אוכל  אנה וגנר/ אהבה ואוכל
מרומניה, לאשדוד באהבה
אנה וגנר
פורסם: 11.03.03, 11:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 154 תגובות ב-129 דיונים
31. סוף סוף קצת יחס...
ריטה ,   חיפה   (11.03.03)
בורש עושים מגרעיני חיטה שעוברים כיבוש (כמו מלפפון כבוש), אבל יש צורך בחידק מיוחד שיוצר את התסיסה והטעם, ואין לי מושג איפה ניתן לרכוש זאת. ספר בישול רומני בעיברית אין, באמת הגיע הזמן לתרגם את SANDA MARIN שהיא האורים והתומים ברומניה. אודטה שוורץ (דנין) פרסמה המון מתכונים במדור שלה ב"ידיעות" - אולי תבקשו שתפיק כבר אוסף רומני רשמי?
32. ז'ומר
ריטה ,   חיפה   (11.03.03)
זה "גריבן" באידיש, וזה האוכל הכי טעים בעולם, וכמובן הכי משמין ולא בריא. זה עור מלא שומן של ברווז מטוגן טיגון עמוק בשומן הברווז וקרנצ'י! אכלתי את זה בבודפסט לפני שנה , עם לחם איכרים ומלפפון כבוש במלח - אין עוד כזה דבר מדהים!!!
33. ל 8
פול ,   מרכז   (11.03.03)
את/ה גדול/ה!!!!!!!!!!!!!!!!
34. אוכל רומני
ענת   (11.03.03)
כבת להורים שהגיעו כילדים מרומניה אני חייבת לציין שהתאור היה לי זר (אם גם יפה)ואת מרבית השמות אני לא מכירה. אבא שלי היה מכין איקרא (מבצי קרפיון והיה מעולה) וממליגה( שאותה אהבתי רק עם חמאה, גבינה צהובה ושמנת חמוצה). בורשט היה התחום של סבתא. טוב לקרא מידי פעם גם הווי של יהדות רומניה (גם אם זה "רק" אוכל) ולזכור שגם משם הגיעו לארץ אנשים שעבדו ועובדים בלי רעש וצלצולים.
35. אם כבר איקרא...
(11.03.03)
אז של דודי מימה בנמל ת"א
36. מה עם פאפאנש?
קונסטנצה   (11.03.03)
תמשיכו להביא מתכונים. יש גם אורס - עשוי ממליגה ואפוי בתנור או עם גבינות או עם בשרים\נקניקים שמנים. ויש גם קוליבה - מעדן מתוק על בסיס חיטה ואגוזים.
37. תוספת ל-10 ה"מעצבן"
הפולני המסורס ,   מתחם בוקרשטי   (11.03.03)
הכינוי של מישו בעיר המקור שלו ברומניה היה "מישו המלוכלך". בתאבון(?)
38. אוכל זועתי
מזרחי מאושר ,   מרכז   (11.03.03)
איך אפשר להכניס לפה את הדברים המתוארים בכתבה.לא פלא שהרומנים יצאו קצת שרוטים
39. יאחנייה
אבי ,   מודיעין   (11.03.03)
במקום יאחנייה יש לומר פסולה בטוטה
40. ל-38 הדביל (זאת בעדינות)
דוד ,   ראשל'צ   (11.03.03)
מפני שבחיים המיותרים שלך לא אכלת אוכל אמיתי, אינך יודע מה זה אוכל טוב באמת.ביזבזת חיים מבלי להתענג על מאכלים אמיתיים,טעימים ומוערכים ע"י אכלנים מכל העדות.אתא, פשוט יש לך חור אחד נוסף בהשכלה ולכן נשארת מפגר.
41. אך......רומניה רומניה!?!?!
שלום גליקמן   (11.03.03)
42. שמות חיבה משונים
רומני וגאה בזה   (11.03.03)
כרומני אני שמח שאת מכינה כתבה על אוכל רומני. אפילו המתכונים שלך דומים למתכונים של אוכל רומני. אבל לפני שאת כותבת משונה והרבה שמיר כדאי שתעשי שעורי בית או בעצם שהעורך יעבור על הכתבה שלך. רומנית לעומת העברית היא שפה מאד עשירה וניתן לבטא מילה בצורות שונות (את כתבת בשגיעות ממליגוצה כאשר צריך להיות מליגוצה) זו דוגמה אחת. כמו כן רומניה לעומת ישראל זו מדינה גדולה והעושר של האוכל הוא בהתאם לכן אחת מוסיפה הרבה שמיר ואחת לא. אגב אוכל רומני מאופיין בהרבה שום מה שלא עלה בכתבה זו. אגב תודה למי שפירסם את האתר http://www.culinar.ro אחלה מתכונים בתאבון
43. תודה מקרב לב על המתכונים והכתבה
מור ,   חיפה   (11.03.03)
לידיעתכם לא רק ספר בישול רומני אין. גם לא משדרים אף פעם ברדיו שירים רומניים. רק ארגנטינאים מרוקאיים צרפתיים ברזילאיים ועוד. אנחנו הרומנים אשמים. לא לוחצים עליהם. אני יודעת שיש שירים מאד יפים ברומנית ולא נותנים אף פעם לא קליפ בטלויזיה ולא שירים ברדיו. ולידיעת כולם, האוכל הרומני מאד טעים . מי שלא רוצה שלא יאכל. אני למשל לא אוהבת אוכל הודי . אז מה ? אני שונאת את ההודים בגלל זה? רומנים יקרים, הרימו ראש , אתם נחמדים מאד.
