|
1. אני מת על חזרת וגפילתהפיש ואני מרוקאי. מה תגידו?
|
|
|
אבל עם נשמה של אשכנזי!!!!!!!!!!!!!
שטויוץ-כולנו יהודים-כולנו מאותו מקור מלפני 2000 שנה-מה זה באמת משנה??????
|
|
|
תמיד לפני פסח אני מכינה בעצמי חזרת. זה נכון שבני ישראל עבדו במצרים עבודה קשה אבל בטוח הם לא בכו כל כך הרבה כפי שאני בוכה כאשר אני מרסקת את שורש החזרת. אולי משהו מכיר פטנט שלא יוריד כל כך הרבה דמעות? אשמח לקבל אותו. בברכת חג שמח.
|
|
|
4. הכנת חזרת תשובה ל-3
דובל'ה , |
באר-שבע |
|
(17.04.05) |
בתור מכין חזרת סדרתי בכל פסח ובמענה לבקשתך: קודם כל - לעשות הכל בחוץ או במקום מאוורר עם כיוון הרוח (ראי הוזהרת). לקיצוץ החזרת יש להשתמש אך ורק במעבד מזון חזק עם סכין פלדה (לא עם פומפיה - החזרת קשה מידי ומכילה סיבים). מכניסים את השורש חתוך לחתיכות של 2 ס"מ בערך ומעבדים עם סכין הפלדה עד קבלת חזרת קצוצה (לא למצב משחה). מוסיפים סלק מבושל במצב קר, חומץ מלח ומעט סוכר (לפי הטעם האישי של כל אחד) ומאחסנים בצנצנת זכוכית אטומה היטב היטב (אם לא אטום - לא שווה). ההנאה מובטחת. ניתן ליצור חזרת לבנה בתוספת מיונז ואז מקבלים ממרח מדהים. חג שמח
|
|
|
אפשר לעבד את החזרת במעבד מזון
|
|
|
6. יותר טוב מויאגרה....מניסיון
|
|
|
|
|
פשוט מוציאה את הבלנדר המרסק למרפסת ושם עובדת.
אשמח גם לקרוא מתכון, אולי יחדשו לי משהו.
תודהץ
|
|
|
9. חזרת ללא דמעות
מלכת החזרת , |
אי שם |
|
(17.04.05) |
אפשר לרסק את זה במעבד מזון. ללא בכי ובריסוק שרוצים . בגלל שזהקשה חייבים מעבד מזון חזק. תענוג ומהר.
|
|
|
10. בארץ חזרת התגיירה, כי בסיביריה מוסיפים
אותה ל"רגל קרושה" חזירית. וכמובן לאחר מכן שותים וודקה. כך זה במקור.
אגב, מחלת חזרת בתרגום ברוסית = "חזירון". ככל הנראה, שם התבלין "חזרת" נבע מהרגל המקורי - לאכול חזרת עם חזיר (אל תגידו לבני ברק).
|
|
|
11. סו ואט????אני עיראקית ומתה על חזרת....
|
|
|
לפני ריסוק החזרת הדליקי מהצד מאורר שיקח את האדים החריפם ממך
|
|
|
13. הפטנט שלי - למס' 3 ולכל המעונינים.
שנים שאני מכין חזרת. אי אפשר להמנע לגמרי מבכי, אבל, יש לי שיטה שמצמצמת את "העינוי" למינימום.
לאחר שמביאים את שורשי החזרת למטבח, מקלפים אותם בזריזות בעזרת קולפן.
לאחר מכן, קוצצים בעזרת סכין לחתיכות כמו שחותכים צ'יפס. את כל הכבודה מכניסים לשקית נילון שלמה ללא קרעים וחורים, וכלאחר כבוד מניחים את הסחורה במקפיא.
כן. בדיוק כך. שיהיה שם כמה ימים, שיקפא מקור ויסבול.
כשרוצים להכין את החזרת, עושים זאת בעזרת מטחנת בשר. מרכיבים את חלקי המכונה, לוקחים שקית נילון טובה, כמו זו שמחלקים בקופות בסופרמרקטים, מה שנקרא שקית גופיה, ומלבישים את הפתח שלה על המקום שממנו יוצא החומר הטחון. קושרים מסביב למכונה את הידיות של השקית.
מפעילים את המכונה על המהירות הכי נמוכה, ולאט לאט, מכניסים למכונה את החזרת.
בזכות ההקפאה, פעולת הטחינה קלה מאוד וכמעט ולא יוצא ריח.
אחרי שסיימנו, מסירים את שקית הנילון וקושרים את הקצה.
בצורה כזו אני מכין כל שנה כ 3 ק"ג חזרת. מה לעשות...אני הספק המשפחתי.
מכאן, כל אחד ימשיך לפי טעמו והבנתו.
בתאבון וחג שמח.
|
|
|
14. תגובה למס' 3
נילי , |
ירושלים |
|
(17.04.05) |
מצאתי פתרון גדול ואני משתמשת בו כבר כמה שנים בלי אף דמעה אחת.
אם יש לך מיקסר חזק עם מטחנת בשר זה הפתרון. לטחון את החזרת. למטחנת הבשר יש גם מכסה, וגם זה עוזר מאד.
|
|
|
15. מי מכיר מי יודע ???
מנחה היקום , |
דרום |
|
(17.04.05) |
מזה זמן רב אני מחפש בחנויות חזרת מוכנה. הבעיה היא שכאשר אני מביט בתווית מאחור, אני מייד מוותר על התענוג. כמות תוספי המזון המוכנסים למוצר הזה, פשוט מדהימה.
האם מישהו מכיר חזרת מתועשת שאין בה כל כך הרבה רעלים ?
|
|
|
16. קושיה לפסח: מה הקשר בין חזרת לפסח ומחלת החזרת?
|
|
|
17. תודה רבה על כל העצות שנתתם לי, שיפ כותבת מס' 3
|
|
|
מה שאתה קונה בסופר זה לא חזרת זה ריבה
תעשה לבד פעם ולא תקנה יותר את הדרק המוכן הזה בסופר
|
|
|
חזרת של סלטי "מיקי" מעולה עם טעם ביתי אבל אני לא זוכרת לגבי חומרים משמרים, אני חושבת שאין או שאולי יש בה את המינימום ההכרחי.
|
|
|
לטחון במג'ימיקס בסכין הפלדה עם הסלק ולהרכיב משקפי בריכה
|
|
|
21. המאכלים האלה בהחלט מתחרים בקוסקוס של אימי!!!
חיים , |
אימפריית האוכל |
|
(18.04.05) |
|
|
|
תגובת 13 היתה הקרובה ביותר.לא צריך להקפיא,אבל רעיון הניילון על פתח מכונת הבשר-ולאאא מעבד מזון-קשור בגומיה,בהחלט מונע דמעות
|
|
|
|
|
היי
דוקא אני אשכנזיה ולא סובלת חזרת (חריין) לעומתיח בעלי מרוקאי אסלי ודוקא הוא זה שכן אוכל חזרת.
מפתיע? אה?
|
|
|
25. השכנה הפולניה היתה משהו...
|
|
|
26. מה הסגולות הרפואיות של עמבה??????
|
|
|
27. חזרת בבלנדר אפשרי?
ברוך , |
סיר הסירים |
|
(18.04.05) |
תודה למשיבים
|
|
|
28. ### טיפים מניסיון רב וגם שאלה ###
הטיפים שלי: לקלף, להקפיא, ואח"כ לגרד על פומפיה דקה, שלדעתי עושה את העבודה טוב יותר מאשר מעבד מזון או מטחנת בשר. את הגרודת יש לערבב מיד עם מעט חומץ, שמהווה חלק מרכיבי הממרח הסופי, בכדי שלא תתייבש ותאבד מטעמה, וכן לדאוג לכך שהיא לא תשהה זמן רב באוויר הפתוח, אלא להעביר בכל פעם חלק מהגרודת לכלי סגור. גם את הממרח הסופי אין להחזיק פתוח לזמן רב, ויש להקפיד על סגירתו גם על שולחן האוכל למען יאריכון ימיו... עוד טיפ, זה להזהיר את האוכלים, בעיקר את אלה שלא מכירים את הממרח, מטעימת כמות רבה מדי. זה נראה מצחיק אבל יכול להיות מסוכן, במיוחד למבוגרים, כי ממרח חריף כדבעי ממש גורם לעצירת הנשימה.
ועכשיו השאלה: איפה ובאיזה מחיר אפשר להשיג שורש חזרת טרי ויפה? תודה!
|
|
|
29. תשובה ל מס' 3
מישהוא , |
אי שם |
|
(18.04.05) |
יש להשתמש במשקפי שמש וכך לא מגיע לעיניים החומר הגורם לדמעות.
|
|
|
|