיד יש לאכול את הממליגה בעודה חמה. 4. הצירוף המושלם: ממליגה + ביצת עין המונחת על גומה בממליגה + פלטת גבינות (קשות ורכות )
36. תיקון טעות. עבור 32
דוד ,   ראשל"צ   (19.12.02)
בטעות הוקלד 34 במקום 32 בכל זאת אומרים pofta buna
37. ממליגה זה לא שגשוג זה שרידה
Dark Respect   (19.12.02)
38. TO LIVIU 32 SHAME ON YOU!!
LIAT ,   RISHON   (19.12.02)
SHAME ON YOU HOW DO YOU WRITE SUCH DESGUSTING THINGS ABOUT THE MOST TASTEFUL ROMANIAN FOOD? YOU ARE A FAKE ROMANIAN YOU LIVIU W
39. ממליגה קצת שונה ומזה טעימה - שווה לנסות, בהצלחה.
מרים, ,   צפון   (19.12.02)
שופכים ממליגה לתוך המים כשהם קרים ומערבבים,בשיטה זו לא נוצרים גושים, מביאים לרתיחה ומנמיכים האש לבינונית ובוחשים כל הזמן, מבשלים כ-15 דק' מכבים האש ומכסים. 1.אפשר להגיש כמו פירה חם ולהניח בצד הממליגה 3 כפות שמנת חמוצה. 2.מכינים מראש- קופסא כרוב כבוש מסוננן מהמים, מטגנים הכרוב ב 5 כפות שמן עד שמשחים, לוקחים כמות ממליגה חמה מניחים בקערה מעל הממליגה מפזרים שכבת גבינה צהובה מגוררת, שוב שכבת ממליגה, על השכבה מפזרים כרוב כבוש מטוגן, שוב שכבת ממליגה ובסוף מעל שוב גבינה צהובה מגוררת. בתאבון - פופטה בונה. לוותר על החלב, אפשר להוסיף 1/2 חב' חמאה או 4 כפות מרגרינה בטעם חמאה (מזולה). יוצא טעים ופיקנטי ובא חשק לעוד.
40. רוצים עוד
מיכאלה ,   בוקורשט   (19.12.02)
רוצים עוד מתכונים רומניים. והפעם מרומנים אמיתיים שלא יוסיפו, לדוגמא, חלב לממליגה שלנו, אלא מתכונים מקוריים, כמו במולדת הישנה. מרסי פרומוס
41. תגובה לדוד מראשל"צ
רומניה מלידה   (19.12.02)
אני אמנם ילידת רומניה ,אבל מחבל באנט(טרנסילבניה) וההונגרית שלי טובה יותר מהרומנית שלי סליחה. אבל איך המרשם? (גם אני גרתי פעם בראשל"צ)
42. ממליגוצה!!
אורית ,   רמת גן   (20.12.02)
ממליגה חמה ולצידה שמנת קרה,כזאת שסבתא פסיה ז"ל היתה עושה..... בוחשת לאט ועם הרבה סבלנות,ואת הנשמה מפזרת ברכות..... "האוכל מוכן, ממליגוצה על השולחן,קחו גם גבנ"צ,רוצים ביצה מקושקשת? וקוקה קולה.... " מננקה " ( תוכלו )תוכלו!
43. מלאי, פפנאש וכיף רומני
פטיצה פרומוסה   (20.12.02)
איזה כיף לפגוש כל כך הרבה תומכי ממליגה. כצברית להורים רומנים תמיד חשתי קצת מוזרה שגדלתי על האוכל הזה . גם ילדי אוהבים אותו מאוד. לבעלי הייתי צריכה לומר שקוראים לזה פולנטה ואז זה הסתדר לו עם הפאסון אבל תכלס זה ממליגה. למיטב ידיעתי מלאי מורכב (בלי כמויות) מקמח תירס, ביצים, גבינות מכל הבא ליד(קוטג', גבינה לבנה מסוגים שונים, גבינה צהובה) אפילו אפשר לערבב טעמים ולהוסיף סוכר לפי הטעם רק לא להגזים.ואז התוצאה מעניינת. אפשר להוסיף גם צימוקים לעיסה ולערבב היטב. להעביר לתבנית שטוחה בגובה עד -5-4 ס"מ ולאפות עד שמזהיב. מצויין עם שמנת חמוצה קרה על המלאי החם. נפלא גם כשזה קר. ספיסנטוס, קומפלימנט הקאסה. בקשר לפפנאש יש לאודטה דנין מתכון. צריך לאתר דרכה.
44. עבור 41 שהיא גם 32
דוד ,   ראשל"צ   (20.12.02)
אומנם אני לא אוהב malai מפני שהוא מתוק,אך לפי המרכיבים,המרשם נראה בסדר גמור. לא הבנתי מה זה 12 דקות ועוד 8 דקות. הצעה מבעל ניסיון במטבח: אין אפיה במיקרו משתווה לאפיה בתנור (או אובן קטן).
45. ממליגה וחבר רומני
ענת ,   ארהב   (23.12.02)
פעם היה לי חבר ממוצא רומני שאמו בכלל לא ידעה לבשל. לאחר ארבע שנים של חברות החליטה אמו להזמין אותי לממליגה. אז אני מגיעה בריצה כי נאמר לי שהמים כבר רתחו מזמן.ואז אבוי היא נזכרה שהיא לא קנתה קמח תירס. מיותר לציין שעד היום עוד לא היה לי הכבוד לטעום את הממליגה .
46. ממליגה של אישתי + טיפ
וויין ,   מרכז   (06.01.03)
לא יעזור בית דין !!! הממליגה של אישתי היא הממליגה הטעימה ביותר בעולם. טיפ: יש לטגן שתי ביצים רכות ולהוסיף בצידי הצלחת -> פשוט מעולה.
47. mamaliga
Josephine ,   Stolerman   (24.01.03)
The name of polenta or mamaliga basic component in english is "corn meal", popularly "maize" in certain parts of the english speaking world. "Corn flour" is used in puddings, in sauces, to give consistency, and as baby food.
48. Malai-rumania mileida,multilingual
Josephine ,   Stolerman   (24.01.03)
Kol hakavod lamatkon hamalay shelaj. Aval, eij sheomrim beyidish, shajajt haykar: du host fargesn di royinkes. Shajajt jofen tsimukim.
49. למיכאלה (40) קו-פלצ'רה
סרג'יו קונסטנצה ,   פואיינה ברשוב   (28.01.03)
המתכון המנצח!!!(צ'ל מיי בון) כוס קמח תירס אורגינאלי מרומניה (מאלאי עם איור של קלח תירס,כל השאר תוצרת הארץ וכו' רק כשאין ברירה), 3 כוסות מים קרים, כפית מלח, כפית סוכר (כן.כן.זה הסוד!!) מערבבים הכל על אש בינונית ומערבבים ברציפות עד שהמים מתחילים לרתוח (הממליגה מתחילה לקפוץ ולשחרר בועות כמו לבה, להנמיך ל-אש קטנה ולהמשיך לערבב עד שמרגישים שהתערובת סמיכה מאד (לערבב בעיקר לאורך הדפנות עם כף עץ שטוחה). אפשרות אחת היא כמו שהוזכר להוסיף גבינות שמנת וכו'וזה טוב מאד, אפשרות טעימה בהרבה זה לחכות עד שמתקרר, מעבירים את זה כמו עוגה לצלחת ומכניסים למקרר ללילה. חותכים פרוסות בעובי 2 ס"מ (המהדרין חותכים עם חוט..)מטגנים את הפרוסות עם מעט שמן זית עד שמשחים . הופכים ויןצרים גומה בין החתיכות במחבט ושמים במרכז ביצת עין (כמובן עם פלפל שחור)מכסים עם מכסה לכמה דקות ומפוררים על הכל גבינה מלוחה,ואפילו ערן(9)ישתגע מהטעם-לרודרה, ספיץ סנטוס קומפלימנטי אקסה שיסרוטר!. (ספוי דקה איוביט ממליגוצה אסטה ) סרג'יו
50. כן אמא שלי- אבל אסור לי לגלות לך
פפנוש   (19.02.03)
51. תגובה ל "9"
RUMANIAC   (02.03.03)
bine i-ai ziso nenicule
52. מוג'דיי
jk500 ,   פ"ת   (27.04.03)
איך מכינים מוג'דיי אוריגל רומני
53. פאפאנש
jk500 ,   פ"ת   (27.04.03)
אני מכינה עיבוד קצת ישראלי: 1 חב' גבינה (הרומנים משתמשים ב"טוב טעם" 2-3 ביצים סולת לעיבוי תערובת מערבבים לעיסה. אפשר להוסיף סוכר מרתיחים מים עם קורט מלח ושזה רותח זורקים אותם. מגישים עם סוכר, שמנת וכו.. בתאיבון
54. למי יש מתכון לקבב רומני אורגינלי????
מרים   (09.05.03)
55. יוצאי רומניה
גם אני רומני ,   תל אביב   (14.05.03)
מה אגיד לכם חברים? הכתבה ובמיוחד התגובות לה חיממו לי את הלב והחזירו אותי למאכלים של סבתא - מרק הצ'ורבה בהתחלה, אח"כ הממליגה והממלואים המדהימים ולבסוף הפפאנש עם השמנת החמוצה ומיני הריבות ("דולצ'סה). אני דור שלישי ליוצרי רומניה, אם במקרה ידוע למישהו על התארגנות או או ארגון המיועד לילדים של יוצאי רומניה אשמח לשמוע על כך. מולסומסק פורומוס.
56. למ"ס-4/+22
מוטי ,   חיפה   (12.10.03)
למס-4 כמה שאתה צודק למס22 יש לי מתכון לפפנש
57. ממליגה
סופי שטרן ,   חיפה   (06.02.05)
תודה לך חיה תגובה כמו שלך חיפשתי.
58. האם מישהומ מכיר סלטים רומנים ?
גן ,   ת"א   (25.07.05)
שלום, האם מישהו מכיר סלטים רומנים שאין צורך בבישול או באפייה ? משהו עם ירקות ? תודה רבה לכל מי שיעזור וגם למי שלא ...
59. Malai Matcon dieteti
Danit ,   Australia   (30.08.05)
I love Malai, but the matconim are very fatning, can someone give me a diet recepie Thanks
60. המאכל הרומני הכי טעים שיש!!!
שרה ,   תל אביב   (15.04.07)
סבא שלי מכין את זה ותנו לי לומר לכם שזה מעולה!!!!!!!!! מי שלא אוכל לא יודע!!
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה