אוכל  אנה וגנר/ אהבה ואוכל
מרומניה, לאשדוד באהבה
אנה וגנר
פורסם: 11.03.03, 11:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 154 תגובות ב-129 דיונים
61. כל ההקטנות האלה
(12.03.03)
של שמות המנות - ממליגוצה - עושות לי עור ברווז... וזה לא מתענוג.
62. מתכונים פיקנטיים
אני ,   תל אביב   (12.03.03)
העדה הרומינית ידועה באהבתה לאוכל ובטעמה הרב גוני אי לכך אשמח מאוד אם תוכלי לתת מתכונים גם לאוכל פיקנטי לדוגמא פיפטייה וכד'
63. אלק אוכל
רני ,   ירושלים   (12.03.03)
אוכל לפלצנים גועל נפש אין כמו אוכל מרוקאי ולכול המגיבות אים זה האוכל שמענין אותכן אין לי ספק שמצב הנישואין שלכם בכי רע ממלי.... ממאאימלה נשים רומניות לכם עדיף לקנות אוכל מוקפא מקומכם לא במיטבח זווווועה........
64. אוכל מרוקאי-out רומני-In
רומני גאה ,   בוקרשט   (12.03.03)
לרני מירושלים, כנראה שתיסכוליך האישיים באים לידי ביטוי מול מסך המחשב. האוכל הרומני מהווה את פסגת החלום הקולינארי ובטח ובטח שהממליגה. צר לי שמרוב עריסה, נשרפו תאי המוח הספורים שעוד נותרו לך, כמו גם 4 בלוטות הטעם היחידות. וזכור תמיד- הרומנים הם המרוקאים של האשכנזים, ויפה שעת אחת קודם! ויוה מאמאליגה, אוווווווווווו מאמה !
65. תגובה ל64
המתולתל עם הגל ,   ירושלים   (12.03.03)
לי נידמה פשוט שמאז ילדותך אינך אוכל מאכלים רומנים לפי אופן כתיבתך החם מזג נידמה לי משום מה שאתה הונגרי או עכואי ידוע לי שבצפון הרחוק הספרים טובים (חצי נחמה ) יתכן שמאכלים צרפתים יעדנו את ביטנך מאחר ואתה חולה הגה צרפתי
66. כל הכבוד, לא הייתי אומר את זה יותר טוב
ויוה רומניה   (12.03.03)
67. למתולתל עם הגל-
רומני גאה-מה תעשו? ,   יאסי,פינת יהודה הלוי   (12.03.03)
אדון מתולתל, אם אתה באמת רוצה לעלות על הגל תאכל הרבה מאמאליגה עם קשקבל... מהרומני שממציא את הגלגל ואוכל מרוקאי מעולם לא סבל. ומי שממאמאליגה לא טעם- ממש, ממש, חבל !
68. מה זה שמן בישול משובח?
יפימובנה   (12.03.03)
את בטח לא מתכוונת לשמן זית במתכון לאיקרה... אז מה כן? שמן חמניות טוב? סויה? תירס? זה היה 1. 2. עיגולים של עיסת ממליגה יכולים להסגר על תערובת הגבינות? נראה כאילו זה יתפורר קודם לא? אז אולי סנדוויץ' של שני עיגולים? או שזה ייצא גס מדי? זהו בינתיים... אני דווקה טיילתי בצפון השבת הזאת. במפל התנור עם שני ילדים קטנים. היה פשוט נפלא. רוצו לצפון המשגע ותזכרו למה הארץ הזאת נפלאה כל כך.
69. למזרחי המאושר מתגובה 38 יש לא מעט יהודים המתפללים לפי נוסח ספרד שעלו לארץ מרומניה
וגדלו על המטבח הרומני ,   דומנו צ'י פאצ'ה   (12.03.03)
70. איזה טעים!!!!תנסו ורניקס
דור שני לעיר בוטושאן   (12.03.03)
אין אין כמו אוכל רומני-כיסונים בורשט מוסקה רצ'יטורה ועוד........
71. מתכון ליאחנייה, פסולה בטוט או סלאיטה דה פסולה
מתכון פשוט   (12.03.03)
משרים במשך הלילה ומבשלים שעועית כמו למרק שעועית, או אפילו בסתם מים עם אבקת מרק (ברור שפחות טעים - אבל אפשר). פטנט: אם שכחתם להשרות, הרתיחו את השעועית במים ושפכו את המים פעמיים-שלוש לפני הבישול עצמו. כשהשעועית ממש רכה - הכניסו לבלנדר עם כמות נדיבה של שום (באותו יחס כמו בטחינה וטיפה יותר). טגנו בצל בשמן והוסיפו קצת פפריקה לפני שהבצל זהוב לגמרי ושפכו על היאחנייה המוכנה. בתאבון!
72. בדיוק כמו שסבתא שלי היתה עושה! ומה עם פאפאנש באמת?
daniella   (12.03.03)
73. פסטרמה
ארנה ויורם   (12.03.03)
1.לא נשכח כמובן את הפסטרמה הרומנית האמיתית (ןלא למה שקוראים פסטרמה בסופר) 2.האם נכונה הטענה שרק רומנים אמיתיים זוכים לנתחים המובחרים במסעדות הרומניות??
74. תגובה ל 38
קולרגול   (12.03.03)
קודם כל אין כמו אוכל רומני,ובנוסף השילוב המצנח הוא אוכל רומני מרוקאי.....תאמין לי מניסיוני הכי חשוב---דיר באלק יא ווחש אם תוציא עוד מילה נגד רומנים....מפהום יא אוסתז?
75. MINUNAT ! BRAVO ARIANA
דרגוצה ,   בהרים של קרפטים   (12.03.03)
כל הכבוד, דרגוצה שכולם חושבים שאנחנו אשכנזים חיוורים, ולא יודעים שאנחנו בעצם המזרחיים של אאורופה. קפה שחור ardei yute והרבה usturoi
76. תגובה ל- 59
א. א. א.   (12.03.03)
מדוע שלא תרימי את הכפפה לבד?!? אהה !
77. אוכל רומני משובח
טליה ,   יבנה   (12.03.03)
ממש כמו 23 אני ממליצה בחום רב על מסעדת הניצחון במידרחוב אשקלון- אוכל טעים יותר מאשר הרומניה - בדוק - אין עליהם בעולם
78. תגובה ל- 5
בתיה   (12.03.03)
לידיעתך, האיקרה האמיתי הוא מביצי קרפיון. מעדן כזה עוד לא אכלת. מביצי דג מלוח זה זיוף. בילדותי אכלתי את האיקרה שאבי הרומני היה מכין מביצי קרפיון.תאווה לחך.
79. משקל חבילת קמח התירס
ziva   (12.03.03)
כמה שוקלת חבילת קמח תירס להכנת המלאי והממליגה?
80. פאפאנאשי
דוד ,   ראשל'צ   (12.03.03)
כידוע ליוצאי רומניה,בכל מחוז אותו אוכל מקבל גוונים שונים. להלן מרשם לפאפאנאשי מולדובנשטי-PAPANASI MOLDOVENESTI: 400 גרם גבינה מסוג לא רטוב,2 כפות סולת,2 כפות קמח,2 ביצים מופרדות,שמןלטיגון ,מלח,סוכר.לעבודה: בזמן הקצפת החלבונים עם קצת סוכר ומלח,מערבבים את הגבינה עם החלמונים, הסולת והקמח. כשהקצף יציב,מערבבים הכל ביחד. יוצרים מין לביבות ומטגנים בשמן שחומם מראש,על שני הצדדים,עד השחמה,מוציאים על נייר סופג ומגישים חם,מפזרים סוכר וליד,שמנת. בתיאבון.
81. ,תגובה למספר 15
אפי   (12.03.03)
אין ספר בישול רומני במדינה זו כי אנחנו קטנים ושתקנים אך אתר אחד ממנו תוכלי להוריד הינו http://www.hetco.de זהו אתר לרומנים הגרים בשוטטגארט בגרמניה
82. ,תגובה
הראל   (12.03.03)
בהמשך לגעגועיך אני מציע חוג משחיזי השפה.
83. ל- 22 - אוהד מושבע
(12.03.03)
גם לא ההתקפות על נעמי? אתה חושב שמגיע לה?
84. ל-63 (מתאפק לא לקרוא לו בכינוי גנאי)
שם טוב ד ,   ת-א   (12.03.03)
מאוד קשה להגיב למה שכתבת כי אי אפשר לבחור מה יותר גרוע ממה בתגובה שלך. האנלפבתיות שלך ? עולם האסוציאציות שלך ? דלות הביטוי שלך ? ועוד כמה מינוסים... מה שבטוח זה שכל הנ"ל מעידים מי ומה אתה. צריך הרבה מאוד בורות, טמטום ותסכול, כדי לקשר בין אוכל רומני, לפלצנות, לנישואין, ולאוכל קפוא. למה אתה ממורמר ? (אחרת מה איכפת לך מה נשים רומניות עושות במטבח ? ) על מי אתה כועס ? בטח רצית איזו רומניה והיא לא רצתה אותך :) . בצדק ! :)
85. מתכון לצ'ורבה
טובה ,   כפר סבא   (12.03.03)
מי שיודעת נא לרשום מתכון לצורבה עם כדורי בשר. אני חושבת שהסוד הוא הלאושטן (עלים ירוקים)היכן קונים אותם חוץ משוק הכרמל? המתכון שלי למלאי פשוט קל ומהיר להכנה:2 גבינה לבנה 1 אשל 1/2 כוס קמח לבן 1 כוס קמח תירס 1 כוס חלב 1/2 כוס סוכר 1 וניל 2 ביצים את הנ"ל מערבבים ומכניסים לפיירקס בתנור מעולה!
86. מרק בורשט צמחוני
(12.03.03)
4 סלקים 3 תפוחי אדמה 2 גזר 1 בצל גדול לקלוף את הסלק, התפו"א והגזר להכניס לסיר לחץ עם מים וקצת מלח לבשל בסיר לחץ חצי שעה[ אח"כ להוסיף 4 שיני שום ומיץ מלימון שלם מלח ופלפל שחור לפי הטעם
87. פפנש
טובה   (12.03.03)
אותי סבתא לימדה לבשל את הפפנש במים רותחים כאשר זה צף מוציאים ניתן להוסיף קצת חמאה מומסת מלמעלה לפזר קצת סוכר זה מעולה ונראה לי קצת יותר בריא מאשר לטגן. שיהיה לכם בתאבון!
88. סיפורי אנה - סיפרים מהחיים
יצחק   (12.03.03)
כיצד יש לכנות כתיבתך, מתכונים, סיפרי חיים, איך שלא יהיה כל אימת שאני קורא כתבותיך יש בצד העין לחלוחית , סיפורך על רומניה מזכירה לי את אימי עליה השלום שאכן הכינה לנו את מיטב מאכלי הבלקן. אימי נולדה ברומניה , סופחה לבולגריה, ואני הקטן נולדתי שם. את האיקרה, הצ'ורבה, הכבושים, הקבב, ועוד דברים טובים גילינו במיטבח של אימי. ותודה לך על פינת הנוסטלגיה.
89. ברומניה יש לא רק אוכל !!!
מ.ג ,   אשדוד   (12.03.03)
חוץ מאוכל רומני יש גם......
90. פסטרה דומה לרומנית בסופר- קוראים לזה "פסטרה של פעם" תנסו .
מור ,   חיפה   (12.03.03)
טעים ביותר.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה