|
31. לשם מה יש מילון - עכשיו הכל ברור
אוהבת גריסי פנינה |
|
|
(16.01.04) |
לפי מילון אבן שושן
גריס (יש כוכבית ליד זה , תבדקו במילון מה זה אומר)
הוא גרעין תבואה שנגרס ונכתש.
גריסי פנינה - מן הספרות העברית החדשה - כינוי לגריסים של גרגרי שעורה שהוכנו על ידי הסרת העובר ורוב הקליפה.
חוץ מהעובר הכל ברור????????..
בתיאבון
|
|
|
גריסים מבושלים (בטמפ' החדר)
צנוניות חתוכות קטן
בצל ירוק חתוך
פטרוזליה קצוצה
גרעיני דלעת ואגוזי מלך מטוגנים
צימוקים
תיבול: דבש וסויה
לערבב הכל ובתאבון
|
|
|
33. ל-23 , מה זה המילה הראשונה במתכון
|
|
|
34. גריסים וגלוטן
דיאטן , |
גבעתיים |
|
(17.01.04) |
ל-30: מקובל על כל בעלי המקצוע שגריסים מכילים גלוטן. מי שחייב בדיאטה ללא גלוטן שיתרחק מגריסים !!!
|
|
|
חולי סכרת יכולים לאכול מרק גריסים בלי לחשוש ?
תודה!
|
|
|
36. גריסי פנינה-תמיד בחמין ומרק פולני המחייה
מתכון , |
מרקי גרופניק |
|
(17.01.04) |
|
|
|
37. מתכון - גריסי פנינה עם עשבי טיבול
להלן המתכון:
1 כוס גריסי פנינה מושרים למשך שעה
1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
1/4 כוס עלי שמיר קצוצים
3-4 שיני שום
1 כף שמן תירס
2 בצלים גדולים
1 כף מלח דל נתרן
1/2 2 כוסות מים
1. שוטפים היטב את גריסי הפנינה עד שמי השטיפה צלולים. מייבשים במסננת כשעתיים. קוצצים את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר והשום או טוחנים במטחנה.
2. מטגנים קלות את הבצל בשמן, מוסיפים את גריסי הפנינה, ולאחר שתיים-שלוש דקות מוסיפים את התבלינים הקצוצים ואת המלח.
3. מוסיפים את המים, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ- 40 דקות.
הייתי ממליצה להכניס לתנור ל20 דקות נוספות
יוצא מצויין, בתאבון
|
|
|
ממש טעים.
אפשר גם את החלביים?
|
|
|
39. מרק גריסים - טעים וזול
להרתיח 3/4 סיר מים עם מלח ואבקת מרק בצל, להוסיף 1/2 שקית גריסים (שטופים) להרתיח שוב , להוסיף 2 בטטות, 4-2 קישואים , ו- 2 עלי סלרי (גבעול ועלים), לבשל עד רכות , ואז , 2 אפשרויות: לרסק את הירקות כולל הגריסים, או לרסק רק את הירקות, נכון קשה להפריד לגמרי , אבל אפשרי!. מעדן מלכים .... טוב במיוחד בלילות החורף הקרים
בהצלחה
|
|
|
40. לחולה צליאק מותר דוחן?
איזה סוגים של גריסים מותר?
|
|
|
כחולת צליאק מה מותר במקום גריסים?בהרדוף חברה מאוד אחראית. מה אתם ממליצים לחולי צליאק כי חברות רבות מערבבות עם פרורי לחם
המסוכנים לנו?
|
|
|
רצוי להשרות במים לפחות 15 שעות ע"מ לנטרל גזים עד כמה שניתן
ורק אח"כ לגשת למלאכת הבישול
|
|
|
כחולת צליאק חייבת אני להזהר מאוד
אמרת שמותר לי לאכול דוחן כי אין בו גלוטן.
מה בקשר לקינואה ?
|
|
|
שבית את ליבי בחוכמתך. האם ניתן לבוא לקבל ייעוץ.
|
|
|
45. האם קדחת העופות הגיעה לכבד אווז
קושמרו , |
תל אביב |
|
(05.02.04) |
אבקש מידע אם יש קשר בין אכילת כבד אווז לקדחת העופות ואם כן כמה זמן אחרי אכילת הכבד מופיעה המחלה והאם מתים ממנה?
|
|
|
|