|
31. אין יחיד לעדשים. וזה זכר.
יש אורז ואין אורזים.
יש חיטה וחיטים זה משהו אחר.
וגם עדשים, ועדשה זה משהו לגמרי אחר.
|
|
|
32. ל-31: אתה טועה, זה נקבה, בדוק בכל מילון
|
|
|
עֲדָשָׁה
נטיות:
עֲדָשִׁים, עֲדֶשֶׁת-, עַדְשֵׁי-
עֲדָשִׁים = (רַבִּים)
כתיב מלא: עדשים
חלק דיבר: שם עצם
מין: נקבה
|
|
|
למאכל שהצעת אפשר להוסיף עדשים חומים וזה יוצא לא פחות טעים מזין בריא וגם יופי של מראה
בתאבון
|
|
|
35. מרק עדשים סוף הדרך - הגרסה שלי
החומרים:
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
3 גזרים גדולים פרוסים דק
225 גר' עדשים כתומות שטופות וברורות (אין צורך להשרות)
1.5 ליטר מים רותחים (-+)
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
1 כף שטוחה מלח
פלפל שחור גרוס
4 חופנים אטריות ביצים דקות
2 כפות כוסברה קצוצה (ולמי שלא אוהב: פטרוזיליה קצוצה)
אופן ההכנה:
1. לטגן בשמן זית בצל, שום, גזר עד לשקיפות והברקה.
2. להוסיף עדשים.
3. להוסיף מים+מל"פ+אבקת מרק.
4. להביא לרתיחה ועל אש קטנה - כחצי שעה.
5. לרסק מעט במערבל ידני.
6. להוסיף אטריות לא מבושלות ולבשל יחד כ- 5 דקות
7. מכבים אש, מוסיפים כוסברה מערבבים ויש!
אופציה נוספת: לוותר על הכוסברה ובתהליך הבישול להוסיף כף כמון.
מעולה. אומרים שטעים עם יוגורט.
|
|
|
אז לפי המילון הותיק אין בעברית עדש אלא עדשה בלבד והיא כמו כל הדברים הטובים נקבה. וברבים באמת עדשים. זה אמנם מבלבל אבל שולחן למשל הוא זכר וברבים שולחנות ולא שולחנים. ומה שבאמת מענין זה מתכונים!!!
|
|
|
הכנתי בדיוק לפי ההוראות בשלתי במשך 10 דק' עך אש קטנה ויצא לי מפורר למה?
|
|
|
א.לטגן בצל,ולהוסיף שום
ב.להוסיף כ300גר' עדשים
ג.להוסיף מים ולהרתיח
ד.לבשל על אש נמוכה כ20 דקות,ולהוסיף מעט סוכר,כוסברה,מרק עוף,פפריקה,רסק עגבניות ולבסוף מלח.
|
|
|
39. אין כמו קיצ'רי עיראקי
זה באמת אחד המאכלים הטעימים ביותר שיש
|
|
|
א. תודה
ב. את יכולה לפרט גם כמויות.
|
|
|
41. המלצה למרק עדשים - הכי טעים שיש!!
משרים את העדשים במים ובנתיים מטגנים בצל, סלרי וגזר (לתוך גדול) בערך 3-4 דקות.
מוסיפים את העדשים, מוסיפים מים (המרק מסמיך עם הבישול ולכן צריך להוסיף מים גם במהלך הבישול).
מבשלים על אש נמוכה 2-4 שעות (ככל שהמרק יתבשל זמן רב יותר כך הטעם משביח..).
להוסיף מלח, פלפל ושום טרי כתוש.
התוצאה - מדהימה באמת!!
|
|
|
42. לדורון (24) באנגלית: lentils
|
|
|
43. עדשים זה בלשון נקבה. כמו "הנסיכה והעדשה"
|
|
|
בסיר גדול מטגנים בשמן זית בצל קצוץ.
מוסיפים פלפלון חריף אחד קצוץ דק 3 שיני שום קצוצות ו 3 גזרים בקוביות קטנות וממשיכים לערבב על אש גדולה.
מוסיפים בטטה גדולה חתוכה לקוביות 150 גר' דלעת וכוס עדשים כתומות שטופות.
מחלישים את האש ומוסיפים 3 כפות אבקת מרק,6 כוסות מים,קליפת לימון מגוררת,מלח ,פלפל ואפשר קצת קארי.
אחרי שרתח ממשיכים לבשל עוד 30 דקות,ולפני ההגשה מקשטים עם פטרוזליה או כוסברה ואוכלים עם לחם כפרי.בריאות ותענוג.
|
|
|
|
|
46. לפי מה שאני יודעת העדשים צריכים להיות כתומים !
מאוד טעים ! ממולץ
|
|
|
47. מרק עדשים - על אותו רעיון של הקצ'רי (העירקי)
מטגנים (בשמן) בצל עד להשחמה מוסיפים 2 עגבניות מרוסקות (לא משנה עם זה בפומפיה גסה או דקה) וכף גדושה של רסק עגבניות ומוסיפים בערך 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מכניסים 2.5 כוסות עדשים (בצבע כתום). מטבלים עם 1/2 כפית כורכום, מלח ופלפל לפי טעם.
במחבת מטגנים (בשמן) שום כתוש (10 שיני שום) ומוסיפים כמון 2 כפיות
צריך לשים לב טוב טוב כי בשניות זה יכול להשרף
ואז את תכולת המחבת שופכים לתוך המרק.
בתאבון!
|
|
|
היא מאכל מאוזן, טעים להפליא, ומאוד בריא... לדעתי זה כמו הקיצ'רי, בגירסה קצת אחרת.
|
|
|
|
|
50. מרק פשוט בלי עגבניות ובלי סיבוכים
בצל, שמן עדשים ותבלינים - מעדן.
מומלץ כן להשרות את העדשים האדומות כשעה או יותר במים קרים. הן נוחות יותר לעיכול אחר כך. במיוחד אם הן נקנות בתפזורת וצורתן עגולה.
* לטגן בצל עד שהוא שקוף עם מלח וחצי כפית כמון (חובה!) * להוסיף 3/4 כוס עדשים שהושרו וסוננו. * להוסיף מים לפי העין ותבלינים: פלפל שחור גרוס, מלח. אם רוצים ניתן להוסיף כפית אבקת מרק ירקות + פפריקה אדומה מתוקה ו/או סומק לצבע.
לבשל 20-30 דקות, וזהו.
תוספות ניתן להוסיף בסוף הבישול כף או שתיים של שיבולת שועל. בהגשה ניתן לפזר למעלה גבינת פרמז'ן או כל גבינת צהובה מגורדת שאוהבים. כמובן, ניתן להוסיף קרוטונים לצלחת ההגשה.
אני מעדיפה רק שיבולת שועל ועוד קצת פלפל שחור בהגשה.
טעים! מחמם בחורף! תענוג!
| |