44. אז איקרא עושים גם מביצי קרפיון
יואבי   (11.03.03)
אבל מביצי הרינג זה הרבה יותר טעים. במקום להשתמש בלחם אימי נהגה לשים סולת, זה מעין שידרוג ושומר על המרקם. מה עם עוד כמה מתכונים?
45. תגובה ל26
שרה ,   נצרת עילית   (11.03.03)
כמוני כמוך.....
46. איייכס..מה זההאוכל הטפל הרומני הזה?
(11.03.03)
ממליגה....גם כן המצאה... בואו תאכלו שוארמה הרבה יותר טוב
47. תגובה למזרחי המאושר (38)
רומני ולא פולני!! ,   ירושלים   (11.03.03)
אדוני המזרחי המאושר - אל תטיל פגם במה שאינו מוכר לך! תגובתך הזכירה לי הערות על האוכל הרומני ששמעתי בעבר ממזרחיים, שסברו בטעות כי בזוועה המכונה "אוכל פולני" עסקינן. ולא היא! כאן יש לך עסק עם מטבח שיודע חמוצים ומנגל מהם. ול-41 - אנה צודקת, אכן "ממליגוצה" כהקטנה של ממליגה. אגב, רומנים משכילים נוטים להימנע מהקטנות כאלו, שחינן מפוקפק. ולכל אוהדי הז'ומר - הז'ומר אינו בקר, לא עוף ולא גריבן, אלא חזירי באופן מובהק.
48. בא לי להקיא מהאוכל הזה.באאאאאאאא
רומני   (11.03.03)
49. פפריקה
אוהדת שינוי   (12.03.03)
ספר בישול שכתב טומי לפיד (שינוי) יחד עם רות סירקיס זה אמנם אוכל הונגרי אבל זה ליד זה יוצא אוכל טרנסילבני טעים מזין מעודן דומה לאוכל צרפתי ,כדאי לנסות מכל טוב בתאבון.
50. "מישו" ביפו ועוד קצת...
אני   (12.03.03)
אני גדלתי בבית שכולו רומנים, את מסעדת מישו אני מכירה מאז שאני זוכרת את עצמי ועל אף עניין ההיגנה שהזכיר מס' 10 אין מקום אחר בעולם מלבד מישו שבו אסכים לאכול ביצי דגים או מח... כואב לי לבוא לשם מאז שאבא נפטר אבל, אני חייבת לציין, לא חיים נלו העלוב ולא שום מקום אחר יתנו את היחס הפשוט והאדיב של מישו.
51. יחס כבוד לרומנים
תא   (12.03.03)
כן , הגיע הזמן להתייחס גם לעדה הרומנית. בהמשך אני רוצה גם בטלויזיה לראות שירים רומניים בתכניות טברנה למיניהן
52. מה זה הרינג?
לא רומניה   (12.03.03)
53. bravo
dan   (12.03.03)
סוף סוף התיחסות לאוכל ולמנהגים של העדה המרשימה ביותר במדינתימו המטורפת
54. אנה, מלאי מלוח?
גיל   (12.03.03)
הי, כמו תמיד כיף לקרוא. כבן לרומני נתקלתי בחלק מהמאכלים שהזכרת. אצלנו המלאי מתוק. מעין פשטידה מתוקה עם צימוקים. מהיכן בא ההבדל? אגב, אני בן לשילוב המנצח רומני+פולניה. מה שהם לא גונבים הם משיגים בפרוטקציה...
55. פטנט פשוט וטבעי להלבנת האיקרה
חובב איקרה ,   צפון   (12.03.03)
בסיום ההכנה מוסיפים נטז של מי-סודה (רצוי חזקה וטריה) וזה גורם להלבנת הממרח. נסו ותהנו !
56. היכן ניתן למצוא מתכון לפאפאנש?
אורנית ו.   (12.03.03)
אני מחפשת מתכון לפאפאנש (כמו סופגניה עשויה מגבינה עם גבינה חמוצה מעל וריבה)
57. ומה עם הסטייקולה?
מרק ,   נתניה   (12.03.03)
הכוונה כמובן לסטייק אנטריקוט עסיסי שרק הרומנים מצליחים לא לקלקל אותו על האש.
58. תגובה ל-41
עוד רומני גאה   (12.03.03)
אצלנו היו אומרים ממליגוצה כמו שכתוב בכתבה, ולא מליגוצה. זו צורת ההקטנה של המילה ממליגה. ואם כבר למישהו יש בעיות שפה, זה כנראה לך. לא כותבים שגיעות אלא שגיאות.
59. אנחנו מקופחים - אין ספר בישול רומני
יהודית   (12.03.03)
ומי שלא אוהב - שלא יטרח לקרא את הכתבה - מזוכיסטים. לדעתי המון אנשים רוצים ספר כזה . יש לי ספר ברומנית של סנדה מרין שנחשב לתנך במשפחתי ! הוא דורש גיור רציני ואני מקוה שמישהוא ירים את הכפפה כבר !!!!
60. אולי כבר נרים ראש ? - הרומנים ?
קריאה למרד נגד השתקה   (12.03.03)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה